19 Haziran 2026 Cuma

14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"   19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”  
 
     
   

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇEKİLMESİNİ ÖNGÖREN KANUN TEKLİFİNİN GÜNDEME ALINMASI ÖNERİSİ, AKP VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARI İLE REDDEDİLDİ


CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan`ın, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi için verdiği kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü gündemine alınması önerisi AKP ve MHP tarafından reddedildi. Aydoğan, “Burada parmaklarınızı kaldırdıktan sonra arkada son model arabalarınıza binip huzur içinde gidebilecek misiniz?” dedi. 

 

Tarih : 3 Ocak 2023 Salı 17:59   Okunma : 458

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan`ın, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi için verdiği kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü gündemine alınması önerisi AKP ve MHP tarafından reddedildi. Aydoğan, “Burada parmaklarınızı kaldırdıktan sonra arkada son model arabalarınıza binip huzur içinde gidebilecek misiniz?” dedi. 

TBMM Genel Kurulu`nda bugün, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan tarafından hazırlanan ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini öngören kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü.

Kanun teklifi ile ilgili konuşan Aydoğan, “Asgari ücret de matah bir ücret değil. Ama şu anda sizinle konuşabileceğimiz ancak bu. Çünkü asgari ücreti bu ülkede ortalama ücret haline getirdiniz. Yüzde 50`den fazla insan asgari ücret alır halde” dedi.

Aydoğan, bir yurttaşın “15 yıl önce bu ülkeye buzdolabını getirdiklerini söyleyenlere ne olursunuz parlamentoda söyleyin. Bizim evimizde 40 yıldır buzdolabı var ama bugün buzdolabının içine koyacak herhangi bir şey bulamıyoruz” dediğini aktararak şunları söyledi:

“Yoksulluk ile beraber baş başa bıraktığınız bir ülkede yaşıyoruz. Bugün müjde veriyorsunuz, aslında yüzde 16 artırmamız lazımdı da emekli maaşlarını, Sayın Cumhurbaşkanımız lütfediyor, yüzde 25`e çıkarıyor. Ne anlatıyorsunuz siz, bizimle dalga mı geçiyor, kafa mı buluyorsunuz?”

Aydoğan, iktidara “Emekliye asgari ücret düzeyinde ücreti çok mu göreceksiniz, yoksa bugün az da olsa bunu verelim mi diyeceksiniz” diye seslendi.

Aydoğan, “Burada parmaklarınızı kaldırdıktan sonra arkada son model arabalarınıza binip huzur içinde gidebilecek misiniz? Soruyorum size şimdi. Ya bu milleti o son model arabalarınızla sırtınızı dönerek, sokakta bırakmaya devam edeceksiniz. Ya bu konunu geçireceksiniz. Ya bu kanunun benzerini siz getireceksiniz, birlikte geçireceğiz. Ya da sizi sokağa çıkarmayacağız, haberiniz olsun. Bu millete daha fazla açlığı reva göremezsiniz. Aklı ile dalga geçemezsiniz, kaynaklarımızı peşkeş çekemez, halkımızı yok sayamazsınız” dedi.

Aydoğan`ın konuşmasının ardından, kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi, AKP ve MHP`li milletvekillerinin oyları ile reddedildi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA