4 Eylül 2026 Cuma

10:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA ÜCRETSIZ PILATES KURSU: BAŞVURULAR NASıL YAPıLıR?   09:15   GIRNE–TAŞUCU SEFERINDE İHMAL VAR Mı? CHP’LI KıŞ OLAY YERINDEN AÇıKLADı: "BU DOSYA KAPANMAYACAK!"   22:30   TATLıCı MAKINESIYLE BAŞLADı, KENDI İŞININ PATRONU OLDU: 60 YAŞıNDAKI MERYEM ÖNDER’DEN İLHAM VEREN BAŞARı HIKÂYESI   22:20   SILIVRI’DEKI İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARı! DURUŞMA SALONUNDA GÖZYAŞLARı VE İSYAN   22:10   PARKEDE VARGAS FıRTıNASı! FILENIN SULTANLARı ALMANYA’Yı YıKTı, YARı FINALDE DEV RAKIP!   20:38   DEVA PARTISI MERSIN İL BAŞKANı NECMI AĞAOĞLU’NDAN SILIVRI’DEKI GEMI KAZASıNA İLIŞKIN KRITIK AÇıKLAMA: ’DENIZDE GEÇEN HER SANIYE HAYATI’   20:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YEREL ÜRETIME DEV HAMLE: GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜ’NDEN SONRA GÖLEVEZ VE SIYAH İNCIR DE TESCIL YOLUNDA   20:25   AKDENIZ’DE İNANÇ MERKEZLERINE PROFESYONEL DOKUNUŞ: MOBIL EKIPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA!   19:30   KAKLıKTAŞı VE ÇAMALAN’DA YOL MESAISI: TARSUS BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM KONFORUNU ARTıRıYOR   10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI  
 
     
   

DEVLET BAHÇELİ`DEN `SEÇİM TARİHİ` MESAJI: "MAYIS AYI İÇİNDE BU İŞİ BİTİRELİM”


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında seçim tarihine ilişkin mesajlar verdi. Bahçeli, “Muhalefet partilerinin çekinecek ve ürkecek bir durumları yoksa, gerçekten de demokrasinin vazgeçilmez ilkelerine bağlı olduklarını iddia ediyorlarsa buyursunlar, Halep oradaysa arşın Meclis`tedir… Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliğini oluşturarak Türkiye`mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Sözü ve kararı, hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevcih edelim” dedi.

 

Tarih : 17 Ocak 2023 Salı 12:29   Okunma : 393

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında seçim tarihine ilişkin mesajlar verdi. Bahçeli, “Muhalefet partilerinin çekinecek ve ürkecek bir durumları yoksa, gerçekten de demokrasinin vazgeçilmez ilkelerine bağlı olduklarını iddia ediyorlarsa buyursunlar, Halep oradaysa arşın Meclis`tedir… Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliğini oluşturarak Türkiye`mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Sözü ve kararı, hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevcih edelim” dedi.

Devlet Bahçeli, bugün TBMM`de grup toplantısında konuştu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

“MHP, SEÇİMLERE TAM OLARAK HAZIRDIR VE BAŞARIYA İNANMIŞTIR”

“Milliyetçi Hareket Partisi, önümüzdeki bahar mevsiminde gerçekleşmesi gündemde olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine tam olarak hazırdır ve başarıya inanmıştır. 15 Ocak 2023 Pazar gününden itibaren seçim gündemine, seçim sathı mahaline, seçim sürecine girdiğimiz, bu suretle seçim hazırlıklarını daha da yaygınlaştırmaya karar verdiğimiz herkesçe malumdur.

“HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA UYGUN BİR TARİHİN MUTABAKATLA TESPİTİ, İYİ NİYETLİ BEKLENTİMİZDİR”

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmaların bir an evvel son bulması, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde ortak aklın, ortak demokratik iradenin tecessüm etmesi, mevsim şartlarıyla birlikte hayatın olağan akışına uygun bir tarihin mutabakatla tespiti, iyi niyetli beklentimizdir. Eğer Gazi Meclis`ten böyle bir karar çıkarsa bu durum, bir erken seçim değil, yalnızca seçim tarihinin güncellenmesi şeklinde okunmalı ve yorumlanmalıdır. Nitekim doğrusu, hakka ve hukuka yatkın olanı da budur. Kriz çıkartmanın, kutuplaşma üretmenin, kavga iklimi yaratmanın ahlaken ve siyaseten bir karşılığının olmayacağını, kimseye de bir fayda sağlamayacağını görmek lazımdır.

TBMM`de seçim kararının alınabilmesi için ihtiyaç duyulan 5`te 3 çoğunluk bulunamazsa, yani muhalefet partileri bu yönde bir adım atmaktan imtina ederse Cumhurbaşkanı`mız, Anayasa`nın 116`ncı maddesinin 2`nci fıkrası uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, iki alternatife de hazırdır. Cumhurbaşkanı`mız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda, Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu`nun 3`üncü maddesinin 4`üncü fıkrasında belirtilen 60 günlük süre de işlemeye başlayacaktır. Muhalefet partileri şayet Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmemişlerse TBMM`de makul bir tarihin uzlaşmayla belirlenmesinin önünde hiçbir engel kalmayacaktır.

“MAYIS AYI İÇİNDE BU İŞİ BİTİRELİM”

Demokrasimiz rüştünü ispat etmelidir. Sandıktan korkmanın, millet iradesinden kaçmanın hiç kimseye bir yararı dokunmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, Cumhuriyet`in 100`üncü yıl dönümüne yakışır bir seçim atmosferinin tesisi için elinden gelen tüm demokratik sabır, katkı ve tahammülü gösterecektir. Seçimlerin şölen havasında yapılması hepimizin görevidir. Sandık, er meydanıdır. Muhalefet partilerinin çekinecek ve ürkecek bir durumları yoksa, gerçekten de demokrasinin vazgeçilmez ilkelerine bağlı olduklarını iddia ediyorlarsa buyursunlar, Halep oradaysa arşın Meclis`tedir… Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliğini oluşturarak Türkiye`mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Sözü ve kararı, hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevcih edelim.

“2023 SEÇİMLERİNİ RİSKE ATMAYACAĞIZ”

2023 seçimlerini riske atmayacağız. Üzerimize ne düşüyorsa, gücümüz neye yetiyorsa yapacağız. Nefes alır gibi çalışacağız. Milliyetçi Hareket Partisi`nin ve Cumhur İttifakı`nın ulaşacağı sonuç, büyük bir seferberlikle yürütülen fedakarlıkların, gece gündüz demeden harcanan emeklerin, hane hane gezilerek yapılan görüşmelerin; sokaklarda, meydanlarda, çarşılarda, tarlalarda, fabrikalarda dökülen alın terlerinin ve göz nurlarının muhterem eseri olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının seçim dönemi boyunca bütün tahrik ve tertiplere, hile ve tuzaklara, iftira ve fitnelere karşı dikkatli ve uyanık olması, öncelikli temennim ve beklentimdir. Malum ve menfur emel sahipleri moralimizi bozmak isteyecekler, mücadelemizi zaafa uğratmanın hesabını yapacaklar, birbirimize duyduğumuz güveni sarsmak için uğraşacaklar, karamsarlık aşılayacaklar, kara kampanyalara hız katacaklar, kuşku uyandırmak ve şevkimizi kırmak için yeni taktikler geliştirecekler, dedikodu üretecekler, fitnenin dozajını artıracaklar. Hiçbir arkadaşım, böylesi bir operasyona, böylesi bir saldırı ve sabotaja eyvallah etmemeli, boyun eğmemelidir. Biz, bu tip ahlaksız telkinlere karşı tecrübe sahibiyiz.

“HDP`NİN KAPATILMASI, BİR ADALET VE DEMOKRASİ ONURUDUR”

Kılıçdaroğlu, askere düşmanlık yaparken HDP`ye zeytin dalı uzatıp dostluk mesajları verecek kadar küçülmüş ve ufalanmıştır. Geçen haftaki grup konuşmasında demiş ki ‘Demokrasilerde siyasi partiler kapatılamaz. Hazine yardımının kesilmesi demokrasi dışıdır`. Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, HDP`nin yedek kulübesine, siyasi amigoluğuna, ikmal kafilesine, Türkiye aleyhine kurgulanan beşinci kol faaliyetine tam olarak dönüşmüştür. Teröre yardım ve yataklık yapan, bu kapsamda odak haline gelen HDP kapatılmasın da Kandil`e milletimizin vergileri mi aktarılsın? Daha çok mermi almaları mı sağlansın? Daha çok ihanet etmeleri mi teşvik edilsin? HDP`nin kapatılması, bir adalet ve demokrasi onurudur. Bu onur yere düşemez, düşürülemez.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE EYT SORUNU TBMM`DE HALLEDİLMİŞ OLACAKTIR”

Önümüzdeki günlerde EYT sorunu TBMM`de halledilmiş olacaktır. Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir. Ayrıca başörtüsü sorununun anayasal güvenceye kavuşturulması hususunda açık tarafız, sözleşmeli çalışanlarımıza kadro verilmesinin sonuna kadar destekçiyiz, taşeron firmalarda çalışan kardeşlerimizin kadroya alınmasından da yana olacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA