19 Haziran 2026 Cuma

14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"   19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”  
 
     
   

UTKU ÇAKIRÖZER`DEN "ARALIK AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU": “DİĞER 11 AY GİBİ GAZETECİLERİN ÖZGÜRCE GAZETECİLİK YAPAMADIĞI BİR AY OLARAK TARİHE GEÇTİ"


CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, aralık ayı Basın Özgürlüğü Raporu`yla ilgili “Aralık ayı da diğer 11 ay gibi gazetecilerin özgürce habercilik yapamadığı, onların ama saldırıyla ama davayla ama tehditle caydırıldığı, korkutulduğu, sindirildiği bir ay olarak maalesef tarihe geçti. 2023 yılının ilk günlerinde en büyük dileğimiz 2022`de, 2021`de yani geçtiğimiz yıllarda yaşanan kara tablonun, sansür tablosunun, baskı tablosunun, yasak tablosunun, tekrarlanmaması” dedi.

 

Tarih : 3 Ocak 2023 Salı 17:34   Okunma : 476

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, aralık ayı Basın Özgürlüğü Raporu`yla ilgili “Aralık ayı da diğer 11 ay gibi gazetecilerin özgürce habercilik yapamadığı, onların ama saldırıyla ama davayla ama tehditle caydırıldığı, korkutulduğu, sindirildiği bir ay olarak maalesef tarihe geçti. 2023 yılının ilk günlerinde en büyük dileğimiz 2022`de, 2021`de yani geçtiğimiz yıllarda yaşanan kara tablonun, sansür tablosunun, baskı tablosunun, yasak tablosunun, tekrarlanmaması. 2023 basın özgürlüğü yıl olsun” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hazırladığı aralık ayı Basın Özgürlüğü Raporu`yla ilgili açıklama yaptı. Çakırözer, şunları söyledi:

“ARALIK AYINDA 50`DEN FAZLA GAZETECİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI”

“2022`nin son ayı da ilk 11 ayı gibi gazetecilerin mesleklerini özgürce yapmasının engellendiği bir ay oldu. Aralık ayı Basın Özgürlüğü Raporu`muza göre 50`den fazla gazeteci hakim karşısına çıktı. Çok sayıda gazeteci hapis cezasına çarptırıldı, gözaltılara uğradı ve haklarında yaptıkları haberler, yaptıkları yorumlar, yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle davalar açıldı, soruşturmalar başlatıldı. Gazeteler hedef alındı. Ağır tazminat cezalarına çarptırıldı ya da ağır tazminat cezaları istendi gazeteciler ve gazeteler hakkında.

“RTÜK TARAFINDAN YİNE TELEVİZYONLAR KARARTILDI”

Gazete yöneticileri, yaptıkları haberler ile bir suç örgütü elebaşının iddiasını haberleştirdikleri için soruşturmalara uğradılar. Televizyonlar karartıldı yine RTÜK tarafından. Birbiri ardı sıra ağır cezalar verildi RTÜK tarafından. Yine daha önceki aylarda olduğu gibi erişim yasakları yani haberlerin okunmasının engelleme yönündeki girişimler aralık ayında da artarak devam etti. Çok dikkat çekici haberlere erişim yasakları getirildi. Mesela İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı`nın mahkum edildiği davada savcı ve hakimin AKP`lilerle olan ilişkisini gösteren fotoğraflar ve haberlere erişim yasağı getirildi. ‘30 bin yazılımcı Türkiye`den gitti` şeklinde Türkiye`den beyin göçünü anlatan haberlere hem de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından ‘Kişilik hakları engelleniyor` diyerek erişim yasağı getirildi.

“UCU SARAYA DOKUNANAN NEREDEYSE HER HABER ENGELLENDİ”

Ucu saraya, iktidara dokunan neredeyse her haber aralık ayında engellendi. Yani aralık ayı da diğer 11 ay gibi gazetecilerin özgürce habercilik yapamadığı, onların ama saldırıyla ama davayla ama tehditle caydırıldığı, korkutulduğu, sindirildiği bir ay olarak maalesef tarihe geçti. 2023 yılının ilk günlerinde en büyük dileğimiz 2022`de, 2021`de yani geçtiğimiz yıllarda yaşanan kara tablonun, sansür tablosunun, baskı tablosunun, yasak tablosunun, tekrarlanmaması. 2023 basın özgürlüğü yılı olsun. İnanıyoruz; 2023`te biz Türkiye`ye hak ettiği özgürlükleri, hak ettiği demokrasiyi getireceğiz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA