24 Nisan 2026 Cuma

10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’   17:25   CÜBBELERINI ÇıKARıP SAHNEYE ÇıKTıLAR: MERSINLI AVUKATLARDAN MUHTEŞEM ‘ŞEKERPARE’ PERFORMANSı!   17:20   MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ‘YÜREĞIR’ ÇıKıŞı: ’MILLETIN İRADESINE MÜDAHALEDIR!’   10:53   MERSIN ESNAFıNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM: AHMET ÖZDEMIR ’ŞEHRIN ESNAFı’ PROJESINI DUYURDU!   10:50   BASıN DÜNYASıNDA ŞOK SATıŞ KARARı! TELE1 İÇIN KRITIK ÇAĞRı: ’SUSTURULMASıNA İZIN VERMEYIN’   10:42   BAŞKAN SEÇER’DEN 23 NISAN MESAJı: ‘ASıL GÜCÜMÜZ ÇOCUKLARıMıZıN MUTLULUĞUDUR!’   09:25   CHP’LI BAŞARıR’DAN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı SERT TEPKI: ’SANDıKTA BÜKEMEDIKLERI BILEĞI HUKUKLA KıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’  
 
     
   

OSMANİYE KADİRLİ`DEKİ 83 YAŞINDAKİ PAZARCI: “CANIM LAHANA İSTİYOR, ALAMIYORUM NE YAPAYIM?”


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde semt pazarına çıkan vatandaşlar fiyatların çok pahalı olmasından yakındı. Kalp pili bulunan 83 yaşındaki pazar esnafı Hürü Tilki “Canım lahana istiyor, alamıyorum ne yapayım? Alamıyorum işte çok pahalı. Daha yemedim” dedi.

 

Tarih : 2 Ekim 2022 Pazar 16:09   Okunma : 507

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde semt pazarına çıkan vatandaşlar fiyatların çok pahalı olmasından yakındı. Kalp pili bulunan 83 yaşındaki pazar esnafı Hürü Tilki “Canım lahana istiyor, alamıyorum ne yapayım? Alamıyorum işte çok pahalı. Daha yemedim” dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde semt pazarına çıkan vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi. Vatandaşlar her şeyin çok pahalandığını belirtti. Kadirli ilçesi semt pazarında 83 yaşındaki Hürü Tilki kalp pili ameliyatı için yayla çayı, ada çayı satarak para biriktirmeye çalışıyor. Eşini 42 yıl önce kaybeden 4 çocuk annesi Tilki bir yıl sonra değişmesi gereken kalp pili için pazarda yayla çayı sattığını söyledi.

“ALLAH KISMET EDERSE AMELİYAT OLACAĞIM. ETMEZSE YA AŞAĞI YA YUKARI, NE YAPAYIM”

Aldığı 65 yaş aylığının yetmediğini anlatan 83 yaşındaki Hürü Tilki şunları söyledi:

“Kalp hastasıyım. 7 sene önce ameliyat oldum ama ameliyatım çok zor geçti. Şimdi de bir senem kaldı kalmadı bilemiyorum, onların kontrolüne gidiyorum. Onlar muayene ediyor. Allah kısmet ederse ameliyat olacağım. Etmezse ya aşağı ya yukarı, ne yapayım? Yol parası vereceğim, ameliyat parası alırlarsa ameliyat parası vereceğim. İşte tedarik ediyorum. Burada da yayla otları ne? İki kişiye verdim (sattım) 20 lira, 10`ar liradan öyle ne yapayım? Çok zor durumdayım ne yapayım?

“ORTALIK PAHALANDI”

Aç da kalıyorum yerine göre, kirli de geziyorum yerine göre ama ne yapayım? Ağrılarım çok oluyor. Hem bel fıtığım var hem kalbimden ameliyatlıyım işte. Ortalık pahalandı para değer kaybettiği için yol paraları çok gidiyor kaç tane dolmuş değişiyorum, minibüs değişiyorum. Osmaniye`ye çok gidip geliyorum. Hiç belli olmuyor daha öğleni geçti 20 lira kazandım.

“LAHANA CANIM İSTİYOR ALAMIYORUM”

Canım lahana istiyor, alamıyorum ne yapayım? Alamıyorum işte çok pahalı. Daha yemedim.10-15-20 lira o aralar daha bu sene alamadım. Ufakları yok hep büyük büyük davul gibi. Ufak olsa şöyle yumruk gibi, alamıyorum pahalı. Her şey pahalı canının istediğini almana imkan yok. Bak para değer kaybediyor, paranın değeri bitti. 50 lira 100 lira hiçbir şey etmez oldu.”

“ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNEN GEÇİNEMEZ BENCE”

Semt pazarındaki bir vatandaş da “Evet çok pahalı. Yani bir asgari ücret ile geçinen geçinemez bence. Bir de çocuk okula gidiyorsa hiç geçinemez çok pahalı. Bakın 1 kilo şeftali aldım, 2 kilo erik aldım, 10 lira kaldı cebimde 50 liradan yani, kalmadı” dedi.

“ALMAYACAĞIM, GERİ GİDİYORUM”

Fiyatları pahalı bulup almaktan vazgeçen bir vatandaş ise “Burası çok pahalı alamıyoruz. Her şeye baktım her şey de pahalı. Almayacağım, geri gidiyorum” diye konuştu.

“PARA GELDİĞİ GİBİ GİDİYOR”

Emekli bir vatandaş “Fiyat pahalı, yani ben emekliyim hiçbir numara yok yani. Para hiç, para geldiği gibi gidiyor. Ben az harcadım mesela, keseme göre harcadım. Fazla şeye gerek yok arkadaşım ortam belli yani” dedi.

Başka bir vatandaş ise “Vallahi piyasanın tadı yok abi. Ekonomi zayıf, alım gücü zayıf. Her şey pahalı, sıkıntı var” diye konuştu.

“HER ŞEY ALABİLDİĞİNCE PAHALI”

Almak yerine tezgahları seyrettiğini anlatan vatandaş da “Fiyatların geçeceği yok çok şükür, her şey alabildiğince pahalı. Mümkün değil alamıyoruz şu anda. Tezgahları bir değip bir geçiyoruz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA