7 Mart 2026 Cumartesi

13:37   SEMIH PALAMUT’TAN 8 MART’TA MESAJ: "FıRSAT EŞITLIĞI LÜTUF DEĞIL, DEMOKRASININ TEMELIDIR!"   10:01   MEZITLI’DE DEV İFTAR: BAŞKAN TUNCER VE YÜZLERCE VATANDAŞ AYNı SOFRADA BULUŞTU!   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘8 MART DÜNYA KADıNLAR GÜNÜ’ MESAJı   19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ  
 
     
   

Resmi Gazete’de Yayımlandı: İki Yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi


Resmi Gazete’de yayımlanan 11 ve 12 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine göre, Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı kuruldu.

 

Tarih : 16 Temmuz 2018 Pazartesi 15:06   Okunma : 1000

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararname ile kurulan Devlet Arşivleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığına bağlı ve genel bütçeye tabi olacak. Kararname ile Başkanlığın görevleri de belirlendi. Buna göre, Başkanlık, kamu, özel ve yurt dışı arşivlerinde bulunan devlet, millet hayatını ilgilendiren belgeleri tespit ve tescil edecek, sertifikalandıracak, gerektiğinde ise satın alarak devlet arşivlerine kazandıracak. 

Başkanlık, arşiv belgelerinin tahribini önleyecek tedbirleri alacak, arşiv laboratuvarı kuracak veya laboratuvar hizmeti satın alacak; bunların tamir, konservasyon ve restorasyonunu yapacak.  Arşivlerde gerçekleştirilecek mikrofilm ve dijitalleştirme faaliyetleri ile yenilikçi tekniklerin uygulanması için çalışma yürütecek Başkanlık, Devlet Arşiv Ağını ve Devlet Arşivi Veri Merkezini oluşturup koordine edecek.  Başkanlık ayrıca kağıt ve elektronik ortamda oluşturulan arşiv belgelerinin her türlü güvenliğine ilişkin önlemleri alacak.  Düzenlemeye göre Başkan, Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak ve Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen amaç, politika ve stratejilere uygun olarak Başkanlığı yönetecek.

CUMHURBAŞKANLIĞINA BAĞLI MİLLİ SARAYLAR İDARESİ BAŞKANLIĞI KURULDU.

Buna göre, milli sarayların (saray, müze, köşk, kasır ve fabrikalar ile bunlara bağlı taşınır ve taşınmaz kültür varlıkları) yönetimi ve tanıtımı için Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak genel bütçeye tabi Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı kuruldu. 

Başkanlık, Cumhurbaşkanlığının yönetiminde bulunan saray, köşk ve kasırlar ile bunlara bağlı taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının tespitini, tasnifini, periyodik bakımını, muhafazasını, restorasyonunu ve tanıtımını yapacak.

Kurtuluş Savaşı Müzesi'nde (Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası) tüm müzecilik hizmetlerinin yerine getirilmesi, müzenin ulusal ve uluslararası tanıtımının yapılması veya yaptırılması ile bu amaçla faaliyetlerde bulunulması, ilgili kuruluşlarla kültürel alanlarda iş birliği yapılması, müzenin onarım, restorasyon, teşhir ve müzecilikle ilgili diğer teknik hizmetlerinin yürütülmesi, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki müzelerin tanıtılması, ziyarete hazır tutulması, ziyaretçilere ilişkin verilerin istatistiki yöntemlerle değerlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması da Başkanlığın görevleri arasında yer alıyor. 
Milli Saraylar İdaresi Başkanı, Başkanlığın genel yönetimi ve temsilinden Cumhurbaşkanı'na karşı sorumlu olacak ve Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen amaç, politika ve stratejilere uygun olarak Başkanlığı yönetecek, Başkanlığın bütçe teklifini hazırlayacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA