18 Haziran 2025 Çarşamba

10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:32   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:21   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:50    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:20   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:02   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:24   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI  
 
     
   

ENGİN ALTAY: 6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMUZA YAPILAN BİR SAPKINLIKTIR, AMA İLGİLİ BAKANIN SESSİZLİĞİ BİR FELAKETTİR


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu`nda, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine` ilişkin, "Pazartesi günü, Türkiye`yi ürperten bir olay yaşandı. 85 milyonun kanını donduran bir olay yaşandı, 6 yaşındaki bir çocuğumuz ile ilgili deyip, burada gerisini bile söylemeyi bile zül sayarım. 25 dakika önce Aile Bakanlığı, bu konuda 3 gün sonra, ‘Davaya müdahil olacağız` diye bir açıklama ile yetindi. Bu, kabul edilebilir değil. Bu 6 yaşındaki çocuğumuza yapılan bir sapkınlıktır, ama ilgili bakanın sessizliği bir felakettir" dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 21:59   Okunma : 3767

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu`nda, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine` ilişkin, "Pazartesi günü, Türkiye`yi ürperten bir olay yaşandı. 85 milyonun kanını donduran bir olay yaşandı, 6 yaşındaki bir çocuğumuz ile ilgili deyip, burada gerisini bile söylemeyi bile zül sayarım. 25 dakika önce Aile Bakanlığı, bu konuda 3 gün sonra, ‘Davaya müdahil olacağız` diye bir açıklama ile yetindi. Bu, kabul edilebilir değil. Bu 6 yaşındaki çocuğumuza yapılan bir sapkınlıktır, ama ilgili bakanın sessizliği bir felakettir" dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vekillerden gelen soruları yanıtladı. 

Ardından parti gruplarına söz verildi. İlk sözü, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay aldı.  

BUGÜNKÜ ÜÇ SAYIN BAKANI TEBRİK EDİYORUM”

Engin Altay, “Bugünkü üç sayın bakanı tebrik ediyorum. Şunun için. İki sebepten tebrik edeceğim. Birincisi; AK Parti Grubu`ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın aldığı alkışın 10 katını aldılar. Sizleri tebrik ediyorum. İkincisi de TBMM`ye, yasama organına tutumlarında genel olarak, Çevre Bakanı`mızın biraz polemik hevesini de anlayışla karşılıyorum ama elbette siyaset münakaşa, müzakere işidir. Kimi bakanların geçmişte yaptığı ve önümüzdeki günlerde yapacağı saygısızlıkları öngördüğümüzde, TBMM`ye yönelik tutumlarını da takdirle karşılıyorum” diyerek Bakan Kurum, Bakan Dönmez ve Bakan Muş`u kutladı.

“BU 6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMUZA YAPILAN BİR SAPKINLIKTIR, AMA İLGİLİ BAKANIN SESSİZLİĞİ BİR FELAKETTİR”

Altay, “Meclis olarak, bir şeyi göz ardı ediyoruz bugün. Pazartesi günü, Türkiye`yi ürperten bir olay yaşandı. 85 milyonun kanını donduran bir olay yaşandı, 6 yaşındaki bir çocuğumuz ile ilgili deyip, burada gerisini bile söylemeyi bile zül sayarım. 25 dakika önce Aile Bakanlığı, bu konuda 3 gün sonra, ‘Davaya müdahil olacağız` diye bir açıklama ile yetindi. Bu, kabul edilebilir değil. Bu 6 yaşındaki çocuğumuza yapılan bir sapkınlıktır, ama ilgili bakanın sessizliği bir felakettir” diyerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`ı eleştirdi.

“AKBELEN ORMANLARINI KATLEDİYORSUNUZ. ERGENE KANGRENİNİ 25 YILDIR ÇÖZMEDİNİZ”

Altay, Bakan Kurum`a, “Kazdağları`nda elinize yüzünüze bulaştırdınız. Afrin, Elbistan zehir soluyor. Akbelen ormanlarını katlediyorsunuz. Ergene kangrenini 25 yıldır çözmediniz. En sonra Kapadokya`da peribacasının üstüne otel dikmek, elinize yüzüne bulaştırmaktır. Bunun da altını çiziyorum. Afet olmayan yerlerde afet olmuş gibi 21-b`den ihale yapmak da ele yüze bulaştırmaktır” eleştirisini yaptı.

“SAYIN BAKAN, İTÜ`NÜN RAPORU NEREDE? BEN MÜŞTEKİYİM”

Bakan Fatih Dönmez`e seslenen Altay, “Sayın Bakan, İTÜ`nün raporu nerede? Ben müştekiyim. Sabahın köründe kalkıyoruz, hava karanlık. Sabah okulların hepsinde elektrik tüketiliyor zaten. Sabah tüketileceğine akşam tüketilir. İTÜ`nün raporunu koymanız lazım samimiyetle. Yaz saati uygulamasını söylüyorum. Avrupa Konseyi, tavsiye karar almış. Hiçbir Avrupa ülkesi uymuyor, Türkiye`ye tavsiye ediyor. Bunu da anlamak mümkün değil” dedi.

“3 YILDA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARINI 5 METREKAREDEN 7,73 METREKAREYE ÇIKARAN İBB BAŞKANI`MIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Engin Altay, CHP`li belediye başkanlarının çalışmalarına ilişkin Bakan Kurum`a şunları söyledi:

“Bizim belediye başkanlarımızın, sizin 25 yılınız ile bizim 3 buçuk yılımızı mukayese etmeniz çok güzel. Bizim hoşumuza gidiyor. Çünkü sizin 25 yılda yapabildiklerinizden fazlasını yaptı belediye başkanlarımız. Örnek vereceğim, merak etmeyin. Sayın Bakan (Bakan Kurum) soru da sordu, ‘Ne kadar yeşil alan kazandırdı` diye. Ama bir şey söyleyeyim. Üç büyükşehri söyleyeyim. İkisi, sizin 25 yıllık enkazınızı temizlemek ile uğraşıyor. Birisi de güzelliğine güzellik katıyor. Somuta geliyorum; Sayın Bakan, bakanlığınızdaki en güvendiğiniz kadronuzdan birini, sizin başarınıza kendini adamış kadronuzdan birini görevlendiriniz. Ben de bir milletvekili arkadaşımı görevlendireceğim. Şunu beraber incelesinler. İstanbul`da 2019`dan bu yana kadar 6 milyon 347 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı. Sizin kadronuzdaki biri gelip ölçecek. 3 yılda kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5 metrekareden 7,73 metrekareye çıkaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı`mıza (Ekrem İmamoğlu) burada teşekkür ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA