Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Milli İstihbarat Teşkilatı`nın (MİT) borsadaki manipülasyonlara dair rapor hazırladığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Şık, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`a, “Basında yer alan iddialar doğru mudur? MİT tarafından hazırlandığı iddia edilen raporda ismi geçen AKP`li isimler kimlerdir” diye sordu.
Ahmet Şık, MİT`in borsadaki manipülasyonlara dair rapor hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a sunduğu iddiası hakkında, Fuat Oktay`ın yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi verdi. Şık, soru önergesinde, Borsa İstanbul`da yaşanan hızlı düşüşle BİST100`ün yılbaşından bu yana yüzde 14,5`lik kayıp yaşadığını belirtti. Şık, bu kayıp ile BİST100`ün dünyada en fazla kayıp yaşayan endeks haline geldiğini aktardı.
Borsa`daki sert hareketlerin yatırımcıları tedirgin etmesi üzerine MİT`in devreye girdiği ve Erdoğan`ı bilgilendirmek üzere rapor hazırladığı iddialarının basına yansıdığını kaydeden Şık, bu raporda manipülatör grupların AKP`li bazı isimlerle ilişkilerinin de yer bulduğu iddialarını da Meclis gündemine taşıdı.
Ahmet Şık, Fuat Oktay`a şu soruları yöneltti:
“Borsada son dönem yaşanan spekülatif gelişmelere ilişkin herhangi bir inceleme başlatılacak mıdır?
Basında yer alan iddialar doğru mudur? MİT tarafından hazırlandığı iddia edilen raporda ismi geçen AKP`li isimler kimlerdir?
İddia konusu raporda borsayı manipüle eden grupların içerisinde yer alan AKP`lilerin kaçı bürokrat olarak görev yapmaktadır?”