4 Ocak 2026 Pazar

16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!   16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”  
 
     
   

AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN, ROMAN VATANDAŞLARA ÖZEL ‘ÇOK AMAÇLI MAHALLE KÜLTÜR EVİ’


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Turgut Reis Mahallesi’nde bulunan Romanlar Parkı içinde yapımı devam eden ‘Çok Amaçlı Kültür Merkezi’ni yerinde inceledi.

 

Tarih : 10 Aralık 2022 Cumartesi 15:57   Okunma : 713

Akdeniz Belediyesi, Turgut Reis Mahallesine çok amaçlı kültür ve sanat evi kazandırıyor. Merkezin bitmesiyle Akdeniz 13’üncü Kültür Evi’ni kazanmış olacak. Merkezin yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Gültak; “Bu kültür merkezimizin farklı bir özelliği var. Çünkü bu merkezi, daha çok bu bölgede yaşayan Roman kardeşlerimiz için hizmete açıyoruz. Yaklaşık 100 metrekarelik alanı düzenledik. Roman kardeşlerimizin çeşitli kurs ve mesleki eğitimler alacakları sınıflar ve salon olacak. Ayrıca çocuklarımız için küçük bir kreş ve bir büro da yer alacak” dedi.

“Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz”

Başkan Gültak, Akdenizli kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirttiği konuşmasında; “Bu anlamda özellikle Roman kadınlar bu merkezi gönül rahatlığıyla kullanabilecek. Çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirecek, hem eğitim alacak hem de meslek sahibi olacaklar. Vatandaşlarımız, çocuklarıyla birlikte parka gelerek dinlenebilecek, yorgunluklarını atabilecek. Kısa süre içinde Roman kardeşlerimiz için yaptığımız kültür evini hizmete açacağız. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

13’üncü mahalle kültür evi…

Yaklaşık 100 metrekare alana sahip prefabrik yapının içinde 1 bekleme salonu, 1 çalışma ofisi ile mutfak ve WC’lerin yer aldığını kaydeden Başkan Gültak; “Çok amaçlı kültür merkezinin yapımı bittikten sonra Roman vatandaşlarımız ve derneğimizin hizmetine sunacağız. Mutluyuz, gururluyuz. Zira Huzurkent'in ardından, Romanlar Parkı içinde yapacağımız bu merkezle birlikte Akdeniz ilçemize kazandırdığımız mahalle kültür evlerimizin sayısı 13’e yükselmiş olacak" diye konuştu.

“Roman kültürü, ülkemizin zenginliğidir”

Başkan Mustafa Gültak, Roman vatandaşların her zaman yanında olduğunu dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Her türlü zorluğa rağmen hayata hep pozitif bakan Roman vatandaşlarımız, renkli kültürleri, farklı gelenek ve görenekleri ve özellikle de müzikteki yetenekleri ile ülkemizin en büyük zenginlik kaynaklarında birisidir. Bu zenginliği en iyi ve en güzel şekilde işlemek, koruyup sahip çıkmak da bizlerin görevidir.”

“Roman kadınlar bu merkezde meslek öğrenecek”

Raman vatandaşların merkez sayesinde meslek edindirme kurslarından faydalanacağını kaydeden Gültak şöyle konuştu; "Özellikle mahalleli kadınlar, kültür evimizde verilmesini istediği farklı alanlardaki mesleki kurs ve eğitimlere katılabilecek, böylece altın bilezik sahibi olabilecek. Verilmesini özellikle istediğiniz mesleki beceri kursu ve eğitimler varsa bizlere iletmeniz yeterlidir.

Hep söylediğim üzere, hayatın hemen her alanında ihmal edilen Akdenizli kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. İşte bugün burada hizmete açacağımız kültür evimiz bunun bir göstergesidir. Çünkü ‘mutlu kadın, mutlu aile; mutlu toplum, mutlu ve güçlü devlet' demektir. Kadınlara inanıyor ve güveniyorum. Onlar, seçim zamanı geldiğinde kendilerine, eş ve çocuklarına farklı imkânların sunulabileceğini gördü. Bu fırsatı kaçıracaklarını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA