24 Nisan 2026 Cuma

14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’   17:25   CÜBBELERINI ÇıKARıP SAHNEYE ÇıKTıLAR: MERSINLI AVUKATLARDAN MUHTEŞEM ‘ŞEKERPARE’ PERFORMANSı!   17:20   MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ‘YÜREĞIR’ ÇıKıŞı: ’MILLETIN İRADESINE MÜDAHALEDIR!’  
 
     
   

BABACAN: KADINLAR NE DİYOR? ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ`NE DÖNELİM.` DÖNECEĞİZ ARKADAŞLAR, DÖNECEĞİZ


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ‘Kadın Eylem Planı`nı açıkladı. Babacan “Kadınlar ne diyor? ‘İstanbul Sözleşmesi`ne dönelim.` Döneceğiz arkadaşlar, döneceğiz. İstanbul Sözleşmesi`ne döneceğiz. Hem de Cumhurbaşkanı yemin töreni oluyor ya yetkiyi alıyor, yemin töreninden sonra ilk imzalar atılıyor ya o ilk imzalardan birisi de hemen ilk gün bu sözleşemeye geri dönme imzası olacak. Sen onlarla bunlarla uğraşana kadar bu iktidar elinden gidecek, gör. Uygun bir yerde bu ülke, millet seni oradan indirecek, çünkü niyeti sağlam tutmuyorsun” dedi. Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ı, “‘28 Şubat`la mücadele edeceğim` diye vatandaşlarımızın desteğini alanlar, 20 yılın sonunda kadınların başörtüsünü siyasi pas almak, siyasi gol atmak konusu haline getirirken hiç mi yüzleri kızarmıyor? Bu hale mi geleceklerdi” sözleriyle eleştirdi.

 

Tarih : 28 Aralık 2022 Çarşamba 12:53   Okunma : 459

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ‘Kadın Eylem Planı`nı açıkladı. Babacan “Kadınlar ne diyor? ‘İstanbul Sözleşmesi`ne dönelim.` Döneceğiz arkadaşlar, döneceğiz. İstanbul Sözleşmesi`ne döneceğiz. Hem de Cumhurbaşkanı yemin töreni oluyor ya yetkiyi alıyor, yemin töreninden sonra ilk imzalar atılıyor ya o ilk imzalardan birisi de hemen ilk gün bu sözleşemeye geri dönme imzası olacak. Sen onlarla bunlarla uğraşana kadar bu iktidar elinden gidecek, gör. Uygun bir yerde bu ülke, millet seni oradan indirecek, çünkü niyeti sağlam tutmuyorsun” dedi. Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ı, “‘28 Şubat`la mücadele edeceğim` diye vatandaşlarımızın desteğini alanlar, 20 yılın sonunda kadınların başörtüsünü siyasi pas almak, siyasi gol atmak konusu haline getirirken hiç mi yüzleri kızarmıyor? Bu hale mi geleceklerdi” sözleriyle eleştirdi.

Ali Babacan, bugün DEVA Partisi Genel Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında partisinin ‘Kadın Eylem Planı`nı kamuoyuna duyurdu. Babacan, özetle şunları söyledi:

“Olmayan bir işi şu anda gerçekleştiriyoruz. Türkiye`nin çözümlerini çalışıp bütçesini, takvimini detaylarıyla ortaya koyan eylem planlarıyla açıklayan ilk parti olduk. DEVA Partisi`nden önce böyle detaylı çalışmalar yapılmıyordu. İktidar tarafında da yapılmıyordu. Böyle bir alışkanlık yok. ‘Kervan yolda düzülür` diye bir ata sözü var, öyle olmuyor. Öyle olunca Türkiye, orta gelir tuzağına düşüyor, sürekli patinaj yapan bir ülke oluyor.

19`uncu eylem planımızın konusu kadın politikaları. Eğitimden sağlığa, sosyal hizmetlerden iş hayatına, yargıdan sanata kadar her alanda kadın odaklı bir dizi çözümü gerçekleştirdik. Kadın-erkek eşitliği sözde değil özde yaşamak zorunda. Her alanda kadının eşit olabilmesi için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Biz, bunu öncelikle kendi partimizde yapmak gayretindeyiz.

“‘TÜRKİYE`Yİ KADINLAR ÜZERİNDEN KUTUPLAŞTIRIRSAM ACABA YİNE KAZANIR MIYIM` DERDİNE DÜŞMÜŞLER”

Hukuksuzluktan, bu şiddetten kurtuluşun yolu, kadınların emeğidir. Ekonomik krizden kurtuluşun yolu, kadınların aklıdır. Özgür ve zengin Türkiye`nin yolu; kadın, erkek, genç, yaşlı topyekûn çalışmaktan geçer. Tam da bu nedenle bu yolu hep beraber yürümek yolundayız. Kadın hakları üzerinde tepinen siyaseti izliyoruz. Seçimi kaybedeceğini anlayanlar, ‘Türkiye`yi kadınlar üzerinden kutuplaştırırsam acaba yine kazanır mıyım` derdine düşmüşler. Seçimlere 3-5 ay kala yapılan bu, bir siyasi mühendislik. Başörtüsü ile ilgili düzenlemeler 5 dönemden sonra, 20 yıldan sonra mı aklınıza geliyor, seçime 3-5 ay kala mı aklınıza geliyor?

“‘28 ŞUBAT`LA MÜCADELE EDECEĞİM` DİYE VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİNİ ALANLAR, KADINLARIN BAŞÖRTÜSÜNÜ SİYASİ GOL ATMAK KONUSU HALİNE GETİRİRKEN HİÇ Mİ YÜZLERİ KIZARMIYOR”

‘28 Şubat`la mücadele edeceğim` diye vatandaşlarımızın desteğini alanlar, 20 yılın sonunda kadınların başörtüsünü siyasi pas almak, siyasi gol atmak konusu haline getirirken hiç mi yüzleri kızarmıyor? Bu hale mi geleceklerdi? Ülkemizde başörtüsü hakkı, muktedirlerin bir baskı aracı haline dönmüştü. Anayasa`da ve yasalarda hiçbir yasak olmamasına rağmen hukuk tanımayanlar, kadınlara zulmetmişti. Kadınlar, en temel haklarından mahrum bırakılmıştı. Ülkemizde rejim tartışmaları hep kadınlar üzerinden yapıldı. Fark etmiyor; gücü eline geçiren, karşı tarafa zulmetmeye başlıyor.

Zamanında yargı veya farklı vesayet sistemleriyle ezilenler, gücü eline geçirdiğinde yine yargıyı kullanarak başkalarını ezmeye başlıyorlar. Bu nöbetleşe zorbalık döneminin bitmesi gerekiyor. ‘Herkes için hak, hukuk, adalet` demedikçe bu iş olmayacak. Türkiye`de laikliği tanımlayanlar da kadınlar üzerinden tanımladı, dindarlığı tanımlayanlar da kadınlar üzerinden tanımladı.

“KADINLAR NE DİYOR? ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ`NE DÖNELİM.` DÖNECEĞİZ ARKADAŞLAR, DÖNECEĞİZ”

Kadınlar ne diyor? ‘İstanbul Sözleşmesi`ne dönelim.` Döneceğiz arkadaşlar, döneceğiz. İstanbul Sözleşmesi`ne döneceğiz. Hem de Cumhurbaşkanı yemin töreni oluyor ya yetkiyi alıyor, yemin töreninden sonra ilk imzalar atılıyor ya o ilk imzalardan birisi de hemen ilk gün bu sözleşemeye geri dönme imzası olacak. Sen onlarla bunlarla uğraşana kadar bu iktidar elinden gidecek, gör. Uygun bir yerde bu ülke, millet seni oradan indirecek, çünkü niyeti sağlam tutmuyorsun.

“DEVLET, ŞİDDETİ UYGULAYANA CESARET VERMEYİ BIRAKACAK, ŞİDDETE UĞRAYANIN YANINDA OLACAK”

Devlet, şiddeti uygulayana cesaret vermeyi bırakacak, şiddete uğrayanın yanında olacak. Kız çocuklarının okuması için pozitif uygulamalar yaptık. Çocukların annelerine para yardımında bulunduk. Çünkü parayı çocuğun babasına verdiğimizde para buhar oluyor, ama anneye verdiğimizde o para çocuğun geleceği için harcanıyor.

Çocuk işçiliği ve evliliğinin mutlaka önüne geçmek gerekiyor. Bu, aması olmadan bir siyasi irade meselesidir. Tereddütle bu iş olmaz. Önce ilkeler bazında karar vereceksin ve sonrasında gereğini yapacaksın. Siz 657 milyar doları inşaata verin, sonra çocuklar bu ülkede nitelikli eğitim alamasın. Böyle bir şey olabilir mi? Önceliği zenginlere verirsen bu ülkede sağlıklı bir gelir dağılımı olmaz.

“KADINLARIN İŞ HAYATINDAN KOPMAMASI İÇİN KREŞ MEVZUSU ÇOK ÖNEMLİ”

İşletmelerin kreş açmalarını teşvik edeceğiz. Bu durum, anneler için çok önemli. Bu uygulamayı yapmayan şirketlere yaptırım uygulayacağız. Kadınların iş hayatından kopmaması için kreş mevzusu çok önemli. Kadınların iş kurmasına da önem vereceğiz. Girişimci ve zanaatkar kadınlara yardımlarda bulunacağız. Satış yaparak para kazanmaları için her türlü imkanı sağlayacağız. Kadının iş yerinde maruz kaldığı mobbingi önlemeye yönelik ciddi düzenlemeler yapacağız.

“KADINLAR, SOSYAL DEVLET DIŞINDA HİÇ KİMSEYE, HİÇBİR GRUBA MECBUR KALMAYACAK”

Kadınlar, sosyal devlet dışında hiç kimseye, hiçbir gruba mecbur kalmayacak. Sadece maddi sıkıntılar sebebiyle kadınların farklı gruplarda aidiyet ilişkiler geliştirmek zorunda kaldığını görüyoruz. Bunun görevi devlete aittir. Kadınlar, ancak kendi isteğiyle, özgür iradesiyle farklı gruplarla çalışmalar yürütebilmeli, maddi gerekçelerden kaynaklı değil.

“BEŞTEPE KADINLARIN UMUDUNU ALDI, KADINLAR DA BEŞTEPE`DEKİNİN TAHTINI ALACAK”

Evdeki kadınları hiçe sayan, sokakları tekinsiz kılan iktidarı hep beraber göndereceğiz. Beştepe kadınların umudunu aldı, kadınlar da Beştepe`dekinin tahtını alacak. Türkiye, mutlu kadınların ülkesi olacak. Ülkemizin yarınları için, eşitlik için, yarınlar için hepinizi DEVA Partisi`ne çağırıyorum. Gelin, kadına şiddeti bu topraklardan silebilmek için hep beraber çalışalım. Bizde siyaset kadınlar için yapılır. Siyasette artçı değil öncü olmak için hepinizi partimize davet ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA