10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

Yeşilboğaz:“1/5000’ Lik Nazım İmar Planı Yeniden Revize Edilecek”


Mersin Barosu, Mersin Mimarlar Odası ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı hakkında fikir alışverişi yapıldı.

 

Tarih : 19 Temmuz 2018 Perşembe 19:30   Okunma : 2696

Mersin Barosu, Mersin Mimarlar Odası ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı hakkında fikir alışverişi yapıldı.Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, eleştirilerin dikkate alınarak, 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planının yeniden revize edilerek askıya çıkarılacak olmasının Mersin için olumlu bir süreç olacağını söyledi. Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında ayrıca, Kuzey Mersin’de toplu taşıma hizmetlerinin yeterli olmaması konusunda yapmış oldukları eleştirilerin de dikkate alınarak, bu bölgedetoplu taşıma hizmetlerinin artırılacak olmasından da mutluluk duyduklarını ifade etti.

Mersin Mimarlar Odası’nda düzenlenen toplantıya, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Mimarlar Odası Başkanı Ömer Sakar ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çevre Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası Mersin il temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

“PLAN KENTE ARTI DEĞER KAZANDIRMALI VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLMALIDIR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’nın mağduriyetlere sebep olmaması için fikirlerin alındığı toplantıda konuşan Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planının yeniden revize edilip,yeni bir plan olarak askıya çıkarılmasını talep ettik. Plan, vatandaşların hak kayıpları yaşamayacağı şekilde uygulanmalı ve vatandaşların itirazları doğrultusunda revize edilip askıya alınmalı. Planla ilgili yeni düzenleme, yapılan itirazlar dikkate alınmadan yapılırsa, onlara yeniden dava açma hakkı doğar. Planın yeniden revize edilmiş haline, vatandaşların itiraz ve dava açma hakkı olmalıdır. Plan bütünleştirici olmalıdır. Böylece itirazlar daha da azalır, kent daha planlı olur” dedi.

1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planının kentin dokusuna zarar vermeden hayata geçmesi gerektiğinivurgulayan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Öncelikle kentimizde ekonomiyi ve sanayiyi geliştirmek için teşvik edici yatırımlar belirlenmelidir. Konut alanları bu doğrultuda inşa edilmeli. Uygulanacak olan plan, sadece konut yapımına yönelik olmamalı, kentimize artı değer sağlamalıdır” dedi.

“ELEŞTİRİLERİMİZİN DİKKATE ALINMASINDAN MUTLUYUZ”

Mersin’de toplu taşıma hizmetlerine sahil bandında yoğunluk verilerek,Kuzey Mersin’e yeterli oranda verilmemesi konusundaki eleştirilerinin dikkate alınmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Doğu-batı şeridine sıkışmış olan Mersin’in, nefes alabilmesi için imar kuzeye doğru açılmıştır. Yaklaşık 5000 kişilik nüfusu barındıracak, yoğun bir yerleşim yeri olan Kuzey Mersin’de toplu taşıma hizmetinin yeterli olmaması büyük bir eksiklikti. İtirazlarımızı dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kuzey Mersin’de toplu taşıma hizmetini artıracağı yönündeki açıklamalarından mutluluk duyduk. Kentin yöneticileri ile bir araya gelerek uzlaşının sağlanması, kentin sağlıklı bir şekilde planlanmasına büyük katkı sağlayacaktır. Fikirlerin beyan edildiği bu tür toplantıların daha sık yapılmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, mersin mimarlar odası

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA