18 Nisan 2024 Perşembe

11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI   11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   11:04   CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ   11:03   TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU   11:01   ÖZGÜR ÖZEL: "GRUP MÜDÜRÜMÜZ, ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ LEVENT BAYRAKTAR`A ALLAH`TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”   10:49   TÜİK: TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE ŞUBAT`TA 897 BİN 379 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI   10:19   EMEKLİLERDEN VEDAT IŞIKHAN`A: BİZ BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERDİK. OLMAZSA BİR DAHAKİ SANDIKTA TAMAMEN VERİRİZ   10:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİ TOROSLARIN ETEKLERİNE KADAR ULAŞIYOR   01:24   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   01:18   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`TA AKPM BAŞKANI ROUSSOPOULOS VE ESKİ YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS İLE GÖRÜŞTÜ.   22:57   TURİST REHBERLERİ VE SEYAHAT ACENTELERİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ, TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, ÖĞRENCİLERİN YARIŞMA HEYECANINA ORTAK OLDU


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında düzenlenen bilgi yarışmasına katılarak öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu. Yarışma öncesi öğrencilere seslenen Başkan Seçer, “Umutlu olun, hayal kurun, geleceğe umutla bakın, birbirinizi sevin, sayın, yardımcı olun, hayatın en güzelliklerini yaşayın” dedi.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 18:05   Okunma : 496

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında düzenlenen bilgi yarışmasına katılarak öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu. Yarışma öncesi öğrencilere seslenen Başkan Seçer, “Umutlu olun, hayal kurun, geleceğe umutla bakın, birbirinizi sevin, sayın, yardımcı olun, hayatın en güzelliklerini yaşayın” dedi.

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nde eğitim gören Liselere Geçiş Sistemi (LGS) öğrencilerine yönelik düzenlenen bilgi yarışmasına katıldı. Kongre ve Sergi Sarayı`ndaki yarışmada, Seçer kura çekimi ile masaları belirledi; ardından da yarışmacılara tek tek başarılar dileyerek başlangıç zilini çaldı. 

İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ YAPILACAK 

Mersin`deki gençlerin sıklıkla ziyaret ettiği okuma salonlarına büyük bir ilgi olduğunu belirten Seçer, okuma salonlarının sayısının artacağı duyurdu. Kentte bir İklim ve Çevre Bilim Merkezi yapacaklarının müjdesini de veren Seçer, “Haziran ayı gibi planetaryum kısmı bitecek. Orada üç boyutlu uzay yolculuğuna çıkabileceksiniz. Daha sonraki aşaması da kısa sürede tamamlanacak. Orada 150`ye yakın deneyi yapma imkanı sunacağız. Ben de heyecanla bekliyorum, çok beğeneceğinize eminim” diye konuştu.

Yarışma öncesi gençlere seslenen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“BİRBİRİNİZİ SEVİN, YARDIMCI OLUN, HAYATIN GÜZELLİKLERİNİ YAŞAYIN”

“O kadar enerjiniz yüksek, o kadar güzelsiniz ki benim de enerjimi yükselttiniz. Çalışma şevkimi artırdınız. Hep böyle olun. Umutlu olun, hayal kurun, geleceğe umutla bakın, birbirinizi sevin, sayın, yardımcı olun, hayatın en güzelliklerini yaşayın. Sizler adına söyleyeceğim en iyi dilekler bunlar ama sizlerin geleceğini hazırlayan,  ülkemizin, insanlığın daha da gelişmesi için çalışan, çaba sarf eden biz yöneticilerin dilekten, temenniden öte de yapması gerekenler var. Birincisi de eğitim.”

Eğitimin büyük bir resim olduğunu aktaran Seçer, öğrencilerin öğretimin yanında kendilerini eğitebilmelerinin de çok önemli olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“EĞİTİM, İNSANLIK DEMEK, İNSANLIĞIN TA KENDİSİ DEMEK”

“Eğitim yoksa gerisi boştur. Eğitim varsa huzur, barış, sevgi, kardeşlik, bilim, ilim, irfan, gelişme ve refah vardır. Onun için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün sözünü hatırlayalım; ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.` İlimin peşinden gideceğiz. Öğreneceğiz, kendimizi eğiteceğiz. Eğitim daha büyük bir resim. Öğreniriz matematiği, kimyayı, fiziği, formülleri, coğrafyayı, tarihi öğreniriz ama eğitim bunların çok ötesinde. Eğitim, insanlık demek, insanlığın ta kendisi demek, bir arada yaşama kültürü demek. Sizin gibi olmayanlara saygı duymak demek. Eğitim; nezaket demek, büyüklerini saymak demek.” 

Başkan Seçer, çocuklar ve gençlere öğüt vermek yerine, hizmetlerle yanlarında olmayı ve yol göstermeyi tercih ettiklerini sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti:

“SİYASETÇİ OLARAK HALKIN KARŞISINDA DA HADDİMİZİ BİLMEK ZORUNDAYIZ”

“Büyüklerin küçüklerine çok öğüt vermesini istemiyorum. Sadece başlıklar verip gerisini çocuklara bırakmak lazım. Böyle saatlerce öğüt vermek de açıkçası hoşuma gitmiyor ama en azından burası Mersin. Belediye Başkanı olarak burası benim sorumluluk alanım. Görevim, yetkim dahilinde Mersin`de eğitime, öğretime nasıl katkı verebilirim diye düşünmek, bunun çalışmasını yapmak, bunu hayata geçirmek benim idari bir görevim. Siyasetçi, yönetici halkın karşısına çıkıyor. ‘Ben sizin adınıza görev yapmak istiyorum. Sizin adınıza bütçeyi kullanmak istiyorum` diyor. Demokrasi de budur. Bundan bin yıl önce İngiltere`de ilk yeşeren demokrasinin temeli de budur; kamunun kaynaklarını, halkın kaynaklarını kullanma yetkisi, demokrasi ondan sonra şekilleniyor. Çünkü bizim yaptığımız her işlem, eylem, hizmet, yatırım unutmayın sizin paranız, sizin kaynağınız. Biz sorumluyuz. Siyasetçilerin çok afra tafra yaptığına, kesesinden veriyormuş gibi hizmetlerini anlattığına sakın kanmayın. Zaten o bizim görevimiz. Biz sizin karşınızda bağırmak, çağırmak öfke kusmak, büyüklük taslamak değil, son derece mütevazi olmak zorundayız. Siyasetçi olarak halkın karşısında da haddimize bilmek zorundayız. Bunu unutmayın.”

Öğrenciler için verdikleri hizmetleri de anlatan Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“ÇOCUKLARIMIZ İYİ BESLENSİN İSTİYORUZ”

“Sizler gibi Mersin genelinde bin 800 öğrencimiz dershanelerimize devam ediyor. Biz de talep oldukça imkanlarınızı artırırız. Silifke ve Erdemli dışında bütün ilçelerimizde var. Bizim 19 kurs merkezimiz var. Çünkü sizin abileriniz ablalarınız da üniversiteye hazırlanıyor ve çok da güzel üniversiteler kazanıyorlar. Bizimle işiniz bitmiyor. Şimdi güzel liselere geçeceksiniz ardından yine biz size yardımcı olacağız, çok güzel üniversitelere gideceksiniz. Hem Mersinimizi hem ülkemizi temsil edeceksiniz. Hem Mersinimize hem ülkemize ama her şeyden önemlisi insanlığa katkı yapacaksınız. Bilim insanı olacaksınız. Farklı alanlarda yetkin insan olacaksınız. Merkezde ve bazı bölgelerde sekiz dersliğimizde çocuklarımıza öğle yemeği sunuyoruz. Diğer merkezlerimizde de bunun çabası içerisindeyiz. Çocuklarımızın iyi beslenmesini istiyoruz. Onun için ilköğretim okullarında çocuklarımıza özellikle erişimde sorun yaşayan bölgelerde süt gönderiyoruz. Çocuklarımız hayvansal protein alsın. Beslenme hem fizyolojik olarak hem zihinsel olarak da çocuklarımız için çok önemli, çok değerli.”

Kura çekimiyle sonuçlanan yarışmanın birincisi Eski Ömerli Şubesi olurken, Bozyazı Şubesi ikinci ve Aydıncık Şubesi üçüncülük elde etti. Yarışmada birincilik elde eden öğrencilere tablet hediye edilirken; ikinci olanlara bluetooth kulaklık ve üçüncü olan öğrencilere de powerbank verildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA