19 Haziran 2026 Cuma

14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"   19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”  
 
     
   

ANKARA`DA SİMİDE ZAM YOLDA. SİMİTÇİLER ODASI BAŞKANI DELİBAŞ: "ZAM YAZILARINI YAZDIK. OCAK AYININ 20-25`İ GİBİ SİMİT 7 TL DİYEBİLİRİZ”


Ankara Simitçiler Odası, Ankara`da ekmeğin 5 TL olmasının ardından simide zam yapılmasını talep etti. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, “Ankara`da ocak ayı itibarıyla 7 TL zam yazılarını yazdık. Büyük bir ihtimal ile onaylanacak. Ocak ayının 20-25`i gibi simit 7 TL diyebiliriz” dedi.

 

Tarih : 3 Ocak 2023 Salı 17:53   Okunma : 323

Haber: DİLAN KUTLU- Kamera: FURKAN ERDEM

Ankara Simitçiler Odası, Ankara`da ekmeğin 5 TL olmasının ardından simide zam yapılmasını talep etti. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, “Ankara`da ocak ayı itibarıyla 7 TL zam yazılarını yazdık. Büyük bir ihtimal ile onaylanacak. Ocak ayının 20-25`i gibi simit 7 TL diyebiliriz” dedi.

Ankara`da ekmek fiyatının 5 TL`ye çıkarılmasının ardından simidin fiyatının da zamlanması bekleniyor. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, en son ekim ayında yapılan zamla simidin 5 TL olduğunu, ancak hammaddeye yüzde 200`ün üzerinde zam geldiğini söyledi. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Delibaş, şunları söyledi:

“SİMİT 7 TL DİYEBİLİRİZ”

“Ekim ayından şu ana kadar hammaddeye gelen zamlar yüzde 200`ün üzerinde. Ekmekte şu anda un sübvansiyonu olduğu için ekmek o yüzden 5 TL. Yoksa ekmek de 8 TL. Simit özel bir üründür. Bunun susamı yağı işçiliği daha fazladır. Simit unlu mamuller her zaman özel ürün olduğu için KDV`si yüksek olduğu için maalesef şu an 7 TL`ye dahi hiçbir esnafın para kazanmadığını söyleyebilirim. Simidin gerçek fiyatının 10 TL olması gerekiyor ki esnaf para kazanabilsin. Ankara`da ocak ayı itibarıyla 7 TL, zam yazılarını yazdık. Büyük bir ihtimalle onaylanacak. Ocak ayının 20-25`i gibi simit 7 TL diyebiliriz. Olmazsa bu sefer esnaf kalmayacak.

“YÜZDE 60 SUSAMA ZAM GELDİ”

Enerji maliyetleri ve kira zamları nedeniyle esnafın ayakta duramadığını ifade eden Savaş Delibaş, “Geçen ay aldığımız odun şu an yüzde 200 zam yemiş durumda. Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 300 elektrik ve gaza zam gelmiş. Geçen ekim ayı itibarıyla şu anın arasında sadece yüzde 60 susama zam geldi. Ekim ayında odunun tonunu 1 buçuk milyona alırken şu an 3 buçuk milyon civarında.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA