9 Mayıs 2025 Cuma

01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"   20:35   İMAMOĞLU`NDAN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI GETIRILMESI ÜZERINE ERDOĞAN`A TEPKI: BEN RAKIBINDEN BU KADAR KORKAN BAŞKA SIYASETÇI GÖRMEDIM   19:59   VATIKAN`DA BEYAZ DUMAN GÖRÜLDÜ, YENI PAPA SEÇILDI   19:09   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: 102 YıLLıK CUMHURIYET HALK PARTISI`NIN MAHKEME KORIDORLARıNDA TARTıŞıLMASıNı DERIN BIR ÜZÜNTÜ VE KAYGıYLA IZLIYORUM   16:59   CHP`NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU "MAĞDUR" SıFATıYLA DA IFADE VERMEYECEK   15:50   SEZGIN TANRıKULU`NDAN VAN MITINGINE KATıLıM ÇAĞRıSı: "HEPINIZI CUMARTESI GÜNÜ DAYANıŞMA MITINGINE BEKLIYORUZ"   15:31   İMAMOĞLU`NUN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI... ÖZGÜR ÖZEL: “ÇOĞUNLUK ENERJISININ VERDIĞI GÜÇLE BU DIJITAL DARBEYE DE DIRENIRIZ, PÜSKÜRTÜRÜZ”   10:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞINDEN, DIYARBAKıR`DA SALDıRıYA UĞRAYAN AVUKATA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "MESLEKTAŞıMıZA YÖNELEN BU CÜRETIN CEZASı EN AĞıR ŞEKILDE VERILMELIDIR"   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `KENT KATıLıMı BULUŞMALARı`NA DEVAM EDIYOR   10:17   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL YAPıM VE BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “4. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI” IÇIN DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı   09:26   TARSUS BELEDIYESI, "ORMANDA ŞENLIK" OYUNU ILE ÇOCUKLARA ÇEVRE BILINCI AŞıLıYOR  
 
     
   

Mersin Barosu’ndan Sahte Avukata Suç Duyurusu


Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklamada, avukat diplomasına sahip olmadığı halde Mersin’de kendisini avukat olarak tanıtarak, avukatlara ait yetkileri kullanıp vatandaşları dolandıran şüpheli şahıs S.Y hakkındasuç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

 

Tarih : 22 Temmuz 2018 Pazar 09:07   Okunma : 705

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklamada, avukat diplomasına sahip olmadığı halde Mersin’de kendisini avukat olarak tanıtarak, avukatlara ait yetkileri kullanıp vatandaşları dolandıran şüpheli şahıs S.Y hakkındasuç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Vatandaşlara da uyarıda bulunan BARO Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Vatandaşlarımız,hak kayıplarına uğramamak için aracı kurumlara, dilekçecilere, iş takipçilerine kesinlikle itibar etmemeli, baroya kayıtlı avukatlara müracaat etmelidir” dedi.

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “S.Y isimli şahıs,avukat olmadığı halde Mersin’de avukat tabelası asarak ve haricen öğrendiğimize göre muvazaalı yoldan alacak devralarak ve kanunların tanıdığı başka hakları kötüye kullanarak avukatlara ait yetkileri kullanmaktadır. Böylelikle şüpheli şahıs S.Y. 1136 sayılı Avukatlık Kanunun “ Yalnız avukatların yapabileceği” işler başlıklı 35. Maddesini ve 63. Maddesini ihlal etmiştir. Yapılan eylemler açıkça 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 63/1,2,3 maddesi hükümlerine aykırıdır.1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun ‘Yalnız avukatların yapabileceği İşler’ başlıklı 35 maddesinin 1. Fıkrasında “Kanun işlerinde ve hukuki meselelerde mütalaa vermek, mahkeme, hakem ve yargı yetkisini haiz bulunan gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak, adli işlemleri takip etmek, bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek, yalnız baroda yazılı avukatlara aittir” denilmiştir.

Ayrıca, Avukatlık Kanunu’nun 63. Maddesi 3. ve 4. Fıkrası: Madde 63 - (Değişik: 23/1/2008-5728/334 m.) Avukatlık yapmak yetkisini taşımadıkları halde muvazaalı yoldan alacak devralarak ve kanunların tanıdığı başka hakları kötüye kullanarak, avukatlara ait yetkileri kullananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılırlar.Mahkemeler, icra ve iflas daireleri ve barolar, bu maddenin kapsamına giren bir olayı öğrenince Cumhuriyet Savcılığı’na bildirmek zorundadırlar. Yapılacak kovuşturma sonucu Cumhuriyet Savcısı tarafından baroya bildirilir” diye konuştu.

“HAK KAYIPLARINA UĞRAMAMAK İÇİN BAROYA KAYITLI AVUKATLARA MÜRACAAT EDİN”

Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında ayrıca, avukat olmadığı halde avukatlık yetkilerini kullanarak adli işlerle ilgili dilekçe yazan, “icra takibi yapılır”, “dava dosyası hazırlanır”, “anlaşmalı boşanma dilekçesi ve dava dosyası hazırlanır”  beyanları ve buna ilişkin tabelaları bulunan şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayarak, Kimse onurlu mesleğimize göz dikmesin. Mersin Barosu olarak, avukatlık mesleğine yapılan bu ölçüsüz saldırılara karşı her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu konunun da takipçisi olacağız. Bu tür hukuksuzlukların durdurulması mesleğimizin saygınlığına ve kamu yararına olup, hukukun bir gereğidir” dedi.

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Vatandaşlarımız maddi ve manevi hak kayıplarına uğramamak için tanımadıkları, güvenmedikleri, bilmedikleri insanlara vekâlet vermemesi gerekmektedir. Ayrıca, aracı kurumlara, dilekçecilere, iş takipçilerine kesinlikle itibar edip gitmemeliler. Aksi takdirde vatandaşlarımız onarılamaz hak kayıplarına uğrayarak, hakları zayi olur. Kesinlikle işlerini baroya kayıtlı bir avukat aracılığı ile takip etmeliler. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu konuda dikkatli araştırma yapmalarını, tereddüt duydukları konularda baromuza müracaat ederek bilgi almalarını rica ediyoruz” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklamada, avukat diplomasına sahip olmadı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA