13 Ocak 2026 Salı

13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: “RAUF DENKTAŞ’ı VEFATıNıN 14’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNDE SAYGıYLA ANıYORUM”   13:35   DEPREMDE YıKıLAN YUNUS KAYA APARTMANı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, AK PARTILI BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   13:34   TKP’DEN ANKARA’DA 1 ŞUBAT ETKINLIĞI ÇAĞRıSı   13:32   ABD MEDYASı: İRAN’A YÖNELIK SALDıRı SEÇENEKLERI KONUSUNDA BAŞKAN TRUMP’A BILGI VERILDI   11:29   “İRAN’DA PROTESTOLAR 17’NCI GÜNÜNDE: ÖLÜ SAYıSı 646’YA YÜKSELDI, HÜKÜMET YANLıSı MITINGLER SERTLEŞTI”   09:35   MOBILYADA KADıN ELI: MERCEK KURSLARıYLA GELECEĞIN USTALARı MERSIN’DE YETIŞIYOR   08:37   TRUMP’TAN ŞOK KARAR: İRAN’LA TICARET YAPAN ÜLKELERE %25 EK VERGI   08:15   “MECLIS’TE EMEKLI İSYANı: CHP’DEN 39 BIN LIRA ASGARI ÜCRET VE ONURLU MAAŞ TALEBI”   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı   16:45   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN: "YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMINDE MAAŞLARA 3 AYDA BIR GÜNCELLEME GELMELI"   16:36   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ALI MAHIR BAŞARıR: "İNSANLARıN AKLıYLA OYNAMAYıN, DAHA FAZLA VICDANSıZLıK YAPMAYıN"   13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”   13:44   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ENSAR AYTEKIN: “EMEKLIYI AYAĞA KALDıRMAK CHP IKTIDARıNDA BIZIM GÖREVIMIZ OLACAK”   13:42   PıNAR BULUNMAZ’ıN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ... ABI ERDAL SEVIM’DEN ÇAĞRı: "PıNAR’ıN ADALETININ ARTıK SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   13:40   ABD BAŞKANı TRUMP: “İRAN, MÜZAKERE ETMEK ISTIYOR, BIR TOPLANTı AYARLANıYOR; ANCAK YAŞANANLAR NEDENIYLE GÖRÜŞMEDEN ÖNCE HAREKETE GEÇMEMIZ GEREKEBILIR"   13:36   EKREM İMAMOĞLU: "CUMHURBAŞKANLıĞı ADAYLıĞıM KESIN BIÇIMDE DEVAM ETMEKTEDIR"   12:18   4 GOLLÜ ZAFER! AKDENIZ BELEDIYE SPOR LIDERLIĞINI PEKIŞTIRDI   11:20   “CHP’DEN 2026 SEÇIM HAMLESI: ADALET, DEMOKRASI VE GÜVENLIK İÇIN YOL HARITASı”  
 
     
   

AKİB Yaş Meyve ve Sebze İhracatında Lider


Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatı yılın ilk yarısındabir önceki yılın aynı dönemine kıyasla miktarda %16, değerde %23 oranında artış göstererek 1,17 milyardolara yükseldi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2018 Salı 15:41   Okunma : 2217

2018 yılının ilk yarısı ihracat rakamlarını değerlendiren Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat SİN, bu artışa en çok katkıyı sağlayan alt ürün grubunun miktarda %43, değerde %48 oranında artış göstererek ihracatı 412,7 milyon dolara ulaşan taze meyve olduğunu ve özellikle Haziran ayında yapılan 168 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatının yaklaşık %85’inin yaş meyve olduğunu belirtti.

Sezon sonuna gelinennarenciye ihracatının yılın ilk yarısındamiktarda %42, değerde %39 oranında artış göstererek 407,6 milyon dolar olarak gerçekleştiğini kaydeden SİN, Türkiye için stratejik bir öneme sahip olan narenciye ihracatının yaklaşık %78’inin AKİB kanalı ile gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Nejdat Sin’den Yaş Meyve Sebze İhracatçılarına Teşekkür

Yılın ilk yarısında yaş meyve ve sebze sektör ihracatında yaşanan bu önemli artışta emeği geçen bütün ihracatçılara teşekkürlerini bildiren SİN, yılın ilk altı ayındaen çok ihraç edilen ürünlerin domates, limon, kiraz, vişne, mandarin ve portakal olduğunun bilgisini verdi.

Son yıllarda üreticilerin bilinçlendirilmesi kapsamında yapmış oldukları çalışmaların neticesinde ürün kalitesini artırarak dünyanın 134 ülkesine ihracat yapıldığına dikkat çeken SİN, Ocak-Haziran döneminde en çok yaş meyve sebze ihracatı yapılan ülkelerin sırasıyla Rusya Federasyonu, Irak, Almanya, Romanya ve Ukrayna olduğunun bilgisini verdi. SİN; “Alternatif pazar yaratma çalışmalarını çok önemsiyoruz. Yaş meyve sebzede kaliteye ve gıda güvenliğine verdiğimiz önem arttı ve Türk ürünleri artık uluslararası piyasada daha yüksek fiyata talep görüyor. Sektörde kaydedilen bu ciddi aşamaların sayesindediğer ülkelere de ihracatımızın yükselerek artacağını temenni ediyorum.” Dedi.

AKİB %45’lik pay ile Türkiye yaş meyve sebze ihracatına en çok katkı sağlayan birlik oldu

Yılın ilk altı aylık dönemi ihracatında yaşanan artışın sektörün yüzünü güldürdüğünü ifade eden SİN, Türkiye yaş meyve ve sebze sektöründe Koordinatörlük görevini yürüten Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçı Birliği kanalıyla yapılan yaş meyve ve sebze ihracatının %28 oranında artış göstererek 532,7 milyon dolara yükseldiğine ve tüm İhracatçı Birlikleri arasında %45’lik pay ile Türkiye yaş meyve ve sebze ihracatına en çok katkı sağlayan Birliğin, her dönem olduğu gibi yine AKİB olduğuna vurgu yaptı.

Yılın ilk yarısında Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatının yüzde 23 arttığını, AKİB'in yaş meyve sebze ihracat artış hızının ise yüzde 28 olduğu bilgisini veren SİN, "İhracatımızdaki artış eğilimini yükselerek devam ettirmek ve ihracat pazar yelpazesini genişletmek amacıyla sektörün önünü açacak etkinliklere hız kesmeden devam edeceğiz. İhracatçıların sorunlarına çözüm bulabilmek amaçlı olarak her daim yanlarında olacağız.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  AKİB, Akdeniz İhracatçı Birlikleri

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA