25 Mart 2026 Çarşamba

14:06   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL: “TARSUS’A ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıLıYOR!”   14:05   TOROSLAR BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM GÜVENLIĞINI ARTıRıYOR   14:04   GELECEĞIN ÇEVRECILERI YENIŞEHIR’DE YETIŞIYOR   14:01   HAKKıNDA GÖZALTı KARARı ÇıKARıLAN OYUNCU HANDE ERÇEL: "EĞITIMIM IÇIN YURT DıŞıNDAYıM, ÜLKEME DÖNEREK GEREKLI AÇıKLAMALARı YAPACAK VE IFADEMI VERECEĞIM"   14:01   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... AHMET DAVUTOĞLU’NDAN AKıN GÜRLEK’E: "TAZMINAT DAVASı AÇMAK YERINE ’BENIM HER ŞEYIMI ARAŞTıRıN, BEN BURADAYıM’ DEYIN"   11:45   KıYıLARıN GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE İÇIN ‘MAVI YOL HARITASı’ HAMLESI!   10:30   NAKLIYECIDEN "KONTAK KAPATMA" RESTI! MAZOT ZAMLARı TEKERLEĞI DURDURDU: "ANKARA’YA GIDENE KADAR ZARAR EDIYORUZ"   07:30   ÜNLÜ İSIMLERE ŞOK UYUŞTURUCU OPERASYONU: FIKRET ORMAN, BURAK ELMAS VE HANDE ERÇEL HAKKıNDA KARAR!   07:03   15 BARODAN ORTAK TEPKI: GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR!   20:02   MERSIN’DE DEV ROTA: TARIHI KILIKYA YOLU BAYRAMDA DOĞA TUTKUNLARıNıN AKıNıNA UĞRADı!   19:36   DOĞUBEYAZıT’TAKI ASKERI ARAÇ KAZASıNDA ŞEHIT SAYıSı 2 OLDU   19:32   İBB DAVASı’NDA 9. GÜN... TUTUKLU RESUL EMRAH ŞAHAN: "72 KATLı GÖKDELEN YAPMAK ISTEDILER, KARŞı ÇıKTıK. GÖRMEZDEN GELSEYDIM BUGÜN BURADA OLMAZDıM"   19:31   AYŞE TOKYAZ CINAYETI DAVASıNDA IKINCI DURUŞMA... CHP’LI NAZLıAKA: “AYŞE’NIN HAYKıRıŞı HAVADA ASıLı KALMAYACAK”   15:52   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE: "ELINIZDEKI BELGELERI BIR GENEL BAŞKANA GÖTÜRECEKSENIZ, BU GENEL BAŞKANA DEĞIL, AK PARTI’NIN GENEL BAŞKANıNA GÖTÜRÜN KARDEŞIM"   15:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... EMINE ÜLKER TARHAN CHP’YE DÖNDÜ   14:46   İBB DAVASı’NDA 9’UNCU GÜN... ALTAN ERTÜRK: "143 EYLEMDEN OLUŞAN IDDIANAMEDE, ÇEYREK EYLEMDEN DOLAYı 6 AYDıR BOŞU BOŞUNA ÇOCUKLARıMDAN UZAK TUTUKLUYUM"   13:45   GAZETECI HAKAN TOSUN’UN ÖLDÜRÜLMESINE ILIŞKIN IDDIANAME TAMAMLANDı... ŞÜPHELILERIN "AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET" HAPIS CEZASıYLA CEZALANDıRıLMALARı ISTENDI   13:43   DILOVASı DAVASı... YAKıNLARıNı KAYBEDEN AILELER: "ADALETIMIZE GÜVENMEK ISTIYORUM, BÖYLE ADALET OLACAKSA OLMASıN"   10:55   EKONOMIDE ’İŞSIZLIK’ ALARMı! RAKAMLAR DUDAK UÇUKLATTı: TAM 2 MILYON 456 BIN KIŞI...   10:35   MERSIN’IN 2026 İKLIM KARNESI AÇıKLANDı: İŞTE ŞEHRIN EN GÜÇLÜ VE ZAYıF ALANLARı!  
 
     
   

GÜRSEL TEKİN: YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE YAPILAN OTOYOLDA HGS BAKİYENİZ YETERLİ DEĞİLSE YANDINIZ


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Yap-işlet-devret modeliyle yapılan otoyolda gişelerden geçtikten sonra nakit ödeme yapmadıysanız, HGS bakiyeniz de yeterli değilse yandınız. 15`inci günün sonunda geçiş ücretinize yüzde 400 ceza uygulanıyor… Bu hukuksuzluktan derhal vazgeçin. Hiç mi vicdan yok sizde? Nasıl bir sistem bu? Millet ekmek parası bulamıyor” dedi.

 

Tarih : 30 Eylül 2022 Cuma 16:59   Okunma : 373

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Yap-işlet-devret modeliyle yapılan otoyolda gişelerden geçtikten sonra nakit ödeme yapmadıysanız, HGS bakiyeniz de yeterli değilse yandınız. 15`inci günün sonunda geçiş ücretinize yüzde 400 ceza uygulanıyor… Bu hukuksuzluktan derhal vazgeçin. Hiç mi vicdan yok sizde? Nasıl bir sistem bu? Millet ekmek parası bulamıyor” dedi.

Gürsel Tekin, bugün yaptığı yazılı açıklamada, özel şirketlerin işlettiği otoyol ve köprü geçişleri için zamanında yapılmayan ödemelere yüzde 400 faiz uygulandığı ve bu nedenle çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu belirtti. Tekin, Karayolları Genel Müdürlüğü`nün (KGM) işlettiği otoyol ve köprülerden HGS ve OGS bakiyesi yetersiz şekilde geçilse dahi, 15 gün içinde HGS ve OGS hesabına para yatırılınca geçiş ücretinin faizsiz şekilde otomatik tahsil edildiği anımsattı. Özel şirketlerin bunu yapmayarak hemen icra takibi başlatıp buralardan büyük gelirler elde ettiğini vurgulayan Tekin, şunları kaydetti:

“85 MİLYONLUK ÜLKEDE 25 MİLYONLUK İCRA DOSYASI VAR”

“Yap-işlet-devret modeliyle yapılan otoyolda gişelerden geçtikten sonra nakit ödeme yapmadıysanız, HGS bakiyeniz de yeterli değilse yandınız. 15`inci günün sonunda geçiş ücretinize yüzde 400 ceza uygulanıyor. Bu köprülerden ya da yollardan geçerken bazen makine takılabilir, bazen siz unutabilirsiniz. Veya bazen Anadolu`dan geliyorsunuz, Anadolu`dan gelenler hasbelkader oradan geçmiş olabilir ve unutabilir, bir bakıyorsunuz kat kat fatura geliyor. Bu düzenlemeler düzgün yapılmamış. 85 milyonluk ülkede 25 milyonluk icra dosyası var. Neredeyse yetişkin nüfusun yüzde 90`ı icralık. Dünyada böyle bir örnek yok. 150 liralık borcunuz, oluyor 2 bin lira. Nedeni şu: Faiz çok yüksek, avukat ve icra masrafı derken fiyat kabarıyor, vatandaş mağdur ediliyor.

“BU HUKUKSUZLUKTAN DERHAL VAZGEÇİN”

Köprü, tünel ve otoyol işletmecileri duyuruyu sağlıklı şekilde yapmadığı için vatandaşlar borcun farkına varmıyor. Çok sayıda mağdur bana ulaştı. Bu hukuksuzluktan derhal vazgeçin. Hiç mi vicdan yok sizde? Nasıl bir sistem bu? Millet ekmek parası bulamıyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA