5 Temmuz 2025 Cumartesi

21:59   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:45   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:38   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:50   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:50   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:50   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:30   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:55   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:45   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:35   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:25   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR   13:05   AFAD: HATAY’ıN ANTAKYA ILÇESI AÇıKLARıNDA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   12:49   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR   11:59   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... AVRUPA KONSEYI YEREL VE BÖLGESEL YÖNETIMLER KONGRESI BAŞKANı COOLS: YENI GÖZALTı DALGASı ILE YAPıLAN TASFIYEYI ŞIDDETLE KıNıYORUM   11:45   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... DEM PARTI: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNıN SÜREKLI OLARAK TEHDIT ALTıNDA TUTULMASı, YALNıZCA SIYASI PARTILERI DEĞIL, TÜRKIYE’NIN TOPLUMSAL BARıŞ VE DEMOKRATIK ÇÖZÜM UMUDUNU DA HEDEF ALMAKTADıR"   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, İKLIM KRIZINE KARŞı ALDıĞı ÖNLEMLERLE ‘A-’ PUANıNA YÜKSELDI   11:09   CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı   11:05   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’’SEÇILMIŞLERE, TÜRKIYE HALKLARıNA YAPıLAN BU EZIYETTEN VAZGEÇILMELIDIR’’   10:16   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... VAHAP SEÇER: DEMOKRASIMIZ CIDDI BIR TEHDIT ALTıNDA   10:10   GÖZALTıNA ALıNAN ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı KARALAR: BENIM PARAYLA, PULLA, ÜÇKAĞıTLA IŞIM YOK  
 
     
   

Oda Başkanları Kentin Sorunlarını Tartıştı


Oda/Borsaların Yönetim Kurulu Başkanlarının ve diğer temsilcilerinin katılımıyla Mersin’deki mevcut yatırımları ve bölgesel gelişmenin sağlanması için atılması gereken adımları konu alan bir Oda/Borsa Müşterek İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 27 Haziran 2018 Çarşamba 16:07   Okunma : 1734

21 Haziran 2018 tarihinde Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ev sahipliğinde düzenlenen ve önümüzdeki süreçte düzenli hale getirilmesi planlanan toplantıda ağırlıklı olarak, lobi faaliyetleri, Taşucu SEKA Limanı, Mersin Lojistik Merkezi ve turizm yatırımları konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Lobi faaliyetlerinin önemine değinilen toplantıda, Mersin’de sivil toplum kuruluşları, siyasetçiler ve kurumların lobi çalışmaları anlamında dağınık bir görüntü sergilediğine dikkat çekildi. Oda ve borsaların; Mersin’in gerçek gündemini ve kentin ileriye yönelik projelerini belirleyebilecek, tabanın ihtiyaçlarını ve kentin önceliklerini doğru tespit edebilecek ve bu ihtiyaçları karar alıcılara en doğru şekilde aktarabilecek kurumlar oldukları, bu nedenle bir araya gelerek güçlü bir lobi oluşturmalarının gerektiği belirtildi. Oda ve Borsa Başkanları, 24 Haziran seçimlerinin ardından Mersin’den seçilen tüm milletvekilleriyle bir toplantı yapılması yönünde karar aldı.

Mersin’in hizmet verdiği hinterlanttaki illerin ihtiyaçlarının tespit edilerek, komşu il ve ülkelerle ticareti arttırmak adına, bölgesel plan yapmanın önemine dikkat çekilen toplantıda komşu illerin oda ve borsalarıyla birlikte çalışmak gerektiği ifade edildi.

“SEKA Limanı Özelleştirme Bedeli Odaların Bütçesini Aşıyor”

Toplantıda Taşucu-TDİ (SEKA) Limanı ile ilgili gelişmeler de tartışıldı. Özelleştirme kapsamında bulunan Taşucu Limanı’nda ‘Sanayi Tesis Alanı Taşınmazı’nın ‘mülkiyet satışı’ yöntemiyle ve ‘Taşucu Limanı ve Lojistik Tesis Alanı Taşınmazı’nın ise ‘belirli süreliğine işletme hakkının devri’ yöntemiyle ayrı ayrı olarak değil, bir bütün halinde özelleştirmesininodaların bütçelerini aştığı, bu sebeple oda ve borsaların söz konusu ihaleye katılamadıkları vurgulandı. Toplantıya katılan temsilciler, 1 Ağustos 2018’de yapılacak ihale sonuçlarının dikkatle takip edilmesi konusunda görüş birliğine vardı.

Mersin Lojistik Merkezi Projesi Güncellenmeli

Mersin Limanı’nda yaşanan sorunlarıngündeme alındığı toplantıda, limanda temel sorunun tahmil ve tahliye işlemlerinin dışında, konteyner içi yükleme boşaltma işlemlerinin de liman sahasında yapılmış olmasından kaynaklandığı belirtildi. Sorunun kurulacak lojistik merkezi ile çözüleceği, tahmil ve tahliye işlemleri dışındaki işlemlerin lojistik merkezlerde yapılması halinde mevcut limanın rahatlayabileceği ifade edildi.

Çalışmalarına 2007 yılında başlanan ancak aradan geçen 11 yılda sonuçlanamayan Lojistik Merkezi Projesinin yeniden hayata geçirilmesi, oluşturulacak güçlü bir teknik ekiple projenin güncellenerek yeni bir çalışma ile ilgili Bakanlığa yeniden teklif olarak sunulması gerektiği belirtildi. Mersin Ana Konteyner Limanı inşaatının da bir an önce başlaması gerektiği vurgulandı.

Turizmde Yeni Trend: Butik Oteller

Kentin turizm sorunlarının da görüşüldüğü toplantıda Tarsus’ta Kazanlı Turizm Bölgesi projesinin yanı sıra inanç turizminin de geliştirilmesi gerektiği, Silifke, Mut, Aydıncık ve Bozyazı bölgesinin ulaşım sorunları nedeniyle; Erdemli ve çevresinin ise disiplin altına alınmamış yapılaşma, çevre düzeni, altyapı ve konaklama tesislerinin yetersizliği nedeniyle turizm açısından geri kaldığı ifade edildi.

Dünyada turizm açısından yeni trendin butik oteller olduğuna işaret edilen toplantıda, bölgede az sayıda yatırımcının büyük yatırımlar yapması yerine, çok sayıda yatırımcının görece daha küçük yatırımlar yapmasının faydalı olabileceğitartışıldı.

Gündemdeki diğer konuların da görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Toplantıda, istişare toplantılarının 3 ayda bir yapılmasına ve bir sonraki toplantının Mut TSO ev sahipliğinde Mut’ta düzenlenmesine karar verildi.

Paylaş :
Etiketler :  mtso

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA