14 Kasım 2025 Cuma

16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”  
 
     
   

MÜRSEL ALBAN`DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A ÇAĞRI: “MİLLETİN PARASIYLA YAPTIĞINIZ YAZLIK SARAYI, KIŞLIK SARAYI DEPREMZEDELERE AÇIN”


CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, depremzedelerin barınma ve ısınma sorununa dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a çağrıda bulundu. Alban, “Recep Tayyip Erdoğan, Okluk Koyu`nda çocuklarıyla torunlarıyla bir hafta tatil yapacağım diye o sarayları sürekli kendinde tutuyor ama depremzedelere bir türlü açmıyor. Çağrıda bulunuyorum; milletin parasıyla yaptığınız yazlık sarayı, kışlık sarayı depremzedelere açın, gelip orada barınsınlar” dedi.

 

Tarih : 12 Şubat 2023 Pazar 13:35   Okunma : 393

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, depremzedelerin barınma ve ısınma sorununa dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a çağrıda bulundu. Alban, “Recep Tayyip Erdoğan, Okluk Koyu`nda çocuklarıyla torunlarıyla bir hafta tatil yapacağım diye o sarayları sürekli kendinde tutuyor ama depremzedelere bir türlü açmıyor. Çağrıda bulunuyorum; milletin parasıyla yaptığınız yazlık sarayı, kışlık sarayı depremzedelere açın, gelip orada barınsınlar” dedi.

Kahramanmaraş`ta 6 Şubat`ta meydana gelen depremler 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, depremin yedinci gününde, Kahramanmaraş`ın Göksun ilçesindeki bir kapalı pazar yerinde kalan depremzedeleri ziyaret etti.

“ZEHİRLENSEK DE BAŞKA ÇAREMİZ YOK. ELİMİZ, BELİMİZ TUTMAZ OLDU”

Yurttaşların taleplerini dinleyen Alban, ilçedeki depremzedelere acilen çadır dağıtılmasını istedi. Alban, ateş yakarak ısınmaya çalışan depremzedelere, "Ateşin dumanından zehirlenirsiniz" dedi. Depremzede vatandaş, "Zehirlensek de başta çaremiz yok. Elimiz, belimiz tutmaz oldu" diye yanıt verdi. Depremin ardından pazar yerine sığındıklarını ve çadır olmadığı için kendilerine köşede bir barınak yaptıklarını ifade eden yurttaş, çadır talebinde bulundu.

“YAZLIK SARAYI, KIŞLIK SARAYI DEPREMZEDELERE AÇIN, GELİP ORADA BARINSINLAR”

Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a çağrıda bulunarak, "Depremzedelere çadırlar kurulmuş, sobalar yanmış ama o sobalar kapalı alanda depremzedeleri zehirleyebilir. Depremde kurtuldular ama soba gazından zehirlenmek üzereler. Şu an saat sabahın 08:00`i, eksi 21 derece burası. Dondurucu bir soğuk hava var. Vatandaşlar dışarıda yaktıkları varildeki odun ateşiyle ısınmaya çalışırken bu ülkeyi yöneten iktidarın tek adamı, yani Cumhurbaşkanı, yani Recep Tayyip Erdoğan, Okluk Koyu`nda çocuklarıyla torunlarıyla bir hafta tatil yapacağım diye o sarayları sürekli kendinde tutuyor ama depremzedelere bir türlü açmıyor. Çağrıda bulunuyorum; milletin parasıyla yaptığınız yazlık sarayı, kışlık sarayı depremzedelere açın, gelip orada barınsınlar” dedi.

“ÖYLE KONFORLU ÇADIRLARA GİDİP GEÇMİŞ OLSUN TAZİYELERİNDE BULUNACAĞINIZA GELİN DE BURALARI BİR GÖRÜN”

İktidar yetkililerini deprem bölgesine çağıran Alban, “Ülkenin her köşesinde herkes seferber olmuşken; Muğla`da, Yalova`da, Antalya`da, Ankara`da herkes evlerine davet ederken depremzedeleri, siz saraylardan neden çıkmıyorsunuz? Depremzedelere saraylarınızı neden açmıyorsunuz? Bunu gerçekten merak ediyorum. Ne zaman açacaksınız? İnsanlar soğukta donuyor. Bir buraya gelin. Öyle konforlu çadırlara gidip geçmiş olsun taziyelerinde bulunacağınıza gelin de buraları bir görün” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA