26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

DAVUTOĞLU: BİR YÜZÜKLE GELDİNİZ AMA MİLLETİN OYUYLA GİDECEKSİNİZ


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Ağır enflasyon, kur korumalı mevduat ile bu enflasyon şartlarında zenginleri korurken elinde evine gidecek parası olmayan fakir fukara eziliyorsa, buradan kapsayıcı demokrasi çıkmaz. Kendi yandaşlarını zengin ederek iktidarlarını korumaya çalışanlara sesleniyorum. Bir yüzükle geldiniz ama siz milletin oyuyla gideceksiniz” diye konuştu.

 

Tarih : 17 Eylül 2022 Cumartesi 16:24   Okunma : 275

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Ağır enflasyon, kur korumalı mevduat ile bu enflasyon şartlarında zenginleri korurken elinde evine gidecek parası olmayan fakir fukara eziliyorsa, buradan kapsayıcı demokrasi çıkmaz. Kendi yandaşlarını zengin ederek iktidarlarını korumaya çalışanlara sesleniyorum. Bir yüzükle geldiniz ama siz milletin oyuyla gideceksiniz” diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu İstanbul`da Hür Düşünce Hareketi`nin Genel Kurulu`na katıldı. Davutoğlu`nun burada yaptığı konuşmasının satır başları şöyle:

“DEVLETİN GERÇEK SAHİBİ SADECE MİLLETTİR”

“Her şeyden önce selefim Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu selefimizi ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan`ı rahmetle anıyorum.

Kendilerini devletin sahibi sananlar, her zaman o devlete kendi rengini vermeye çalışırlar. Devletin gerçek sahibi sadece ve sadece millettir. Devletin kurumları da bugün olduğu gibi ‘şahsım devleti` diyerek şahsileştirilen tavırlar da devlete ve devlet kültürümüze en büyük ihaneti kendisinde barındırır. Silahlı kuvvetler üzerinden güç elde etmenin bir yol olduğunu gören FETÖ denilen bir şebeke de bu kuvveti kullanarak bize 15 Temmuz`u yaşatmaya çalıştı. Bütün bu tecrübeler üzerinde yeni bir eşikteyiz. Demokrasi kültürümüzü ayağa kaldırmak zorundayız. Adnan Menderes`e, Fatih Rüştü Zorlu`ya Hasan Polatkan`a borcumuzdur. Devletimizi ayağa kaldırmak zorundayız. Balkan Savaşı`ndan İstiklal Harbi`nin sonuna kadar her cephede şehit düşen dedelerimize ve cumhuriyetimizin kurucularına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize borcumuzdur bu.

“EN BÜYÜK GURURUMUZ HER SİYASİ AKIMIN TEMSİLCİLERİ O MASA ETRAFINDA”

İktidar bizi eleştirirken ‘Altı farklı bileşenden ne çıkacak` diye soruyor. Anlamıyorlar. Gerçekten en büyük gücümüz, altı farklı bileşenin bir masa etrafında toplanmış olmasıdır. Biz bunu tereddütsüz yaptık. En büyük gururumuz da tanzimattan bu yana modernleşme tecrübemizle ürettiğimiz her siyasi akımın temsilcileri o masa etrafında. Kendilerinin ise örtülü bir masası var. İlişkileri berrak, şeffaf değil. Bizim metinlerimiz ne yaptığımız belli. Acaba Sayın Erdoğan ile sayın Bahçeli kapalı kapılar arkasında neyi konuşuyor biliyor muyuz? Kendi kurmayları biliyor.

Mafyalar, organize suç örgütleri ile anılan insanlarla girilen ilişkiler, her gün daha önce Türkiye`nin en büyük düşmanı ilan edilen yabancı güçlerin ülkeleri şimdi en büyük dost haline gelmesi, hangi dinamiklerin eseri? Şeffaf olmayan hiçbir şey kalıcı değildir. Biz şeffaf bir masa kurduk. Hepimizin adı belli. Gizlediğimiz bir şey yok. Ama onların bir seçim kazanmak için açık bir suç teşkil edecek şekilde kırmızı bültenle aranan bir teröristi televizyonlara çıkardıkları bu tarih hafızasında duruyor. Bir gün onlar da sorulur.

Kapsayıcı demokrasinin gerçekleşebilmesi için altı ana unsurun hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum. Birincisi ortak aidiyet bilinci. Hani iktidardakiler milli beka diyorlar ya, emin olunuz milli bekamızı dış güçler tehdit edemezler. Ettiler. İşte 9 Eylül`de İzmir`den çekip gittiler. Milli bekamızı içeriden de bazı unsurlar tek başlarına tehdit edemezler. Milli bekamızın en büyük tehdidi, Türkiye`nin her bir köşesindeki her mezhepten, her inançtan, her düşünceden vatandaşların ‘Ben bu ülkeye sahibim, bu ülkeye aitim ve ben bu ülkenin gerçek anlamda geleceğini belirleyecek güce sahibim` demesidir.

Etnik ve mezhep kimlikleri üzerinden herhangi bir ayrıştırma ile şu veya bu makamlara şu veya bu kişilerin gelip gelemeyeceğini tartışmayı, bu milletin derin tarihi tecrübesi adına zül addederim, hakaret addederim.

“YOLSUZLUKLARINIZI 28 ŞUBAT MAĞDURİYETLERİ ÜZERİNDEN ÖRTMEYE KALKARSANIZ AYNI TAVIRLA MÜCADELE EDERİZ”

Geniş muhafazakâr kesimlerin ‘28 Şubat`ı tekrar yaşatırız` korkusuyla iktidara destek vermeye zorlayan iktidar sahiplerine söylüyorum. 28 Şubat`a biz başımız dik direnmiştik. Ama eğer siz yolsuzluklarınızı 28 Şubat mağduriyetleri üzerinden örtmeye kalkarsanız, size de yine aynı başı dik tavır ile direniriz, mücadele ederiz. Milli ve manevi değerlerimiz, hiçbir yanlışlığın, hiçbir hatanın yolsuzluğun örtüsü olarak kullanılamaz, kullanılmayacak. İşte bunun teminatı da biziz. Bu ülkede biri tekrar 28 Şubat yaşatmak isterse, yaşatmak isteyenlere karşı, Jakoben laikliğe karşı, özgürlükçü laikliği de milli ve manevi değerleri de savunacak olan biziz. İktidarın 28 Şubat istismarına son verecek kadrolar da yaklaşımlar da biziz. Bu açıdan Sayın Kılıçdaroğlu`nun son dönemlerde, helalleşme başta olmak üzere sergilediği tavır doğrudur ve takdire şayandır. Ve herkesin aynı tavrı sergilemesi lazım. Altılı masa ortak aidiyet bilincinin referans mekânı olacaksa, hepimiz bilelim ki ‘Ben` diyerek konuşmayacağız. ‘Biz` diyeceğiz, biz yapacağız, biz değiştireceğiz ve Türkiye`yi fikri hür, vicdanı hür kadrolar, hep beraber omuzlayacağız.

Altılı masa yemek yemek için bir araya gelmiyor. Her yerde yemek yeriz. Yemeğe ihtiyacımız yok. Ama altılı masada o liderlerden birini gören bir toplum kesimi ‘Ben de oradayım` diyorsa, o altılı masa milliyetçi, muhafazakâr, sol, demokrat, liberal herkesi barındırıyorsa Türkiye`yi birleştiriyor demektir.

“KİMSE SİYASİ ÇIKARLAR YÜZÜNDEN TOPLUMU BÖLMESİN”

Açık ve net ifade edeyim. Ben bir Türk`üm. Ama Kürt vatandaşlarımızın haklarına herhangi bir halel gelirse ilk sesini yükseltecek olan benim ve biz olacağız. Ben bir Sünni`yim ama Alevi vatandaşlarımızın hakları, hukuku konusunda ne kadar özen gösterdiğim bilinir. O hakların herkesten önce savunucusu biz olacağız. Kimse siyasi çıkarlar yüzünden toplumu bölmesin, ayrıştırmasın. Açıklamalarımızla yeni tartışmalar yaratmaktansa, vizyonumuzla yeni bir ufuk çizelim hep beraber.

Birincisi ortak aidiyet bilinci dedim. İkincisi, kapsayıcı demokrasinin meşruiyet temeli, insan hakları ve özgürlük güvenlik anlayışıdır. İnsan haklarına dayanmayan hiçbir siyasal düzen yaşayamaz. İnsan haklarına dayanmayan hiçbir siyasal düzen meşru olamaz.

“HERKES DENETLENECEK. KİMSE HUKUK KARŞISINDA ÖZEL STATÜYE SAHİP DEĞİL”

Üçüncüsü, kapsayıcı demokrasinin kurumsal temeli, demokratik hukuk devleti. Güç dengelerine, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik hukuk devleti. Namık Kemal`den beri bu böyledir. Arayış hep böyle. Kuvvetler ayrılığı. Herkes denetlenecek. Kimse hukuk karşısında özel bir statüye sahip değildir olumlu ya da olumsuz anlamda.

Parlamenter sistemi ihya edeceğiz. 12 Eylül`e dayalı kapsayıcı demokrasi olmaz. 12 Eylül rejiminin anayasasının tümüyle değişmesi bir zarurettir. Ama zamanla olacak, bunun farkındayız. Biz 2017 Referandumundan önceki Türkiye`ye dönmek istemiyoruz.

“NEREDEYSE OLİGARK OLUŞUMUNA GİDEN BİR GELİR ADALETSİZLİĞİ VAR”

Dördüncüsü, kapsayıcı demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından birisidir, gelir adaletidir. Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu sistemler bir müddet sonra, Rusya`da bugün gördüğümüz şekilde oligarklar olur. Türkiye`de de neredeyse oligark oluşumuna giden bir gelir adaletsizliği yaşanıyor. Ağır enflasyon, kur korumalı mevduat ile bu enflasyon şartlarında zenginleri korurken elinde evine gidecek parası olmayan fakir fukara eziliyorsa, buradan kapsayıcı demokrasi çıkmaz. Kendi yandaşlarını zengin ederek iktidarlarını korumaya çalışanlara sesleniyorum. Bir yüzükle geldiniz ama siz milletin oyuyla gideceksiniz.

İşte bizim şimdi, temiz siyaseti, siyasi ahlak yasası, imar yasası, ihale yasası, şeffaflık yasası başta olmak üzere çok kapsamlı yasal düzenlemelerle tahkim etme sorumluluğumuz var. Siyasi ahlak yasalarla olmaz, onu da söyleyeyim. Siyasi ahlak önünden milyarlar geçip de ona dokunmadığınız zaman ortaya çıkar.

Türkiye`deki kapsayıcı demokrasinin yaşatmanın uluslararası boyutu tek bir ilkeye dayalıdır. Çok boyutlu diplomasi ve dış politika.

Çok boyutlu dış politika demişken dün bir resim yayınlandı. Şanghay İşbirliği Örgütü resmi. İktidar cenahı bu resimden hareketle, sayın Cumhurbaşkanının ne büyük siyasi lider olduğunun ispatı yarışına girdiler. 

“TÜRKİYE AVRUPA KONSEYİ`NDEN NEREDEYSE İHRAÇ SÜRECİNE GİRMEMİŞ OLSAYDI O RESİM YANLIŞ OLMAZDI”

Türkiye`nin sadece NATO, AB denklemine dayalı dış politika yürütmemesi gerektiğini düşünüyorum. Onun için Asya derinliklerindeki politikaları hep teşvik ettim görevli olduğum sürece. Şanghay İşbirliği Örgütü ile diyalog anlaşmasını 26 Nisan 2013`te ben imzaladım. İmzalarken gocunmadım, çekinmedim. Ama şimdi o anlaşma üzerinden geliştirilen bu ilişkiler çerçevesinde o resme girenlere şunu hatırlatmak istiyorum. O resim yanlış olmayabilirdi. Ne zaman yanlış olmazdı biliyor musunuz? Eğer Türkiye, kurucusu olduğu Avrupa Konseyi`nden neredeyse ihraç sürecine girmemiş olsaydı yanlış olmazdı.

Orada medeni dünya resmi çıkacaksa sayın Erdoğan geldiğinde, Doğu Türkistanlı Uygur kardeşlerimizi bir toplasın bakalım. O resimde kendilerine bir yer var mı? Şu anda Urumçi`de, Kaşgar`da korona bahanesiyle Uygurlar evlerine kapatılıyor, kapıları mühürleniyor. Gıdasızlıktan ölümler yaşanıyor. İstediğiniz dünya düzeni bu mu? Sesiniz de çıkmıyor. Nerede milliyetçiliğiniz?

Eğer Avrupa Konseyi`nden kopmasaydınız, eğer Avrupa Konseyi`nde demokratik bir ülke olarak saygı gören bir ülke olsaydınız, Şanghay İşbirliği Örgütü`nde verdiğiniz resme hiçbir şey demez, alkışlardık. Ama Avrupa Konseyi`nde insan hakları ihlalleri dolaysıyla ihraç noktasına gelmiş bir ülkenin, Avrupa`dan, demokratik standartlardan kopmuş bir ülkenin otoriter liderlerle verdiği manzara Türk halkının övüneceği bir manzara değildir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA