18 Haziran 2025 Çarşamba

10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:32   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:21   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:50    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:20   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:02   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:24   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI  
 
     
   

ALİ ÖZTUNÇ`TAN AKP`NİN ULUDAĞ ALAN BAŞKANLIĞI TEKLİFİNE TEPKİ: “TURİZME AÇIYORUZ BAHANESİYLE AÇACAKLAR VE CANIM ULUDAĞ`I BETON YIĞININA ÇEVİRECEKLER”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AKP`nin Uludağ Alan Başkanlığı kurulmasını öngören kanun teklifiyle ilgili “Uludağ`da 13 bin hektarlık bir milli parklar alanı var. ‘2 bin hektarını alan başkanlığı yapacağız` diyorlar. Bu burada kalmayacak biliyoruz. 2 olacak 3, 3 olacak 6, 6 olacak 12. 12 bin-15 bin hektarı gıdım gıdım turizme açıyoruz bahanesiyle açacaklar ve canım Uludağ`ı beton yığınına çevirecekler. Bu bir başlangıç olacak belli ki, Uludağ`da buna başlayacaklar arkasından Kaz Dağları Alan Başkanlığı mı yaratacaklar? Doymadınız mı? Kefenin cebi yok Tayyip Erdoğan, ey AK Partililer doymadınız mı?” dedi.

 

Tarih : 20 Aralık 2022 Salı 12:53   Okunma : 489

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AKP`nin Uludağ Alan Başkanlığı kurulmasını öngören kanun teklifiyle ilgili “Uludağ`da 13 bin hektarlık bir milli parklar alanı var. ‘2 bin hektarını alan başkanlığı yapacağız` diyorlar. Bu burada kalmayacak biliyoruz. 2 olacak 3, 3 olacak 6, 6 olacak 12. 12 bin-15 bin hektarı gıdım gıdım turizme açıyoruz bahanesiyle açacaklar ve canım Uludağ`ı beton yığınına çevirecekler. Bu bir başlangıç olacak belli ki, Uludağ`da buna başlayacaklar arkasından Kaz Dağları Alan Başkanlığı mı yaratacaklar? Doymadınız mı? Kefenin cebi yok Tayyip Erdoğan, ey AK Partililer doymadınız mı?” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM`de bugün milletvekilleriyle AKP`nin Uludağ Alan Başkanlığı kurulmasını öngören kanun teklifiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, teklifin geri çekilmesi için imza toplayan Bursa Su Kollektifi, İklim Adaleti Komisyonu ve Ekoloji Birliği temsilcileri de katıldı. Öztunç şunları söyledi:

“AKP HÜKÜMETİ BU DEFA DA GİDERAYAK KAFAYI ULUDAĞ`A TAKTI. ULUDAĞ`I PEŞKEŞ ÇEKME DERDİNDE”

“AKP hükümeti bu defa da giderayak kafayı Uludağ`a taktı. Uludağ`ı peşkeş çekme derdinde, Uludağ`ı talan etme derdinde bu nedenle de bir yasa tasarısı hazırladılar, Uludağ Alan Başkanlığı adı altında. Bursa Su Kollektifi, İklim Adaleti Koalisyonu, Ekoloji Birliği`nin temsilcileri imzalarla birlikte aramızdalar. 3 günde 2 bin 897 imza toplandı ‘bu karardan vazgeçin, bu kanun teklifinden vazgeçin` diye, 3 günde 3 bin imza. Eğer vazgeçmezlerse 100 günde 100 bin imza, belki de daha fazla imza, milyonlarca imza toplanacak.

Uludağ 1961 yılında Milli Park olarak ilan edilmiş. Uludağ Alan Başkanlığı yaratmak istiyorlar, tıpkı Kapadokya`daki gibi, Çanakkale`deki gibi. Eğer bu kanun teklifi kabul edilirse yasalaşırsa işte o zaman Uludağ Milli Parkı geçersiz sayılacak. Uludağ Milli Parkı işlevini yitirmiş olacak ve maalesef Uludağ`daki oteller bölgesi olarak bilinen yeri içine alan bölge talan edilecek, peşkeş çekilecek. Kime? Birilerinin damadına. Sadece Tayyip Erdoğan`ın damadı malı götürmüyor, bazı sanatçıların damatları da malı götürüyorlar.

“MAALESEF BU BÖLGEYE ŞİMDİ OTELLER YAPMAK İSTEYECEKLER”

Hiç insan eli değmemiş bir bölge, endemik bitki türlerinin olduğu bir bölge ve maalesef bu bölgeye şimdi oteller yapmak isteyecekler, binalar yapmak isteyecekler. Dünyada tüm milli parklar koruma altındadır. Dünyadaki milli parklara sadece temelsiz kulübeler yapılır. Ama şimdi Uludağ`a her türlü inşaatı yapmak için ruhsat verecekler.

Türkiye`de milli park oranı yüzde 1, dünyada yüzde 6, Avrupa`da yüzde 11,5, Avrupa`nın bazı ülkelerinde yüzde 25 oranında. Türkiye`de var olan yüzde 1`lik milli park bile çok geliyor AK Parti`ye burayı bile bitirmek istiyorlar. Kapadokya`da yaptılar, alan başkanlığı ilan ettiler. Kapadokya Alan Başkanlığı`nın ne marifeti olduğunu bu yaz gördük. Kapadokya`da peri bacaları yıkıldı. Milyonlarca yılda oluşmuş peri bacaları, dünyada başka hiçbir yerde olmayan peri bacaları bu yıl AK Parti hükümeti tarafından yol yapılacak bahanesiyle kepçelerle kırıldı, yıkıldı, kaldırıldı. Bu insanlığa, tarihe, medeniyete, turizme her şeye büyük bir darbedir.

“ULUDAĞ`DA 13 BİN HEKTARLIK BİR MİLLİ PARKLAR ALANI VAR. ‘2 BİN HEKTARINI ALAN BAŞKANLIĞI YAPACAĞIZ` DİYORLAR”

Uludağ`da 13 bin hektarlık bir milli parklar alanı var. ‘2 bin hektarını alan başkanlığı yapacağız` diyorlar. Bu burada kalmayacak biliyoruz. 2 olacak 3, 3 olacak 6, 6 olacak 12. 12 bin 15 bin hektarı gıdım gıdım turizme açıyoruz bahanesiyle açacaklar ve canım Uludağ`ı beton yığınına çevirecekler. Bu bir başlangıç olacak belli ki, Uludağ`da buna başlayacaklar arkasından Kaz Dağları Alan Başkanlığı mı yaratacaklar? Doymadınız mı? Kefenin cebi yok Tayyip Erdoğan, ey AK Partililer doymadınız mı? Ne istiyorsunuz bu milletin değerlerinden, bu milletin kazanımlarından, tarihten, doğadan, çevreden ne istiyorsunuz? Daha ne kadar katledeceksiniz? Ne zaman doyacaksınız? Şurada 6 aylık siyasi ömrünüz kaldı. 6 ay sonra hükümette, iktidar da yoksunuz. Bu millet sizi kara bir leke olarak anacak.

“YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ HIZLI HIZLI KANUN TEKLİFLERİ GETİRİYORSUNUZ”

6 ay sonra yoksunuz yangından mal kaçırır gibi, selden kütük kapar gibi şimdi hızlı hızlı kanun teklifleri getiriyorsunuz. Ben burada parlamento muhabirliği yaptım, Meclis`te bütçe görüşmeleri kapandıktan sonra Meclis tatile girerdi. Bu yıl Meclis`i tatile sokmadılar.  ‘Aman seçim öncesi ne kadar malı götürürsek, kanunla neyi yaparsak.` Daha önce defalarca mahkeme bu karara dur dedi. Şimdi alan başkanlığı adı altında bunu yapmaya çalışıyorlar. Tayyip Erdoğan`ın bir Davos hayali vardı. Aklınca Davos hayalini gerçekleştirmek için Uludağ Milli Parklarını talan etmek istiyor.

Tasarının neredeyse her cümlesinde turizmden bahsediliyor. Peki endemik bitkilerden, doğal hayattan niye bahsedilmiyor? Mesela sakallı akbaba, kaya kartalı, paçalı baykuş gibi nadir türleri bulunan hayvanlar var. Bunların yaşam alanını katledeceksiniz. 32 çeşit endemik bitki var. Türkiye`de var olan 169 çeşit endemik bitki var. Birileri para kazanacak diye 5`li çete, damatlar, sanatçıların damatları, bazı holdingler para kazanacak diye Bursa`yı, Uludağ`ı talan edin. Buna izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak komisyonda bu konuda gerekli mücadelemizi verdik. Genel Kurul`da da vereceğiz. Devamında da bunu Anayasa Mahkemesi`ne götüreceğiz. Çok net söylüyoruz, bu Anayasa Mahkemesi`nden döner. Ama siz, ‘Anayasa Mahkemesi`nden dönene kadar, biz atı alan Üsküdar`ı geçer mantığıyla işi bitiririz` diyorsanız onun hesabını günü gelir sorarız. Bizde sorarız, bu millette sorar ki zaten bu millet sandıkta bunun hesabını size soracak.

Yanlış yapıyorsunuz, milliyetçiyiz demekle milliyetçi olunmuyor. Milli ve yerliyiz demekle olunmuyor. Milli ve yerli olan kendi atasından, dedesinden kalan milyonlarca yıldır orada duran Uludağ`a dokunmaz. Bütün kuşlar bitti sıra Uludağ`a geldi. Kapadokya`da ne yaptığınızı gördük, geçmişiniz kirli, Kapadokya`dan sabıkanız var şimdi Uludağ`a müdahale etmek istiyorsunuz. Resmen hırsızlık yapıyorsunuz, çalıyorsunuz. Milletin değerlerini, milletin mirasını, birikimini çalmak için her türlü filmi yapıyorsunuz. Milli parkların korunması gerekiyor. Dünya milli parkları koruyor, AK Parti milli parkları katletmeye çalışıyor.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA