1 Haziran 2026 Pazartesi

23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET  
 
     
   

Resmi Gazete’de Yayımlandı: İki Yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi


Resmi Gazete’de yayımlanan 11 ve 12 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine göre, Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı kuruldu.

 

Tarih : 16 Temmuz 2018 Pazartesi 15:06   Okunma : 1041

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararname ile kurulan Devlet Arşivleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığına bağlı ve genel bütçeye tabi olacak. Kararname ile Başkanlığın görevleri de belirlendi. Buna göre, Başkanlık, kamu, özel ve yurt dışı arşivlerinde bulunan devlet, millet hayatını ilgilendiren belgeleri tespit ve tescil edecek, sertifikalandıracak, gerektiğinde ise satın alarak devlet arşivlerine kazandıracak. 

Başkanlık, arşiv belgelerinin tahribini önleyecek tedbirleri alacak, arşiv laboratuvarı kuracak veya laboratuvar hizmeti satın alacak; bunların tamir, konservasyon ve restorasyonunu yapacak.  Arşivlerde gerçekleştirilecek mikrofilm ve dijitalleştirme faaliyetleri ile yenilikçi tekniklerin uygulanması için çalışma yürütecek Başkanlık, Devlet Arşiv Ağını ve Devlet Arşivi Veri Merkezini oluşturup koordine edecek.  Başkanlık ayrıca kağıt ve elektronik ortamda oluşturulan arşiv belgelerinin her türlü güvenliğine ilişkin önlemleri alacak.  Düzenlemeye göre Başkan, Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak ve Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen amaç, politika ve stratejilere uygun olarak Başkanlığı yönetecek.

CUMHURBAŞKANLIĞINA BAĞLI MİLLİ SARAYLAR İDARESİ BAŞKANLIĞI KURULDU.

Buna göre, milli sarayların (saray, müze, köşk, kasır ve fabrikalar ile bunlara bağlı taşınır ve taşınmaz kültür varlıkları) yönetimi ve tanıtımı için Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak genel bütçeye tabi Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı kuruldu. 

Başkanlık, Cumhurbaşkanlığının yönetiminde bulunan saray, köşk ve kasırlar ile bunlara bağlı taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının tespitini, tasnifini, periyodik bakımını, muhafazasını, restorasyonunu ve tanıtımını yapacak.

Kurtuluş Savaşı Müzesi'nde (Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası) tüm müzecilik hizmetlerinin yerine getirilmesi, müzenin ulusal ve uluslararası tanıtımının yapılması veya yaptırılması ile bu amaçla faaliyetlerde bulunulması, ilgili kuruluşlarla kültürel alanlarda iş birliği yapılması, müzenin onarım, restorasyon, teşhir ve müzecilikle ilgili diğer teknik hizmetlerinin yürütülmesi, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki müzelerin tanıtılması, ziyarete hazır tutulması, ziyaretçilere ilişkin verilerin istatistiki yöntemlerle değerlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması da Başkanlığın görevleri arasında yer alıyor. 
Milli Saraylar İdaresi Başkanı, Başkanlığın genel yönetimi ve temsilinden Cumhurbaşkanı'na karşı sorumlu olacak ve Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen amaç, politika ve stratejilere uygun olarak Başkanlığı yönetecek, Başkanlığın bütçe teklifini hazırlayacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA