21 Aralık 2025 Pazar

09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU  
 
     
   

Dünya Şampiyonu Havaalanında Karşılandı


Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’ndan ülkemize altın madalya ile dönen milli sporcumuz Hamza Alaca, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda karşılandı.

 

Tarih : 6 Temmuz 2018 Cuma 13:24   Okunma : 2463

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı yöneticilerinin yanı sıra ailesi ve yakınları dünya şampiyonunu havalimanında büyük heyecanla bekledi. Dünya Şampiyonu Hamza Alaca’nın uçaktan inmesiyle beraber davullar çalmaya başladı. Havaalanında ailesi ve yakınlarıyla duygusal anlar yaşayan Hamza Alaca“Çok duyguluyum. Anlatılmaz yaşanır. İstiklal Marşımızı dünyaya dinletmek çok heyecan verici, çok gurur verici bir duygu.Altın madalya kazandığım için çok mutluyum. Yarışmada atmosfer çok yüksekti. Hocalarımız da başaracağımıza inanıyorlardı. Rakiplerimi yenerek Allah’a şükür altın madalyayı ülkemize kazandırdım. Dünya Şampiyonu olmayı da bekliyordum. Şampiyon olacağıma inanıyordum ve bana inanan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Ayrıca baba Hasan Alaca ve anne Aysun Alaca da oğullarının başarısından dolayı gururlu olduklarını dile getirdi. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan alınan dünya şampiyonu memleketi Tarsus’a götürüldü. Şampiyon Hamza Alaca burada kendisi için hazırlanan üstü açık otobüse bindirilerek Tarsusluları selamladı. Onlarca aracın oluşturduğu konvoyla beraber polis eskortları ve anonslar eşliğinde Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Huzurkent Mahallesi’nde ki baba ocağına götürüldü. Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonu Hamza Alaca’yı mahalleli havai fişeklerle ve sevinç gösterileriyle karşıladı.

Türkiye’nin şampiyonluk hasreti sona erdi

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda Türkiye Hamza Alaca’yla beraber 5 yıllık altın madalya hasretini sona erdirdi. 60 kilo erkek serbest stilde Kahramanmaraş Belediyesi’nin sporcusu olan Hamza Alaca rakiplerini mindere sığdırmayarak finale yükseldi. Finalde Yunan rakibi Georgios Koumioumtsidis ile karşılaşan 17 yaşındaki Hamza Alaca göz dolduran muhteşem performansıyla 2.5 dakikada rakibini 10-0 tuş ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Paylaş :
Etiketler :  güreş, hamza alaca

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA