26 Kasım 2025 Çarşamba

17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:31   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:33   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI    14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:58   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:50   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı  
 
     
   

AKİB Yaş Meyve ve Sebze İhracatında Lider


Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatı yılın ilk yarısındabir önceki yılın aynı dönemine kıyasla miktarda %16, değerde %23 oranında artış göstererek 1,17 milyardolara yükseldi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2018 Salı 15:41   Okunma : 2172

2018 yılının ilk yarısı ihracat rakamlarını değerlendiren Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat SİN, bu artışa en çok katkıyı sağlayan alt ürün grubunun miktarda %43, değerde %48 oranında artış göstererek ihracatı 412,7 milyon dolara ulaşan taze meyve olduğunu ve özellikle Haziran ayında yapılan 168 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatının yaklaşık %85’inin yaş meyve olduğunu belirtti.

Sezon sonuna gelinennarenciye ihracatının yılın ilk yarısındamiktarda %42, değerde %39 oranında artış göstererek 407,6 milyon dolar olarak gerçekleştiğini kaydeden SİN, Türkiye için stratejik bir öneme sahip olan narenciye ihracatının yaklaşık %78’inin AKİB kanalı ile gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Nejdat Sin’den Yaş Meyve Sebze İhracatçılarına Teşekkür

Yılın ilk yarısında yaş meyve ve sebze sektör ihracatında yaşanan bu önemli artışta emeği geçen bütün ihracatçılara teşekkürlerini bildiren SİN, yılın ilk altı ayındaen çok ihraç edilen ürünlerin domates, limon, kiraz, vişne, mandarin ve portakal olduğunun bilgisini verdi.

Son yıllarda üreticilerin bilinçlendirilmesi kapsamında yapmış oldukları çalışmaların neticesinde ürün kalitesini artırarak dünyanın 134 ülkesine ihracat yapıldığına dikkat çeken SİN, Ocak-Haziran döneminde en çok yaş meyve sebze ihracatı yapılan ülkelerin sırasıyla Rusya Federasyonu, Irak, Almanya, Romanya ve Ukrayna olduğunun bilgisini verdi. SİN; “Alternatif pazar yaratma çalışmalarını çok önemsiyoruz. Yaş meyve sebzede kaliteye ve gıda güvenliğine verdiğimiz önem arttı ve Türk ürünleri artık uluslararası piyasada daha yüksek fiyata talep görüyor. Sektörde kaydedilen bu ciddi aşamaların sayesindediğer ülkelere de ihracatımızın yükselerek artacağını temenni ediyorum.” Dedi.

AKİB %45’lik pay ile Türkiye yaş meyve sebze ihracatına en çok katkı sağlayan birlik oldu

Yılın ilk altı aylık dönemi ihracatında yaşanan artışın sektörün yüzünü güldürdüğünü ifade eden SİN, Türkiye yaş meyve ve sebze sektöründe Koordinatörlük görevini yürüten Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçı Birliği kanalıyla yapılan yaş meyve ve sebze ihracatının %28 oranında artış göstererek 532,7 milyon dolara yükseldiğine ve tüm İhracatçı Birlikleri arasında %45’lik pay ile Türkiye yaş meyve ve sebze ihracatına en çok katkı sağlayan Birliğin, her dönem olduğu gibi yine AKİB olduğuna vurgu yaptı.

Yılın ilk yarısında Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatının yüzde 23 arttığını, AKİB'in yaş meyve sebze ihracat artış hızının ise yüzde 28 olduğu bilgisini veren SİN, "İhracatımızdaki artış eğilimini yükselerek devam ettirmek ve ihracat pazar yelpazesini genişletmek amacıyla sektörün önünü açacak etkinliklere hız kesmeden devam edeceğiz. İhracatçıların sorunlarına çözüm bulabilmek amaçlı olarak her daim yanlarında olacağız.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  AKİB, Akdeniz İhracatçı Birlikleri

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA