28 Ekim 2025 Salı

14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   14:21   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN COŞKULU CUMHURIYET KONSERI   14:19   BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”  
 
     
   

YOZGATLI AYAKKABI TAMİRCİSİ KAYMAZ: "VATANDAŞ ESKİYİ TAMİR ETTİRİYOR"


Yozgat`ta ayakkabı tamirciliği yapan Yaşar Kaymaz, artan fiyatlara dikkat çekerek "Dikmiş olduğum şu çanta bir ev kirası" dedi. Kaymaz, fiyatların çok yüksek olması nedeniyle vatandaşın eskiyi tamir ettirip kullandığını söyledi.

 

Tarih : 14 Eylül 2022 Çarşamba 11:55   Okunma : 450

Yozgat`ta ayakkabı tamirciliği yapan Yaşar Kaymaz, artan fiyatlara dikkat çekerek "Dikmiş olduğum şu çanta bir ev kirası" dedi. Kaymaz, fiyatların çok yüksek olması nedeniyle vatandaşın eskiyi tamir ettirip kullandığını söyledi.

Her geçen gün artan maliyetler vatandaşları ihtiyaçlarını yeni ürünlerle karşılamak yerine eskiyi tamir ettirmeye yöneltti. Yozgat`ta baba mesleğini yapan 66 yaşındaki kundura ustası Yaşar Kaymaz, okulların açılmasıyla birlikte işlerinde de bir artış olduğunu, geçen yıl kullanılan çantaların tamirini yaptırıp, bu yıl da kullanmaya başlayanların fazla olduğunu belirterek, "Ayakkabı, çantalarda maliyetler yükseltildi, eskiyi yaptırmaya dönüldü" dedi.

"EN KÖTÜ ÇANTA 750 LİRA, BİR EV KİRASI"

Babasının yanında başladığı kunduracılık, ayakkabı tamirciliği işini 50 yıldır sürdürdüğünü aktaran Yaşar Kaymaz, en ucuz bir çantanın fiyatının 300 lira olduğunu, vatandaşın bu fiyata gücünün yetmediğini bildirdi. Kaymaz, bir çanta için istenilen paranın eskiden bir ev kirasına eşit olduğuna da vurgu yaptı. Kaymaz, şunları söyledi:

"Eski ustaların ikinci kuşağıyım. Rahmetli Turgut Kaymaz`ın oğluyum. Bu mesleği 50 yıldır yapıyorum. İşler şu günlere göre iyi şükür. Okullar açıldı, biraz kımıldama başladı. Eğitim başlayınca işler de artmaya başladı. Biraz maliyetler yükseldi. Vatandaşımız duyarsız. Ben açık söyleyeyim, dinlesinler; eskiye rağbet yeni yeni başladı, pahalı olmayınca kıymeti olmazdı, pahalandıktan sonra kıymete geldi. En kötü çanta 300 lira. Artışlara dur denilmiyor, serbest piyasaya el atılmıyor, bunlara el atılması lazım. Ayakkabı, çantalarda maliyetler yükseltildi. On misli kaldırıldı, bir misli iki misli değil. Eskiyi yaptırmaya dönüldü. Yapmış olduğum çantayı da gördün 750 lira şu çanta, sorabilirler bir çantacıdan. 750 lira bu çanta bir ev kirası, bir zamanların."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA