21 Aralık 2025 Pazar

09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU  
 
     
   

Susanoğlu’nun Mavi Bayrağı Göndere Çekildi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Susanoğlu sahiline kazandırılan ve Mersin’in halk plajlarının kalitesini kanıtlayan ikinci mavi bayrağı gerçekleştirilen törenle göndere çekti.

 

Tarih : 6 Temmuz 2018 Cuma 13:12   Okunma : 1621

Plajlar için temiz deniz suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerini olanaklarını iyileştirmek, karadan denize ulaşan her türlü kirli akıntı ve denizden kıyıya vuran kirliliklere engel olmak sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimi temsil eden Mavi Bayrak artık Susanoğlu sahilinde dalgalanacak ve gerek yerli gerekse yabancı turistler gönül rahatlığı ile bu plajda tatil yapabilecek.

“Vatandaşlarımızın Mavi Bayrağı korumak için destek vermesi gerekiyor”

Mavi Bayrağı göndere çekmeden önce konuyla ilgili konuşan Başkan Kocamaz, “Mavi Bayrak Mersin sahilleri için oldukça önemli bir konu. Susanoğlu halk Plajına kazandırılan bu Mavi Bayrak Mersin genelindeki 11. Mavi bayrak. Deniz Kızı turizm A.Ş ‘nin kazandırdığı ikinci Mavi Bayrak oluyor. Bildiğiniz gibi ilkini geçtiğimiz yıl Kızkalesi’ne kazandırmıştık. Bu Mavi Bayraklar her yıl denetlenerek yenileniyor. Bu yıl Kızkalesi’ndeki Mavi Bayrağımız yenilendi ve buna Susanoğlu eklendi.  Gelecek yıllarda inşallah bunun sayısı artacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak aynı zamanda Kızkalesi ve Susanoğlu plajlarını engelsiz hale getirerek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz 60 mavi bayrağa ulaşmak” dedi. 

Türkiye’nin en uzun sahil şeritlerinden birine sahip olan Mersin’in Anamur’dan Tarsus’a kadar yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunun ve bu potansiyeli değerlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Mersin İnşallah ilan edilen turizm bölgeleri ile turizmde belli bir kapasiteye sahip olacak. Maalesef sahillerimizin büyük bir kısmını geçmişte 1980’li yıllardan sonra ikinci konut olarak perişan edilmiş. Bizim temennimiz en azından bu ikinci konutların bir kısmının turizme açılması. Tabi ki vatandaşlarımızın da bu tür projelere destek vermesi gerekiyor. Bu mavi bayrağın Mersin’imiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. El birliği ile gönül birliği ile bu mekânlardan faydalanan vatandaşlarımızın bu Mavi Bayrağın korunması için destek vermesi gerekiyor. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“Sahilleri Mersin’e ve Mersinlilere yakışır hale getirmek istiyoruz”

Mersin sahillerinin geçmişte oldukça hoyrat kullanıldığına ancak Büyükşehir Belediyesi olarak sahilleri iyileştirme konusunda üst düzey çaba sarf ettiklerini özellikle vurgulayan Başkan Kocamaz,  “Mersin sahilleri çok özel sahiller.  Ama zamanında kıymetini yeterince anlayamamışız. Hiç olmazsa elimizde kalan bölgelerle ilgili biz her türlü desteği vererek, Mersin’e ve Mersinlilere yakışır hale getirmek istiyoruz. Tabi bir yandan biz bu sahilleri Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettirmeye çalışıyoruz ama tam manasıyla istediğimiz noktaya gelebilmiş değiliz. Bizim buradaki amacımız kar değil Mersin’i en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Dolayısıyla çok yüksek meblağlar ödeyerek kiralayıp, halkımızın faydalanması için uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Kızkalesi’ni UNESCO Kültürel Miras listesine de aldırmak için çalışıyoruz”

Kızkalesi’nin tarihi özelliği olan ve turizm potansiyeli açısından verim alınabilecek bir bölge olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Kızkalesi’nin mutlaka bir işlev verilerek halkın kullanımına açılması gerekiyor. Bugüne kadar sadece görsel olarak hizmet vermiş. Biliyorsunuz oranın aydınlatmasını Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz. İnşallah ilerideki yıllarda kara bölgesindeki yani sahildeki kalenin de restorasyonu ile birlikte her ikisi Türkiye’nin turizmine katkı sağlar. Biz bunu UNESCO Kültürel Miras listesine de aldırmak için çalışıyoruz. İnşallah kültürel miras listesine alındıktan sonra Mersin’e ve Türkiye’ye çok büyük bir değeri kazandırmış olacağız” diye belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz, Susanoğlu plajının mavi bayrağını göndere çekti ve ardından sahilde bir inceleme yaptı.

Yapraklı koy ve Kocahasanlı için çalışmalar sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm A.Ş. Mavi Bayrak alınabilmesi için gerekli olan uluslararası 33 kriterin tamamını yerine getirerek, Susanoğlu halk plajına Mersin’in ikinci Mavi Bayrağını kazandırdı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Mersin plajlarının standardını yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ilerleyen zamanlarda Mersin’e toplamda 60 Mavi Bayrak kazandırmayı ve Mersin plajlarının tamamını mavi bayrakla taçlandırmayı hedefliyor.2019’da ise Yapraklı koy ve Kocahasanlı Halk Plajları’nı da Mavi Bayraklı hale getirmek için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Paylaş :
Etiketler :  susanoğlu, mavi bayrak, burhanettin kocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA