21 Aralık 2025 Pazar

09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU  
 
     
   

Barodan Toplu Taşıma Araçlarında İşlenen Suçlara Ekstra Ceza Talebi


Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Toplu taşıma araçları ve toplanma yerleri kamusal alandır. Burada işlenen suçların da ekstra cezalandırılması gerektiği yönündeyiz.” dedi.

 

Tarih : 10 Temmuz 2018 Salı 12:53   Okunma : 1313

Konuşmasında baro olarak yapacakları çalışmalar ve avukatlık mesleğinin etik kuralları hakkında stajyer avukatlara bilgiler veren Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, baroların meslek odaları, vakıflar ve derneklerden çok farklı bir yapıya sahip olduğunu söyleyerek, “Avukatlık mesleğinin etik kurallarını içselleştirmediğiniz ve uygulamadığınız takdirde hukukçu olamazsınız. Adaletin üç sacayağı var. Hakim, savcı ve avukat. Biz avukatlar farklıyız. Hakim ve savcı iktidara bağlı oldukları için bağımsız olduklarından söz etmek mümkün değildir. Siz avukatlar, cübbenizi giydiğiniz zaman tamamen bağımsızsınız, sadece hukuka hizmet edersiniz” şeklinde konuştu.

“AVUKATLAR HUKUK SAVAŞÇILARIDIR”

Baroların sadece mesleki sorunların değil,  toplumsal sorunların da çözümünde aktif rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz,“Mesleğimizin önündeki engelleri kaldırmak için mücadele edeceğiz. Bizi toplumda ve kamuoyunda farklı bir yere koyan asıl önemli unsur; bizim yapmış olduğumuz hizmetin farkıdır. Avukatlık Kanunu’nun 76. maddesinin bizlere vermiş olduğu yetkilerle, toplumdaki her türlü hukuksuzluğa müdahale etme hakkımız vardır. Sizler hukuk savaşçılarısınız. Ezilen, mağdur edilen, şiddet gören kadının, istismara uğrayan çocukların, sesi olmayan hayvanların sesi olmak ve onların haklarını korumak zorundasınız. Çevre sorunları ile mücadele etmek zorundasınız. Avukatlık mesleğini, sadece para karşılığı yapılan bir meslek olarak görmeyin. Haksızlığa uğrayan birisini gördüğünüz zaman ücret almadan bu işi yapabilirsiniz. Özgecan Aslan davasını gönüllü takip ettik. Amacımız Türkiye’ deki tüm hâkimlere örnek olabilecek emsal bir karar çıkartmaktı. Dosyamız şu an temyizdedir. Ufak bir indirimle istediğimiz talep gerçekleşti. Toplu taşıma araçları ve toplanma yerleri kamusal yerlerdir. Burada işlenen suçların da ekstra cezalandırılması gerektiği yönündeyiz. Bu konuda hukukta bir emsal yaratacağız. Aladağ’da yanan çocukların davasını da gönüllü takip ettik. Bu tür davaları takip etmek zorundasınız. Bunlar sizin toplumsal ve hukuksal sorumluluğunuz. Barolarımız, meslektaşlarımız zaman zaman saldırıya uğruyor. Sebebine bakmadan her zaman onları savunmaya gittik. Bu tür mesleki dayanışmalara da önem vermek zorundasınız” diye konuştu.

STAJYER AVUKATLARA TBB'DE EĞİTİM

Mersin Barosu Staj eğitim merkezinde farklı bir eğitim sistemi uygulayacaklarının bilgisini veren Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Hukukun ve avukatlık mesleğinin etik kuralları ile kendi haklarınız konusunda farkındalık yaratacak eğitim vermek istiyoruz. Kendi haklarınızı bilirseniz kendinizi koruyabilirsiniz ve mesleğinizi uzun yıllar yapabilirsiniz” dedi.  Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz ayrıca, stajyer avukatların 2018 yılı içerisinde Türkiye Barolar Birliği (TBB)’nin 1 haftalık staj eğitim seminerine katılmadığını, Temmuz ayı içerisinde meslektaşlarına bu eğitim imkânını sağlamak amacıyla Mersin Barosu olarak gerekli girişimde bulunduklarının bilgisini verdi. Meslektaşlarına ‘Avukatlık İş ve Ücret Sözleşmesi‘hakkında da bilgiler veren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, daha sonra kokteylde meslektaşlarıyla eğlendi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA