17 Ocak 2026 Cumartesi

16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”  
 
 
 
 
 
   

NİĞDELİ SÜT ÜRETİCİSİ: “VERİLEN ZAM YETERSİZ. SÜT SAVAŞLARI BAŞLADI”


Niğdeli süt üreticisi Mustafa Kızıltan, “Süte verilen zam yetersiz. Süt savaşları başladı. Büyük firmalar bir şekilde döndürüyor kendilerini, ama küçük işletmeler ayakta duramıyor” dedi.

 

Tarih : 14 Ekim 2022 Cuma 18:14   Okunma : 479

ENES CAN ÖZMEN

Niğdeli süt üreticisi Mustafa Kızıltan, “Süte verilen zam yetersiz. Süt savaşları başladı. Büyük firmalar bir şekilde döndürüyor kendilerini, ama küçük işletmeler ayakta duramıyor” dedi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem`in ziyaret ettiği Niğdeli süt üreticisi Mustafa Kızıltan, “süt savaşları başladı” dedi. Kızıltan, şunları söyledi:

“Şu anda ciddi şekilde bir süt azalması var. Biz tankerimizi günlük doldurabiliyorduk. Şimdi iki günde bir zor dolduruyoruz. İnsanlar hayvanlarını satıyorlar, buna verecek çok örneğimiz var. Fiyatla alakalı belirsizlik var ortada. Birçok insan hayvancılığı bıraktı.

Bununla birlikte et fiyatları düştü, dişi hayvan kesiminden dolayı. Konseyin açıklamış olduğu fiyat var. O fiyata istinaden fiyatta bir kıpırdadığı için et fiyatlarında iki üç lira gibi kesimlerde yükselme oldu. Zaten beklenti de buydu: İnek kesimi durur, besi materyalinin fiyatı artardı. Şu an öyle bir gözlem var ama süt savaşları başladı diyebilirim.

"SÜT ÜRETİCİLERİ ENFLASYON ENDEKSLİ FİYATLARIN ARTMASINI BEKLİYOR"

Süt toptancısı Mustafa Kızıltan halkın enflasyon endeksli süt fiyatının da artmasını beklediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Halk şunu bekliyor hayvancılıkla uğraşan insanlar şunu temenni ediyor enflasyona endeksli olarak süt fiyatlarının belli oranda artmasını. Bunun karşılığında veteriner giderleri artıyor, yem giderleri artıyor, kaba yem giderleri artıyor, elektrik giderleri artıyor, işçilik giderleri artıyor ama süt artmıyor maalesef. İnsanlar da bunu gördüğü için ekside eksi bakiyede kalıyor zarar ediyor ve hayvancılığı bırakıyorlar. Yani insan önünü görürse hayvancılığına devam eder ama önünü görmediği için her ay enflasyon tavanda süte 6 ayda konserin toplanması lazım zam gelmesi lazım ama maalesef 6 ayda bir de toplanılmıyor.

``KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ ÜRETİCİLER CİDDİ ANLAMDA ZARAR EDİYOR”

Yeterli değil kesinlikle zaten o fiyatlara sütte bulamıyoruz insanlar vermiyor, veremiyor o fiyatlara da zarar ediyor. Nasıl olacak bilmiyoruz. Dediğimiz gibi süt savaşları başladı. İstikrar yok herkes kafasına göre fiyat belirliyor. Özellikle küçük üretici özellikle orta üreticiler bu anlamda çok büyük zararlar ediyor. Büyükler bir türlü işini çekiyor desteklerden faydalanıyor ama küçük üretici bitik durumda. Nihai tüketiciye yansıyacak alım gücü düştüğü zamanda tüketim bitecek. Bir de süt tozu ihracatının kapatılması durumu var. Onun da çok etkisi oldu fabrikalar şu an çok süt talep etmiyorlar. Depoları dolu fabrikacılarla da görüşüyoruz her alanda olduğumuz için. Fabrikacı arkadaşlarla görüştüğümüz zaman onlarda ihracatın durduğunu ve depolarının mal dolduğunu söylüyorlar."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA