18 Kasım 2025 Salı

01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı   20:25   BAŞKAN SEÇER’IN YÜREK BURKAN KAYBı: DOÇ. DR. ARZU SEÇER’E SON VEDA   16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:56   VELI AĞBABA: BELEDIYE BAŞKANLARıMıZıN 70 YıLLıK MALLARıNA EL KONULDU VE BU ORGANIZE KÖTÜLÜĞÜ AKP YAPıYOR   13:35   ARA TATILDE ZUMBA KIDS COŞKUSU: ÇOCUKLAR VE AILELERI ENERJI DEPOLADı   11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı   01:02   MERSIN’DE KADıNLAR BISIKLETLE HAYATA KATıLıYOR   19:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KILIS’TE SERT ÇıKıŞ: “BU KUMPASA TESLIM OLMAYACAĞıZ, BIR DEVRI KAPATıP YENISINI AÇACAĞıZ!”   17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı  
 
     
   

TRABZON`DA AKP`Lİ ORTAHİSAR BELEDİYESİ`NİN TEMİZLİK İHALESİNİ; YÖNETİMİNDE ENSAR, TÜRGEV VE İLİM YAYMA VAKFI TEMSİLCİLERİNİN OLDUĞU SARAYBOSNA EĞİTİM GELİŞTİRME VAKFI`NIN BAŞKANI ALDI


Trabzon`da, AKP`li Ortahisar Belediyesi; kent temizliği hizmetlerinde kullanılacak araçlar için pazarlık usulü ile ihale açtı. İhaleyi, 44,9 milyon TL sözleşme bedeli ile İstanbul şirketi, Cihan Temizlik A.Ş. kazandı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu; İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve TÜRGEV temsilcilerinin yönetici olduğu Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı`nın da yönetim kurulu başkanı.

 

Tarih : 3 Ocak 2023 Salı 12:16   Okunma : 423

GÜNEY ÜLGER

Trabzon`da, AKP`li Ortahisar Belediyesi; kent temizliği hizmetlerinde kullanılacak araçlar için pazarlık usulü ile ihale açtı. İhaleyi, 44,9 milyon TL sözleşme bedeli ile İstanbul şirketi, Cihan Temizlik A.Ş. kazandı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu; İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve TÜRGEV temsilcilerinin yönetici olduğu Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı`nın da yönetim kurulu başkanı.

Trabzon`da, AKP`li Ortahisar Belediyesi, 19 Aralık 2022 tarihinde; “Kent Temizliği Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere Araç ve İş Makinası Kiralanması İşi” için ihale açtı.

İhale, Kamu İhale Kanunu`nun, 21/b maddesi uyarınca pazarlık usulü ile yapıldı. İşin yaklaşık maliyeti, 62,7 milyon TL olarak belirlendi. 19 Aralık 2022`de yapılan ihalenin sözleşmesi 28 Aralık 2022`de imzalandı. İhaleyi, 44 milyon 998 bin 925 bin 625 TL sözleşme bedeli ile Cihan Temizlik A.Ş. kazandı.

İLK İHALELERİNDEN BİRİ, TUZLA BELEDİYESİ`NDEN

Cihan Temizlik A.Ş., internet sitesinde yer alan bilgilere göre; 2008 yılında kuruldu. Aynı yıl, Tuzla Belediyesi`nin katı atık toplanması, taşınması ve bertarafı ihalesini kazandı. Cihan Temizlik A.Ş., 2011 yılında Evra Group bünyesine katıldı.

Cihan Temizlik A.Ş.`nin yönetim kurulu başkanı aynı zamanda Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı`nın da yönetim kurulu başkanı. Vakfın yöneticileri arasında ise TÜRGEV, Ensar Vakfı ve İlim Yayma Vakfı`nın temsilcileri de yer alıyor.

VAKFIN SARAYBOSNA ÜNİVERSİTESİ, ERDOĞAN`A FAHRİ DOKTORA VERDİ

Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı, 2004-2005 akademik yılında Uluslararası Saraybosna Üniversitesi`ni kurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs 2018`de, Saraybosna temasları kapsamında, üniversiteyi de ziyaret etti. Erdoğan`a üniversitede onursal doktora diploması verildi.

PAZARLIK USULÜ İHALE, HANGİ ŞARTLARADA YAPILABİLİR?

Kamu İhale Kanunu`nun 21. maddesinin B fıkrasına göre, pazarlık usulü ihale, ancak; “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde” veya “İdare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” durumunda yapılabiliyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA