7 Mart 2026 Cumartesi

19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU  
 
     
   

Amerikan Gazetesinden Muharrem İnce Tarifi


ABD’nin prestijli gazetelerinden New York Times, Türkiye’de pazar günü yaşanacak olan kritik seçimle ilgili özel bir haber hazırladı. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında yarışacak olan adaylar değerlendirilirken, özellikle Muharrem İnce için ilginç ifadeler kullanıldı.

 

Tarih : 23 Haziran 2018 Cumartesi 14:44   Okunma : 1701

ABD’nin prestijli gazetelerinden New York Times , 24 Haziran seçimleriyle ilgili hazırladığı Iliana Magra imzalı haberde Erdoğan’ın karşısında yarışacak beş adayı yorumladı.

“PRATİK ZEKALI, OTORİTER VE KOMİK”

NYT, Erdoğan’ın ardından en güçlü aday olarak görülen Muharrem İnce için; “Pratik zekalı, akıllı, otoriter ve komik” yorumunda bulundu. İnce’nin bir “aile adamı” olduğunun altı çizilen haberdeki “Kürtlere de ulaşmayı başarabilen bir milliyetçi” ifadeleri ise dikkat çekti. Haberde ayrıca Muharrem İnce’nin annesi ve kız kardeşinin başörtülü olduğu bilgisi de verilirken eşinin ise açık olduğu belirtildi.

“TÜRKİYE’NİN DEMİR LEYDİSİ”

New York Times, İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener için de dikkat çeken yorumlarda bulundu. Akşener’in yarıştaki tek kadın aday olduğunun ifade edildiği haberde, İYİ Parti Genel Başkanı’nın MHP kökenli olduğu ve 90’lı yıllarda içişleri bakanlığı görevinde de bulunduğu bilgisi verildi.

Akşener’in destekçileri tarafından “Dişi Kurt”, İngiliz basını tarafından ise “Türkiye’nin Demir Leydisi” olarak anıldığını söylüyor. NYT, Akşener’in “İnançlı bir Müslüman ve koyu bir milliyetçi” olduğunu ifade ederken hitap ettiği kısmın büyük bir çoğunluğunun Erdoğan ve AKP’nin tabanı olduğunun altını çiziyor.

“YARIŞA HAPİSTEN KATILIYOR”

Gazete, bir başka cumhurbaşkanı adayı olan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için ise “Türkiye tarihinde bir ilk: Hapishaneden aday oldu” başlığını kullanıyor. Demirtaş’ın 20 ayı aşkın bir süredir Edirne’de hapiste olduğunu belirten NYT, eski HDP Genel Başkanı’nın kampanya sürecini buradan yönettiğini yazıyor.

“DENEYİMLİ BİR SİYASETÇİ VE ESKİ SİVAS VALİSİ”

Saadet Partisi’nin genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı olan Temel Karamollaoğlu’nun da adaylığına değinen NYT, eskiden Erdoğan’a destek veren partinin son zamanlarda pozisyon değiştirerek muhalefete geçtiğini belirtiyor. Karamollaoğlu’nun “Ben İslamcı değil, Müslümanım” sözlerine vurgu yapan gazete, Saadet Partisi’nin sosyal medyaya yoğunlaşarak genç seçmene yöneldiğini belirtiyor.

Gazete, Türkiye ile ilgili özel haberinde ayırdığı son yeri de Vatan Partisi’nin adayı olan Doğu Perinçek’e veriyor. Perinçek’in eski bir Maocu ve koyu bir milliyetçi olduğu ifade edilirken, Vatan Partisi’nin Meclis’te sandalyeye sahip olmadığı bilgisi de veriliyor.

Gazete, 15 Temmuz sürecinin ardından Perinçek’in, Erdoğan’ı sıkı bir şekilde desteklediğini okuyucularına aktarırken, seçim vaadi olarak ise OHAL’i devam ettirme sözü verdiğini belirtiyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA