1 Mayıs 2026 Cuma

09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’  
 
     
   

HÜSEYİN YILDIZ: "BAZI YERLERDE ÇADIRLAR KURULMUŞ AMA ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM KIŞ ÇADIRLARI DEĞİL"


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinin köylerinde incelemelerde bulundu. Yıldız, " Kimse evlerine giremiyor. Bazı yerlerde çadır kurulmuş ama üzülerek söylüyorum kış çadırları değil. Burası gece eksi 5, eksi 10`a kadar düşüyor. Buraya konteyner ve prefabrik evler yapılması lazım. Çadırda kalma şansları yok" dedi.

 

Tarih : 13 Şubat 2023 Pazartesi 15:37   Okunma : 419

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinin köylerinde incelemelerde bulundu. Yıldız, " Kimse evlerine giremiyor. Bazı yerlerde çadır kurulmuş ama üzülerek söylüyorum kış çadırları değil. Burası gece eksi 5, eksi 10`a kadar düşüyor. Buraya konteyner ve prefabrik evler yapılması lazım. Çadırda kalma şansları yok" dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde Osmandede, Ördekdede ve Eğlen köylerinde incelemelerde bulundu. Osmandede Mahalle Muhtarı Serkan Erkoca, "Mahallemiz köyümüz yerle bir, yani 70 hanelik köymüz de 60 tane evimiz hiç girilmez halde. Yani hepsi enkaz... Büyüklerimize, yetkililerimize, bizlere bir yardım çağrısındayız insanlarımız halkımız hep sokaklarda. 2 aileyi 3 aileyi birleştirerek çadırlara yerleştirdik. Bizlere işte bir yardım... Evlerimiz her şeyimiz yerle bir. Sadece AFAD 20 tane çadır getirdi. 70 hanelik yere. 3 tanesini başka köyden aldık, 10 tane daha istiyoruz ama hala gelmedi. Çadırlarımızda ısıtıcılarımız yok" dedi.

"BURADAKİ ÇADIRLAR KIŞA UYGUN DEĞİL"

Hüseyin Yıldız şunları söyledi: 

"Burası Pazarcık merkez, iki apartman komple çökmüş, birinin duvarları aşağıya yıkılmış. Pazarcık vahim durumda. Deprem bölgesinde depremden kurtulan vatandaşlarımız zor günler geçiriyor. Yaklaşık 80 bin nüfusu olan bir ilçe, 40 bin kişi ilçeyi terk etmiş. Kimse evlerine giremiyor. Bazı yerlerde çadır kurulmuş, ama üzülerek söylüyorum kış çadırları değil. Burası gece eksi 5, eksi 10`a kadar düşüyor. Buraya konteyner ve prefabrik evler yapılması lazım. Çadırda kalma şansları yok. Zor günler yaşanıyor, vatandaşımızın yanındayız. Hep birlikte aşacağız."

"35 CENAZE ÇIKTI BU EVLERDEN"

Ördekdede köyünde de konuşan Yıldız, "Burası 120 hanelik köyün 115 tanesi yıkılmış durumda. 35 cenaze çıktı bu evlerden. Köy muhtarı konuşamayacak durumdaydı. Kendi olanaklarıyla bu işleri yaptığını söylüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin desteği olduğunu söylüyor. Şu ana kadar hükümetten herhangi bir destek almadıklarını söylüyorlar. Burada köyün yüzde yüzü çiftçilikle uğraşıyor. Bütün traktörler evlerin altında kalmış. Canlar vermişler. Tam 33 tane cenaze verdiler. Bir an önce buraya çadır... Acil çadıra ihtiyaç var gece konaklamak için. Tarım Bakanı`nın el atması lazım. Tarımla uğraşan bir köy. Traktörler enkaz altında" dedi.

"BÖYLE BİR DEVLET OLABİLİR Mİ?"

Pazarcık Eğlen köyünden bir vatandaş ise köyün durumu ile ilgili şunları söyledi:

"57 tane evden 50 tanesi yıkılmış ve 7 tane var onlar da kimisi az hasarlı, kimisi de çok hasarlı ayakta kalanlar da. İnsanlar hepsi malları, mülkleri, arabaları, araçları, traktörleri hepsi evlerin altında. Çiftçilikle geçinen insanlarız, tarla takımı sürecek hiçbir şeyimiz kalmadı. Hayvanlarımız hepsi gitti. Bir içme suyumuz yok, tuvalete gideceğiz tuvaletlerimiz yok, herhangi bir şeyimiz yok. Muhtarımız gitmiş Pazarcığa kaymakamlığa. Kaymakam bey demiş `başınızın çaresine bakın`. Böyle bir devlet olabilir mi, devlet insanına halkına böyle diyebilir mi, vergiyi almasını biliyor her şeyi almasını biliyor. Devlet zor günler insanın yanında olması lazım iyi günlerde değil. Çadır geldi ama kışa uygun değil üşüyoruz, buz gibi, ısıtıcımız yok hiçbir şeyimiz yok."

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA