8 Mayıs 2025 Perşembe

21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"   17:14   TİP: "ANAYASA MAHKEMESI, YAŞAMı DEĞIL, IKTIDARı VE ŞIDDET POLITIKALARıNı SEÇTI"   17:01   ESILA`NıN BABASıNDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A: "‘AILE YıLı` DEDINIZ, BIZ DE BIR AILEYIZ. AILELERI DAĞıTMAYıN"   16:54   ÖZGÜR ÖZEL: “BURADAN SONRA TÜRKIYE`NIN ÖNÜNDE YENI BIR IKTIDAR, YENI BIR DÖNEM VARDıR”   16:26   EKREM İMAMOĞLU`NDAN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINE ÇAĞRı: "DIPLOMANı AL DA GEL"   16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   15:54   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMININ REDDINI ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE PROTESTO ETTI   15:53   ANKARA BAROSU: "YAŞAM HAKKıNı SAVUNACAK VE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ"   15:40   EKREM İMAMOĞLU`NDAN TUTUKLU GENÇLERE MEKTUP: "YALNıZ DEĞILSINIZ, BU MILLET YANıNıZDADıR"   15:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI: “ANAYASA`NıN EVRENSEL ILKELERINDEN UZAK BU DÜZENLEME, YALNıZCA HAYVANLARıN DEĞIL, TOPLUMUN ORTAK ADALET DUYGUSUNUN DA DERIN BIÇIMDE ZEDELENMESINE NEDEN OLMUŞTUR”   15:31   CHP`NIN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI MITINGINE TİP GENEL BAŞKANı BAŞ`TAN DESTEK: "DAYANıŞMA ADıNA PARTI VE GENÇLIK ÖRGÜTÜMÜZLE EYLEME KATıLACAĞıZ"   15:12   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE...   15:11   SARAÇHANE PROTESTOLARı... 14 GENCIN TAHLIYE TALEBI REDDEDILDI   15:03   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "TRT`NIN BANDROL GELIRLERINDEN 7 MILYARıN ÜZERINDE KARı VAR. NEDEN HALA BIZDEN BANDROL ALıNMAYA DEVAM EDILIYOR?"   14:49   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı AYM`NIN ÖNÜNDE… SERA KADıGIL: “ SIZ IŞINIZI YAPAMıYORSANıZ MASUMLAR ÖLMEYECEK, SIZ ISTIFA EDECEKSINIZ KARDEŞIM”   14:46   ANAYASA MAHKEMESI`NDEN HAYVAN YASASı`NıN IPTAL ISTEMINE RET   14:12   SARAÇHANE TUTUKLUSU GENÇLERIN AILELERI SILIVRI`DEN SESLENDI: BU YıL AILE YıLı ILAN EDILDI AMA AILELER PARAMPARÇA...   13:44   1 MAYıS` KUTLAMALARı NEDENIYLE IŞE GITMEYEN YAZıLıM UZMANı: "DARBEDILDIM VE IŞTEN ATıLDıM"   13:02   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "HER ZAMAN HALKıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ"  
 
     
   

ÜMİT DİKBAYIR, `MİLLETİN ENFLASYONU` PROGRAMI KAPSAMINDA KASIM AYI İÇİN MARKET ALIŞVERİŞİ YAPTI: “ALDIKLARIMIZ ŞU ANDA 1.648 LİRA, AYNI ÜRÜNLER GEÇEN SENE KASIM AYINDA 871 LİRA TUTMUŞTU”


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, asgari ücretle geçinen bir ailenin durumuna dikkat çektiği “Milletin Enflasyonu” programının kasım ayı çalışmasını yaptı. Eşiyle birlikte kira ve faturalar gibi sabit giderleri çıktıktan sonra kalan parayla market alışverişi yapan Dikbayır, “Bir sepet oluşturduk, aldıklarımız şu anda bin 648 lira, aynı ürünleri biz geçen sene kasım ayında almıştık, 871 lira tutmuştu. TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya`ya sesleniyoruz; nefesimiz ensenizde, milletin vebaline girmeyin diye bu çalışmaya devam ediyoruz. Rakamları doğru açıklayın” dedi.

 

Tarih : 5 Aralık 2022 Pazartesi 16:03   Okunma : 332

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, asgari ücretle geçinen bir ailenin durumuna dikkat çektiği “Milletin Enflasyonu” programının kasım ayı çalışmasını yaptı. Eşiyle birlikte kira ve faturalar gibi sabit giderleri çıktıktan sonra kalan parayla market alışverişi yapan Dikbayır, “Bir sepet oluşturduk, aldıklarımız şu anda bin 648 lira, aynı ürünleri biz geçen sene kasım ayında almıştık, 871 lira tutmuştu. TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya`ya sesleniyoruz; nefesimiz ensenizde, milletin vebaline girmeyin diye bu çalışmaya devam ediyoruz. Rakamları doğru açıklayın” dedi.

İYİ Parti Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, eşiyle birlikte 5 bin 500 lira asgari ücretle geçinen bir ailenin durumuna dikkat çektiği “Milletin Enflasyonu” programının kasım ayı çalışmasını tamamladı. Dikbayır çifti, kira ve faturalar gibi sabit giderleri hesapladı. Kira için bin 700 lira, 100 lira aidat, elektrik faturası için 255 lira, su faturası 257 lira, internet faturası 100 lira, doğalgaz faturası 760 lira, telefon faturaları 190 lira, çocuğun harçlığı 350 lira, ulaşım için 350 lira, halk ekmek için 255 lira para ayırdı. Toplam 4 bin 320 lira sabit giderlere harcandı.

Dikbayır çifti; 1 kg biber, 1 kg domates, 1kg salatalık, 1 kg kabak, 1 kg patlıcan, 1 kg limon, adet karnabahar, 1 kg yeşil fasulye, adet marul, 500 gram havuç, 1 kg üzüm, 1,5 kg elma, 1 kg soğan, 1 kg patates, 1 kg sarımsak, bebek maması, çocuk bezi, 2 paket makarna, 1 kg kırmız mercimek, 1 kg pirinç, 1 kg bulgur, yarım kilo peynir ve tereyağ, 1 kg kaşar peyniri, 30`lu yumurta (2 paket), 1 kg un, 2 kg şeker aldı.

Dikbayır, alışveriş sonrası şunları söyledi:

“Bir sepet oluşturduk, aldıklarımız şu anda bin 648 lira, aynı ürünleri biz geçen sene kasım ayında almıştık, 871 lira tutmuştu. TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya`ya sesleniyoruz; nefesimiz ensenizde, milletin hakkına vebaline girmeyin diye bu çalışmaya devam ediyoruz. Rakamları doğru açıklayın. Biz bu çalışmayı her ay yapacağız ve doğru rakamları açıklayacağız.

Sizin yaptığınız çalışma çok önemlidir çünkü asgari ücretli vatandaşlarımız buna bağlı olarak kamuda çalışan vatandaşlarımız, emeklilerimiz sizin açıklayacağınız enflasyon rakamlarına göre maaş zammı alacaklar. Üzerinizde büyük bir vebal var. Sizin yaptığınız çalışmayı yakından takip ediyoruz. Geçen ay yaptığımız alışverişe göre fiyatlar almış başını gitmiş, sizin bu beceriksizliğinizin acısını vatandaşımız çekiyor.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA