28 Mart 2024 Perşembe

13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR  
 
     
   

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEDE TEK YÜREK OLDULAR! BAŞKAN YILMAZ; “YALNIZ DEĞİLSİNİZ”


Kadın haklarının korunması ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli çalışmalar yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kadına şiddete karşı ilkemiz “Sıfır Tolerans” dedi.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 07:10   Okunma : 529

Kadın haklarının korunması ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli çalışmalar yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kadına şiddete karşı ilkemiz “Sıfır Tolerans” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen farkındalık yürüyüşüne Toroslar Belediyesi de destek verdi.

Ulu Cami önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşe eşi Meltem Yılmaz ile katılan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kadınların dayanışma ve mücadelesinde onları yalnız bırakmadı. Yürüyüşte Toroslar Belediyesinin kadın ve erkek personeli de yerini aldı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve kent protokolünün de hazır bulunduğu yürüyüşe katılanlar ellerinde dövizlerle hep birlikte; “Kadına şiddet insanlığa ihanet”, “Kadına şiddete karşı sıfır tolerans” sloganları atarak, şiddetin artık son bulmasını istediler.

Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyüşe katılan kadınlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, kadınların mutlu, şiddetten uzak ve sağlıklı olması dileğinde bulanarak, yaşam hakkı elinden alınan tüm kadınları saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Farkındalık yürüyüşü, Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının farkındalık konseriyle taçlandı.

BAŞKAN YILMAZ; “KADINLARIMIZ GÜÇLÜ OLURSA TÜRKİYE DAHA DA GÜÇLÜ OLACAKTIR”

Konser öncesinde tüm katılımcılara seslenen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele vermeye devam edeceklerini söyleyerek, başta Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Güçlü toplumun güçlü aile ile mümkün olacağını söyleyen Başkan Yılmaz; “Biz, güçlü ve soysal bağları kuvvetli bir toplumuz. Güçlü toplum, güçlü aile ile mümkün. Güçlü aile ve güçlü gelecek de güçlü kadınla mümkün. Gelecek nesilleri aile ortamında yetiştiren öncelikle kadındır. İstatistik olarak nüfus oranlarına bakılırsa kadınlar, toplumun yarısını teşkil eder gibi görünürler ancak sosyal, psikolojik ve aile açısından yarısından fazlasıdır kadın. Tüm kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımızda (TORTEK), kadınlarımızın sosyo-ekonomik olarak daha güçlü hale gelmeleri için farklı branşlarda kurslar veriyoruz. Kadınlarımız, burada öğrendiklerini uyguluyorlar, üretiyorlar ve kazanıyorlar. Her türlü etkinliğimizde TORTEK kursiyerlerimiz ve eğitmenlerimiz de bizlerle bir ve beraberler. Sizlerin huzurunda onlara çok teşekkür ediyorum. Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimiz ile sıkıntıya giren, şiddete uğrayan ve değişik açılardan çözüm arayan kadınlarımıza psikologlarımızın eliyle danışmanlık hizmeti, avukatlarımızın eliyle destek veriyoruz. Türkiyemiz, emin adımlarla güçlü ve lider Türkiye’ye doğru ilerliyor. Bu ilerlemenin ve inşa edilen bu yapının da en önemli ayaklarından bir tanesi kadınlarımızdır. Kadınlarımız güçlü olursa Türkiye daha da güçlü olacaktır. Bu yönde çalışmaya devam edeceğiz. Kadına karşı şiddete “Sıfır Tolerans” diyoruz” şeklinde konuştu.

VALİ PEHLİVAN; “HEDEFİMİZ SIFIR TOLERANS”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da kadına şiddetin bir insanlık suçu olduğuna vurgu yaparak; “Aile içi ve kadına yönelik şiddet asla kabul etmediğimiz, etmeyeceğimiz bir durum. Millet ve toplum olarak bu konuda her platformda karşı bir duruş sergilemek, her şeyden önce insani ve vicdani bir sorumluluğumuz. Kadına şiddet asla kabul edilemez, kadına el kalkamaz, kadına hürmet, sevgi, saygı gösterilir. Kadına şiddet bir insanlık suçudur. Bu konuda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sıkı takip, çalışma, bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri devam edecektir. Hedef hiç olmaması, sıfır toleransla kadına yönelik şiddeti sıfırlamaktır” ifadelerini kullandı.

Toroslar Belediyesinin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kentteki alışveriş merkezlerinde kurduğu TORTEK stantları da yoğun ilgi gördü. Kadınların el emeği göz nuruyla hazırladıkları ürünler, büyük beğeni topladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA