9 Mayıs 2025 Cuma

01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"   20:35   İMAMOĞLU`NDAN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI GETIRILMESI ÜZERINE ERDOĞAN`A TEPKI: BEN RAKIBINDEN BU KADAR KORKAN BAŞKA SIYASETÇI GÖRMEDIM   19:59   VATIKAN`DA BEYAZ DUMAN GÖRÜLDÜ, YENI PAPA SEÇILDI   19:09   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: 102 YıLLıK CUMHURIYET HALK PARTISI`NIN MAHKEME KORIDORLARıNDA TARTıŞıLMASıNı DERIN BIR ÜZÜNTÜ VE KAYGıYLA IZLIYORUM   16:59   CHP`NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU "MAĞDUR" SıFATıYLA DA IFADE VERMEYECEK   15:50   SEZGIN TANRıKULU`NDAN VAN MITINGINE KATıLıM ÇAĞRıSı: "HEPINIZI CUMARTESI GÜNÜ DAYANıŞMA MITINGINE BEKLIYORUZ"   15:31   İMAMOĞLU`NUN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI... ÖZGÜR ÖZEL: “ÇOĞUNLUK ENERJISININ VERDIĞI GÜÇLE BU DIJITAL DARBEYE DE DIRENIRIZ, PÜSKÜRTÜRÜZ”   10:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞINDEN, DIYARBAKıR`DA SALDıRıYA UĞRAYAN AVUKATA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "MESLEKTAŞıMıZA YÖNELEN BU CÜRETIN CEZASı EN AĞıR ŞEKILDE VERILMELIDIR"   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `KENT KATıLıMı BULUŞMALARı`NA DEVAM EDIYOR   10:17   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL YAPıM VE BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “4. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI” IÇIN DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı   09:26   TARSUS BELEDIYESI, "ORMANDA ŞENLIK" OYUNU ILE ÇOCUKLARA ÇEVRE BILINCI AŞıLıYOR  
 
     
   

DENİZ YAVUZYILMAZ: “OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ`NDEN GEÇEN ARACIN ÖDEDİĞİ ÜCRET 184,50 LİRA; GEÇMEYEN VATANDAŞIN SIRTINA BİNEN YÜK ARAÇ BAŞINA 781,50 LİRA”


CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “AKP tarzı yap-işlet-devret modeli ile yapılan Osmangazi Köprüsü`nde 2023 yılında Hazine`nin görevli şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 966 lira oldu. Köprüden geçen aracın ödediği ücret 184,50 lira; geçmeyen vatandaşın sırtına binen yük araç başına 781,50 lira” dedi.

 

Tarih : 3 Ocak 2023 Salı 14:09   Okunma : 555

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “AKP tarzı yap-işlet-devret modeli ile yapılan Osmangazi Köprüsü`nde 2023 yılında Hazine`nin görevli şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 966 lira oldu. Köprüden geçen aracın ödediği ücret 184,50 lira; geçmeyen vatandaşın sırtına binen yük araç başına 781,50 lira” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 2023 yılında Osmangazi Köprüsü`nden Hazine ve Maliye Bakanlığı`nın görevli şirkete garanti ettiği araç geçiş ücretinin araç başına 966 lira olduğunu açıkladı. Yavuzyılmaz, şu bilgileri verdi:

“AKP GÖREVLİ ŞİRKETE GÜNLÜK 40 BİN ADET ARAÇ GEÇİŞ GARANTİSİ VERİYOR. BU GARANTİYİ, DOLAR ÜZERİNDEN VERİYOR”

“Osmangazi Köprüsü`nden geçmek pahalı, geçmemek çok daha pahalı. AKP tarzı yap-işlet-devret modeli ile yapılan Osmangazi Köprüsü`nde 2023 yılında Hazine`nin görevli şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 966 lira oldu. Köprüden geçen aracın ödediği ücret 184,50 lira; geçmeyen vatandaşın sırtına binen yük araç başına 781,50 lira. Osmangazi Köprüsü`nün sözleşmesi 2010 yılında imzalanıyor. Sözleşme yılındaki garanti edilen araç geçiş ücreti, 35 dolar artı KDV. 2023 yılına gelindiğinde ise Amerika`daki tüketici fiyatları endeksindeki artış oranı ilave ediliyor ve garanti edilen araç geçiş ücreti KDV dahil 51,65 dolara çıkıyor.

Yapılan sözleşmeye göre, AKP görevli şirkete günlük 40 bin adet araç geçiş garantisi veriyor. Bu garantiyi, dolar üzerinden veriyor. Bu da yetmezmiş gibi Amerika`daki tüketici fiyatı endeksindeki artış oranı da her yıl bu garantinin üzerine ekleniyor. 2023 yılında görevli şirketin kasasına girecek garanti edilen günlük tutar, 2 milyon 66 bin dolar. Yaklaşık, günlük 40 milyon lira.”

Yavuzyılmaz, 2023 yılı Osmangazi Köprüsü`nden araç geçiş ücretlerine ilişkin sosyal medya hesabından da şu paylaşımları yaptı:

“2023`de Osmangazi Köprüsünde; Hazinenin Görevli Şirkete garanti ettiği araç geçiş ücretinin KDV dahil 51,65 dolara çıktığını tespit ettik. Garanti edilen günlük araç sayısı: 40 bin adet Şirketin kasasına girecek günlük tutar: en az 2.066.000 dolar Günlük yaklaşık 40 milyon TL!

2010`da imzalanan sözleşmeye göre; 37,8 dolar (35 dolar artı KDV) olan garanti edilen araç geçiş ücreti, ABD`deki tüketici fiyatlarındaki artışa endekslendiği için 2023`de 51,65 dolara yükselmiş durumda.

Garanti edilen araç geçiş ücreti sözleşmenin imzalandığı 2010 yılı: 35 dolar artı KDV = 37,8 dolar. 2010-2023 arasında ABD`deki tüketici fiyatlarındaki artış oranı: yüzde 36,67 2023 yılı: (35 dolar artı KDV) çarpı 1,3667 = 51,65 dolar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA