7 Mart 2026 Cumartesi

19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU  
 
     
   

İlaçlama Ekibi Eğitimden Geçti


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren haşerelerle mücadele ekibine Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu tarafından ‘Sivrisineklerin insektisitlere (ilaçlara) karşı direnci ve direnç yönetimi’ konulu eğitim verildi.

 

Tarih : 9 Temmuz 2018 Pazartesi 12:39   Okunma : 1587

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan ve yaz- kış haşerelerle mücadele eden ilaçlama ekibine eğitim verildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 400 personel katıldı.

Eğitimlerde Bitki hekimi, Entomolog, Toksitolog ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Enver Durmuşoğlu Sivrisinekler ve mücadele yöntemleri hakkında personeli bilgilendirdi. Durmuşoğlu, sivrisinek türleri, neden olduğu hastalıklar ve insan sağlığına zararları, sivrisineklerin yaşadığı alanlar, beslenme şekilleri ve üreme alanlarına değinerek teknik bilgiler verdi. Sivrisinekle mücadele yöntemleri, mücadele esnasında kullanılan ilaçların türleri ve etki mekanizması, haşerelere karşı biyolojik mücadelenin önemi ve personelin saha çalışmaları esnasında dikkat etmesi gereken konularda da ayrıntılı bilgiler veren Durmuşoğlu eğitim sonrası personelin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Durmuşoğlu, “Bu kadar büyük bir ekibi görünce şaşırdım”

Türkiye’nin birçok ilinde eğitim verdiğine ancak ilk defa bu kadar kalabalık bir ilaçlama personeli ile karşılaştığına değinen Prof. Dr Enver Durmuşoğlu, “Çevre ve halk sağlığı alanında sorun olan zararlılar ve bunlarla mücadele konusunda yürüttüğümüz çeşitli çalışmalar var. Bu çalışmalardan bir tanesi de biyosidal ürünler. Sivrisinek mücadelesinde kullanılan biyosidal ürünlere sivrisineklerin gösterdiği direnç ve direnç yönetimi konusunda bugün burada eğitim veriyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu konuda Bu kadar büyük bir ekibi görünce açıkçası bende şaşırdım. Yaklaşık 400 kişilik bir ekip eğitim almaya geldi. Söz ettiğimiz ürün uygulamasını yapan bu kadar çok çalışan olduğunu görünce bir Mersinli olarak büyük bir memnuniyet duydum.  Salonda yönelttiğim sorulara aldığım tepkileri gördüğümde belirli oranda bilgi düzeyini geliştirdiklerini gördüm. Bu tip eğitimlerle de bu bilgi düzeylerinin daha yukarıya taşınacağını söyleyebilirim” dedi.

Haşere ile mücadelede başarılı olmak için biyosidal ürünler yönetmeliğine uygun ilaçlara, gelişen teknolojiye uygun ekipmana sahip olan Büyükşehir Belediyesi, verdiği eğitimlerle personelinin alanında uzman hale gelmesini sağlıyor.

Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, ilaçlama ekibi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA