12 Mayıs 2025 Pazartesi

18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM  
 
     
   

Soli Güneş Festivali’ne Muhteşem Açılış


Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen ’Soli Güneş Festivali’ görkemli bir açılış yapıldı. Gün boyu çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği festivalin akşam bölümünde ise Türk rock müziğinin sevilen gruplarından Duman, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Tarih : 30 Haziran 2018 Cumartesi 13:48   Okunma : 1654

8. Soli Güneş Festivali muhteşem bir başlangıç yaptı. Soli Pompeiopolis sütunlarının güneyinde bulunan alanda yapılan etkinliklerde gün boyu devam etti. Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen festivalde, çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün stantları büyük ilgi gördü.

Festivalin etkinlik bölümünde ise birbirinden güzel müzik ve dans gösterileri katılımcılara doyumsuz bir gün yaşattı. Mezitli Belediyesi Zumba Gösterisi, Bubble Şov, Optimum Dance Stüdyo Vals-Cha Cha Cha, Ali Özel Ritim Grubu, Mezitli Belediyesi Çocuk Zumba Gösterisi, ilizyon, kukla gösterisi, Sokak Antrenmanları Grubu Akrobasi gösterisi, Copiera Dans gösterisi, D£S Vals gösterisi ziyaretçilerin dolu dolu bir festival yaşamalarını sağladı.

Bu yıl festivalde bir ilke de imza atıldı. Festivalin gündüz bölümünde Arbella Makarnaları Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi gerçekleştirildi. Bu yıl 8’incisi düzenlenen yarışmada katılımcılara kazandıkları ödüller İşadamı Mahmut Arslan ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından verildi.

Festivalin akşam bölümünde ise gençlerin sevgilisi Duman gurubu sahne aldı. Coşkunun ve heyecanın doruğa çıktığı konserde grup şarkılarını, on binlerin oluşturduğu koro ile birlikte söyledi. İki saati aşkın bir süre sahnede kalan Duman, konserin sonunda seyircilerin tezahüratları üzerine bir kez daha sahneye çıktı.

CHP mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, geçen dönem mecliste Mersin’i temsil eden eski Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın da izlediği konserde Mezitli’nin kardeş kenti Berlin'in Tempelhof Schöneberg’dan gelen konukların yaptıkları danslar ise coşkunun doruğa çıkmasına sağladı.

Konserde Duman gurubuna çiçek veren Başkan Tarhan, Türkiye'nin inanç ve kararlılıkla aydınlık bir ülke olacağını söyledi. Başkan Tarhan, “Bizler inadına birlikte şarkılar türküler söylemeye devam edeceğiz. Bugüne kadar birlikte olduk, birbirimize güvendik. Bu inanç sarsılmadan devam edecek. Bizler kararlılıkla Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerini savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Festivalin üniversite sınavlarına denk gelmesi nedeniyle özür dileyen Başkan Tarhan, “Festival tarihini aylar öncesinden netleştirmiş, sözleşmelerimizi yapmıştık.  Baskın seçim ile sınav tarihleri değiştirildi. Ancak, bizim değiştirmek gibi bir şansımız ne yazık ki yoktu.  Çakışma için ben de çok üzgünüm ama bunu avantaja çevirerek sınav stresinden de biraz uzaklaşalım istiyorum” diye konuştu. 

Üç gün sürecek festivalde etkinliklerde ara vermeden devam edecek. Gün boyu sürecek etkinliklerin yanında 30 Haziran Cumartesi akşamı ‘Fazıl Say&Serenad Bağcan’,  01 Temmuz Pazar akşamı ise ‘Selda Bağcan’ saat 21.00'de  festival kapsamında müzikseverlerle buluşacak

Paylaş :
Etiketler :  soli güneş festivali, mezitli belediyesi, neşet tarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA