7 Mart 2026 Cumartesi

19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU  
 
     
   

Susanoğlu’nun Mavi Bayrağı Göndere Çekildi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Susanoğlu sahiline kazandırılan ve Mersin’in halk plajlarının kalitesini kanıtlayan ikinci mavi bayrağı gerçekleştirilen törenle göndere çekti.

 

Tarih : 6 Temmuz 2018 Cuma 13:12   Okunma : 1653

Plajlar için temiz deniz suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerini olanaklarını iyileştirmek, karadan denize ulaşan her türlü kirli akıntı ve denizden kıyıya vuran kirliliklere engel olmak sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimi temsil eden Mavi Bayrak artık Susanoğlu sahilinde dalgalanacak ve gerek yerli gerekse yabancı turistler gönül rahatlığı ile bu plajda tatil yapabilecek.

“Vatandaşlarımızın Mavi Bayrağı korumak için destek vermesi gerekiyor”

Mavi Bayrağı göndere çekmeden önce konuyla ilgili konuşan Başkan Kocamaz, “Mavi Bayrak Mersin sahilleri için oldukça önemli bir konu. Susanoğlu halk Plajına kazandırılan bu Mavi Bayrak Mersin genelindeki 11. Mavi bayrak. Deniz Kızı turizm A.Ş ‘nin kazandırdığı ikinci Mavi Bayrak oluyor. Bildiğiniz gibi ilkini geçtiğimiz yıl Kızkalesi’ne kazandırmıştık. Bu Mavi Bayraklar her yıl denetlenerek yenileniyor. Bu yıl Kızkalesi’ndeki Mavi Bayrağımız yenilendi ve buna Susanoğlu eklendi.  Gelecek yıllarda inşallah bunun sayısı artacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak aynı zamanda Kızkalesi ve Susanoğlu plajlarını engelsiz hale getirerek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz 60 mavi bayrağa ulaşmak” dedi. 

Türkiye’nin en uzun sahil şeritlerinden birine sahip olan Mersin’in Anamur’dan Tarsus’a kadar yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunun ve bu potansiyeli değerlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Mersin İnşallah ilan edilen turizm bölgeleri ile turizmde belli bir kapasiteye sahip olacak. Maalesef sahillerimizin büyük bir kısmını geçmişte 1980’li yıllardan sonra ikinci konut olarak perişan edilmiş. Bizim temennimiz en azından bu ikinci konutların bir kısmının turizme açılması. Tabi ki vatandaşlarımızın da bu tür projelere destek vermesi gerekiyor. Bu mavi bayrağın Mersin’imiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. El birliği ile gönül birliği ile bu mekânlardan faydalanan vatandaşlarımızın bu Mavi Bayrağın korunması için destek vermesi gerekiyor. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“Sahilleri Mersin’e ve Mersinlilere yakışır hale getirmek istiyoruz”

Mersin sahillerinin geçmişte oldukça hoyrat kullanıldığına ancak Büyükşehir Belediyesi olarak sahilleri iyileştirme konusunda üst düzey çaba sarf ettiklerini özellikle vurgulayan Başkan Kocamaz,  “Mersin sahilleri çok özel sahiller.  Ama zamanında kıymetini yeterince anlayamamışız. Hiç olmazsa elimizde kalan bölgelerle ilgili biz her türlü desteği vererek, Mersin’e ve Mersinlilere yakışır hale getirmek istiyoruz. Tabi bir yandan biz bu sahilleri Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettirmeye çalışıyoruz ama tam manasıyla istediğimiz noktaya gelebilmiş değiliz. Bizim buradaki amacımız kar değil Mersin’i en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Dolayısıyla çok yüksek meblağlar ödeyerek kiralayıp, halkımızın faydalanması için uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Kızkalesi’ni UNESCO Kültürel Miras listesine de aldırmak için çalışıyoruz”

Kızkalesi’nin tarihi özelliği olan ve turizm potansiyeli açısından verim alınabilecek bir bölge olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Kızkalesi’nin mutlaka bir işlev verilerek halkın kullanımına açılması gerekiyor. Bugüne kadar sadece görsel olarak hizmet vermiş. Biliyorsunuz oranın aydınlatmasını Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz. İnşallah ilerideki yıllarda kara bölgesindeki yani sahildeki kalenin de restorasyonu ile birlikte her ikisi Türkiye’nin turizmine katkı sağlar. Biz bunu UNESCO Kültürel Miras listesine de aldırmak için çalışıyoruz. İnşallah kültürel miras listesine alındıktan sonra Mersin’e ve Türkiye’ye çok büyük bir değeri kazandırmış olacağız” diye belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz, Susanoğlu plajının mavi bayrağını göndere çekti ve ardından sahilde bir inceleme yaptı.

Yapraklı koy ve Kocahasanlı için çalışmalar sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm A.Ş. Mavi Bayrak alınabilmesi için gerekli olan uluslararası 33 kriterin tamamını yerine getirerek, Susanoğlu halk plajına Mersin’in ikinci Mavi Bayrağını kazandırdı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Mersin plajlarının standardını yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ilerleyen zamanlarda Mersin’e toplamda 60 Mavi Bayrak kazandırmayı ve Mersin plajlarının tamamını mavi bayrakla taçlandırmayı hedefliyor.2019’da ise Yapraklı koy ve Kocahasanlı Halk Plajları’nı da Mavi Bayraklı hale getirmek için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Paylaş :
Etiketler :  susanoğlu, mavi bayrak, burhanettin kocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA