7 Ağustos 2026 Cuma

16:06   TÜRKIYE VE 7 ÜLKE, İSRAIL’IN GAZZE’DEKI SALDıRıLARıNı KıNADı   16:05   ÇAĞLAYAN’DA IFADE VEREN GAZETECI ERTUĞRUL ÖZKÖK: CUMHURBAŞKANıNA HAKARET, ASLA AKLıMıN UCUNDAN DAHI GEÇMEYECEK BIR ŞEY   16:04   DERVIŞOĞLU, 16 AĞUSTOS’TA BALıKESIR KUVAYı MILLIYE MEYDANı’NDA YAPıLACAK "BAYRAK KALDıRıYORUM" MITINGE ÇAĞRıDA BULUNDU   16:02   ERDOĞAN, BAHÇELI’YI KABUL ETTI   16:01   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFI DEĞERLENDIRMESI: "BÜTÜN SORUNLARı ÇÖZEN NIHAI BIR DÜZENLEME DEĞIL, BIR BAŞLANGıÇ"   16:01   AHMET ÖZER’DEN "ÇERÇEVE YASA" YORUMU: "BU DÜZENLEME BIR SON DEĞIL, YENI BIR BAŞLANGıÇTıR”   13:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN, BAKAN YUMAKLı’YA SORDU: "MERSIN’IN YANGıNLARA KARŞı HAZıRLıK KAPASITESI NE DÜZEYDE"   13:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEPKISI: "ŞU ANDA CEZAEVLERINDE BULUNAN ADLI MAHKUMLARıN SUÇU NE, YETERINCE ADAM ÖLDÜRMEMELERI MI?"   13:52   ADALET BAKANı GÜRLEK, UĞUR MUMCU’NUN AILESIYLE GÖRÜŞTÜ   13:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, ER ŞEHIT YAKıNLARı VE ER GAZILERIN EYLEMINE DESTEK ZIYARETI   13:49   MALATYALı KAYıSı ÜRETICISI MALIYET VE DÜŞÜK FIYAT KıSKACıNDA: “KAYıSıNıN SAHIBI YOK”   13:48   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK’TEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "HEDEFIMIZ; GÜVENLIĞIN, HUZURUN VE KARDEŞLIĞIN KALıCı OLDUĞU GÜÇLÜ BIR TÜRKIYE’DIR"   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERI RAHATLATAN MODEL: GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZI’NE NASıL BAŞVURULUR?   10:15   ÜSKÜDAR’DA KOLTUK SAHIBINI BULDU! GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN SINEM DEDETAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: ’EN GÜZEL CEVAP...’   10:10   MEZITLI BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI: HIZMET HıZı İKI KATıNA ÇıKACAK   06:28   TUZLA’DA TRANSFER DEPREMI! ÖZGÜR ÇELIK’TEN ŞOK İDDIA: ’40 MILYARLıK VURGUNA KıLıF Mı ARANıYOR?’   21:39   AKDENIZ BELEDIYE MECLISI’NDEKI GERGINLIĞE CHP’DEN İLK TEPKI! SEMIH PALAMUT ŞEFFAFLıK VURGUSU YAPTı   14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, ÖĞRENCİLERİN YARIŞMA HEYECANINA ORTAK OLDU


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında düzenlenen bilgi yarışmasına katılarak öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu. Yarışma öncesi öğrencilere seslenen Başkan Seçer, “Umutlu olun, hayal kurun, geleceğe umutla bakın, birbirinizi sevin, sayın, yardımcı olun, hayatın en güzelliklerini yaşayın” dedi.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 18:05   Okunma : 1208

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında düzenlenen bilgi yarışmasına katılarak öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu. Yarışma öncesi öğrencilere seslenen Başkan Seçer, “Umutlu olun, hayal kurun, geleceğe umutla bakın, birbirinizi sevin, sayın, yardımcı olun, hayatın en güzelliklerini yaşayın” dedi.

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nde eğitim gören Liselere Geçiş Sistemi (LGS) öğrencilerine yönelik düzenlenen bilgi yarışmasına katıldı. Kongre ve Sergi Sarayı`ndaki yarışmada, Seçer kura çekimi ile masaları belirledi; ardından da yarışmacılara tek tek başarılar dileyerek başlangıç zilini çaldı. 

İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ YAPILACAK 

Mersin`deki gençlerin sıklıkla ziyaret ettiği okuma salonlarına büyük bir ilgi olduğunu belirten Seçer, okuma salonlarının sayısının artacağı duyurdu. Kentte bir İklim ve Çevre Bilim Merkezi yapacaklarının müjdesini de veren Seçer, “Haziran ayı gibi planetaryum kısmı bitecek. Orada üç boyutlu uzay yolculuğuna çıkabileceksiniz. Daha sonraki aşaması da kısa sürede tamamlanacak. Orada 150`ye yakın deneyi yapma imkanı sunacağız. Ben de heyecanla bekliyorum, çok beğeneceğinize eminim” diye konuştu.

Yarışma öncesi gençlere seslenen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“BİRBİRİNİZİ SEVİN, YARDIMCI OLUN, HAYATIN GÜZELLİKLERİNİ YAŞAYIN”

“O kadar enerjiniz yüksek, o kadar güzelsiniz ki benim de enerjimi yükselttiniz. Çalışma şevkimi artırdınız. Hep böyle olun. Umutlu olun, hayal kurun, geleceğe umutla bakın, birbirinizi sevin, sayın, yardımcı olun, hayatın en güzelliklerini yaşayın. Sizler adına söyleyeceğim en iyi dilekler bunlar ama sizlerin geleceğini hazırlayan,  ülkemizin, insanlığın daha da gelişmesi için çalışan, çaba sarf eden biz yöneticilerin dilekten, temenniden öte de yapması gerekenler var. Birincisi de eğitim.”

Eğitimin büyük bir resim olduğunu aktaran Seçer, öğrencilerin öğretimin yanında kendilerini eğitebilmelerinin de çok önemli olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“EĞİTİM, İNSANLIK DEMEK, İNSANLIĞIN TA KENDİSİ DEMEK”

“Eğitim yoksa gerisi boştur. Eğitim varsa huzur, barış, sevgi, kardeşlik, bilim, ilim, irfan, gelişme ve refah vardır. Onun için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün sözünü hatırlayalım; ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.` İlimin peşinden gideceğiz. Öğreneceğiz, kendimizi eğiteceğiz. Eğitim daha büyük bir resim. Öğreniriz matematiği, kimyayı, fiziği, formülleri, coğrafyayı, tarihi öğreniriz ama eğitim bunların çok ötesinde. Eğitim, insanlık demek, insanlığın ta kendisi demek, bir arada yaşama kültürü demek. Sizin gibi olmayanlara saygı duymak demek. Eğitim; nezaket demek, büyüklerini saymak demek.” 

Başkan Seçer, çocuklar ve gençlere öğüt vermek yerine, hizmetlerle yanlarında olmayı ve yol göstermeyi tercih ettiklerini sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti:

“SİYASETÇİ OLARAK HALKIN KARŞISINDA DA HADDİMİZİ BİLMEK ZORUNDAYIZ”

“Büyüklerin küçüklerine çok öğüt vermesini istemiyorum. Sadece başlıklar verip gerisini çocuklara bırakmak lazım. Böyle saatlerce öğüt vermek de açıkçası hoşuma gitmiyor ama en azından burası Mersin. Belediye Başkanı olarak burası benim sorumluluk alanım. Görevim, yetkim dahilinde Mersin`de eğitime, öğretime nasıl katkı verebilirim diye düşünmek, bunun çalışmasını yapmak, bunu hayata geçirmek benim idari bir görevim. Siyasetçi, yönetici halkın karşısına çıkıyor. ‘Ben sizin adınıza görev yapmak istiyorum. Sizin adınıza bütçeyi kullanmak istiyorum` diyor. Demokrasi de budur. Bundan bin yıl önce İngiltere`de ilk yeşeren demokrasinin temeli de budur; kamunun kaynaklarını, halkın kaynaklarını kullanma yetkisi, demokrasi ondan sonra şekilleniyor. Çünkü bizim yaptığımız her işlem, eylem, hizmet, yatırım unutmayın sizin paranız, sizin kaynağınız. Biz sorumluyuz. Siyasetçilerin çok afra tafra yaptığına, kesesinden veriyormuş gibi hizmetlerini anlattığına sakın kanmayın. Zaten o bizim görevimiz. Biz sizin karşınızda bağırmak, çağırmak öfke kusmak, büyüklük taslamak değil, son derece mütevazi olmak zorundayız. Siyasetçi olarak halkın karşısında da haddimize bilmek zorundayız. Bunu unutmayın.”

Öğrenciler için verdikleri hizmetleri de anlatan Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“ÇOCUKLARIMIZ İYİ BESLENSİN İSTİYORUZ”

“Sizler gibi Mersin genelinde bin 800 öğrencimiz dershanelerimize devam ediyor. Biz de talep oldukça imkanlarınızı artırırız. Silifke ve Erdemli dışında bütün ilçelerimizde var. Bizim 19 kurs merkezimiz var. Çünkü sizin abileriniz ablalarınız da üniversiteye hazırlanıyor ve çok da güzel üniversiteler kazanıyorlar. Bizimle işiniz bitmiyor. Şimdi güzel liselere geçeceksiniz ardından yine biz size yardımcı olacağız, çok güzel üniversitelere gideceksiniz. Hem Mersinimizi hem ülkemizi temsil edeceksiniz. Hem Mersinimize hem ülkemize ama her şeyden önemlisi insanlığa katkı yapacaksınız. Bilim insanı olacaksınız. Farklı alanlarda yetkin insan olacaksınız. Merkezde ve bazı bölgelerde sekiz dersliğimizde çocuklarımıza öğle yemeği sunuyoruz. Diğer merkezlerimizde de bunun çabası içerisindeyiz. Çocuklarımızın iyi beslenmesini istiyoruz. Onun için ilköğretim okullarında çocuklarımıza özellikle erişimde sorun yaşayan bölgelerde süt gönderiyoruz. Çocuklarımız hayvansal protein alsın. Beslenme hem fizyolojik olarak hem zihinsel olarak da çocuklarımız için çok önemli, çok değerli.”

Kura çekimiyle sonuçlanan yarışmanın birincisi Eski Ömerli Şubesi olurken, Bozyazı Şubesi ikinci ve Aydıncık Şubesi üçüncülük elde etti. Yarışmada birincilik elde eden öğrencilere tablet hediye edilirken; ikinci olanlara bluetooth kulaklık ve üçüncü olan öğrencilere de powerbank verildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA