28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

KADINLARI MİKRO KREDİ İLE BULUŞTURAN BAŞKAN GÜLTAK ÖDÜL ALDI


Başkan Gültak, yılın enlerinin buluştuğu “3’üncü Altınçağ Ödül Töreninde”, Akdenizli kadınları mikro kredi fırsatı ile buluşturması ve kadınlar yararına hayata kattığı projelerden dolayı ödüle layık görüldü.

 

Tarih : 21 Eylül 2022 Çarşamba 13:49   Okunma : 591

Başkan Gültak, yılın enlerinin buluştuğu “3’üncü Altınçağ Ödül Töreninde”, Akdenizli kadınları mikro kredi fırsatı ile buluşturması ve kadınlar yararına hayata kattığı projelerden dolayı ödüle layık görüldü.

Mersin’in sanat, spor, siyaset, cemiyet ve iş dünyasından öne çıkan isimlerin ödül aldığı, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Altınçağ Ödül Töreni, Erdemli ilçesinde gerçekleşti. Ödül töreninde, Akdeniz Belediyesi’nin Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile imzaladığı protokolle mikro krediye ulaşan ve bu sayede yeni iş kuran veya mevcut işlerini büyüten kadınlar da katıldı. Duygularını paylaşan kadınlar, sağlanan destek sayesinde geleceğe çok daha emin adımlarla ilerlediklerini ifade ederek, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler.

“Akdenizli kadınlar, ileriye doğru yürüyor”

Başkan Gültak da ödül gecesinde yaptığı konuşmada, göreve gelir gelmez ilk olarak kadın kooperatifi kurduklarını belirtti, belediyeye ait kadın emeği diyarında da ürettiklerini satmaları için yer tahsis ettiklerini söyledi. “Sanayi Bakanlığından hibe alıp burada profesyonel bir mutfak kurduk. Ayrıca birçok yeni proje hazırladık. Şu an Akdenizli kadınlar daha da ileriye doğru yürüyor.

Özellikle tarıma da el attık, moringa ve stevia (şeker otu) yetiştirdik. Şeker hastalarına da tavsiyem, ilaç yerine doğal, organik bir bitki olan stevia otunu kullansınlar. Şu an Türkiye genelinde bu ürün isteniyor bizden. Çünkü kadınlar ilk mahsullerini aldılar. Moringa da mucize bir çay… Onu da ürettik ve çok iyi verim elde ettik. Üç ayda büyüyor, ayrıca yılda 3 kez hasat edebiliyorsunuz. Bu da yetmez dedik… Melemez (İhsaniye-Bağcılar) Mahallemize şevketi bostan tohumları ektik” diye konuştu.

“Akdeniz, hak ettiği yere mutlaka gelecek”

Sözlerini; “Kadın kooperatifleri, tarımsal üretim, mikro kredi deyince işler epey büyüdü ve buralara kadar geldi” diye sürdüren Başkan Gültak, kadınlara büyük değer verdiğinin altını çizerek; “Bizim bir sloganımız var; Mutlu kadın mutlu aile, mutlu toplum, mutlu ülke... Eğer toplumda kadın mutlu ise, ülke de mutlu olur. Akdeniz ilçemiz artık çok değişti ve bu değişim devam edecek. Akdeniz hak ettiği yere mutlaka gelecek. Türkiye’nin en önemli limanlarından biri Akdeniz’de, Serbest bölge, organize sanayi… Birçok yatırım ilçemizde. Akdeniz şehrimizin kalbi, kentsel dönüşümle de değişiyor ama kadın kahramanlarla Akdeniz, makus talihini artık kırdı. Bu ödülün gerçek sahibi olan Akdenizli kadınlara ve bu organizasyonda emeği geçen eden bütün paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Akdenizli kadınlara 5 milyon 681 bin 500 TL mikro kredi sağlandı

Öte yandan, Akdeniz Belediyesi’nin 2019 yılı Ağustos ayında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile imzaladığı protokol kapsamında, Akdeniz ilçesi sınırlarında yaşayan kadınlara 5 milyon 681 bin 500 TL tutarında mikro kredi dağıtımı gerçekleşti. Yine Akdeniz ilçesi özelinde mikro kredi kullanan aktif kadın girişimci sayısının da bugün itibariyle 299 olduğu belirtildi. Kendilerine sağlanan kredi imkânı sayesinde birçok kadın girişimci yeni bir iş kurarken, bir kısmı da mevcut işini büyütme şansı elde etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA