14 Kasım 2025 Cuma

16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”  
 
     
   

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYDAN KARALAR: "AFADLA ÇALIŞMAK ÇOK MÜMKÜN DEĞİL, VALİLİKLE GÖREV PAYLAŞIMI YAPTIK"


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 4-5 bin kişilik konteyner kent hazırlıklarına başladıklarını belirtti. Karalar, "Adana`da valilikle koordinasyonla çalıştık. AFAD`la çalışmak çok mümkün değil ama valilikle görev paylaşımı yaptık" dedi. 

 

Tarih : 12 Şubat 2023 Pazar 17:17   Okunma : 499

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 4-5 bin kişilik konteyner kent hazırlıklarına başladıklarını belirtti. Karalar, "Adana`da valilikle koordinasyonla çalıştık. AFAD`la çalışmak çok mümkün değil ama valilikle görev paylaşımı yaptık" dedi. 

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını bugün Hatay EXPO alanında yaptı. CHP`li büyükşehir belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar arama kurtarma çalışmalarını hızlı bitirerek Hatay`a yardım gönderdiklerini belirterek şunları söyledi: 

"AFAD`LA ÇALIŞMAK PEK MÜMKÜN DEĞİL: Biz de deprem yaşadık, Hatay`a yardımımız o yüzden biraz gecikti. Ben deprem günü 4.40`ta yıkılan bir binanın başındaydım. Herkesi harekete geçirdik ve çok erken saatlerde başladık. Her binaya iki vinç, işte ne kadar makine gerekiyorsa 87 makine ve bin 900 elemanla başladık, hızlı bitirdik. 12 bina tam yıkıldı, şu anda 30 bin adet bina da yerleşilemez durumda yani onların da yıkılması gerekiyor. Tabii depremden dolayı hiç kimse içeri girmiyor. Dolayısıyla milyonun üstündeki insanı yerleştirmek onlara sabah kahvaltılı, öğlen yemek, akşam yemek vermek durumundaydık. Adana`da valilikle koordinasyonla çalıştık. AFAD`la çalışmak çok mümkün değil Sayın Genel Başkanım ama valilikle biz görev paylaşımı yaptık. Onlar yetiştikleri yerlere yemek verdi, biz yetiştiğimiz yere yemek verdik.

MAĞDURLARIN İLK DURAĞI ADANA: Tabii bölgenin mağdurları afetten kaçmak isteyenlerin ilk durağı Adana ve sonra Mersin, onları da yerleştirmek durumunda kalıyoruz. Şu anda açıkta bıraktığımız bir tek insan yok, gelenler dahil. Ankara Belediyesi`yle konuştuk, İstanbul`a başka yerlere gitmek isteyenleri Ankara`ya kadar biz taşıyoruz, Ankara`dan sonra Ankara dağıtıyordu. Şu anda hala dışarıdan gelenler var. Çok hızlı bir tespit yaptık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile konuştuk. Onlara 130 tane deneyimli mimar gönderdik.

4-5 BİN KİŞİLİK KONTEYNER KENT HAZIRLIĞINA BAŞLADIK: Yaklaşık 4-5 bin kişilik bir kontenjanlık konteyner kent hazırlığına başladık tuvaletle birlikte. Biz arama kurtarmayı hızlı bitirdik. Şu anda altı ekip gönderebildik buraya. Yarın herhalde eğer arzu ederse bir ekip daha göndereceğiz ama bu saatten sonra ne olur onu bilemem. Seyit Bey aramıştı, Nurhak`a bak diye, oraya bir tanker yakıt gönderdik, kepçe istemişti başkan kepçe gönderdik, erzak gönderdik. Samandağ`a 130 kişilik bir çadır kuruyoruz. Büyükşehirde kurmuş ama devam edeceğiz.

Adıyaman Gölbaşı`nda çok kolaylıklar diliyoruz. Bir su ve kanalizasyon karışmış, yaklaşık 20 kilometre asbest boru var, parçalanmış su yok. Sanıyorum Mersin`le birlikte bunu çözüyor. Arkadaşlarımız bugün gitti, malzeme götürdüler oraya. Bizde durum bu."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA