27 Aralık 2025 Cumartesi

09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYESİ HALK MASASI, DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞIYOR


Mezitli Belediyesi, ilçeye sığınan binlerce depremzedeye kıyafet, temizlik, battaniye, bebek ürünleri ve gıda yardımında bulunmak amacıyla çalışma başlattı. Belediye Hizmet binası önüne kurulan çadır marketlerden şimdiye kadar yaklaşık 10 bin depremzede yararlandı.

 

Tarih : 14 Şubat 2023 Salı 11:35   Okunma : 462

Mezitli Belediyesi, ilçeye sığınan binlerce depremzedeye kıyafet, temizlik, battaniye, bebek ürünleri ve gıda yardımında bulunmak amacıyla çalışma başlattı. Belediye Hizmet binası önüne kurulan çadır marketlerden şimdiye kadar yaklaşık 10 bin depremzede yararlandı.

Mersin Valiliği`nden ya da Mezitli Kaymakamlığı`ndan aldıkları belge ile Mezitli Belediyesi Halk Masası`na müracaat eden depremzedeler, acil ihtiyaçlarını, Belediye Hizmet binası önüne kurulan çadır marketlerden karşılama imkanı buldu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da Halk Masası`na gelerek depremzedelerle sohbet etti, acılarını hafifletmeye çalıştı. Çocuklara oyuncak ve kitap hediye eden Başkan Tarhan, depremin yarattığı olumsuz etkinin hafifletebilmek için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren ilk başta Mezitli`de yaşayan ve deprem korkusuyla yüz yüze gelerek evlerine gidemeyen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılandığı bilgisini veren Başkan Tarhan, bir süre sonra depremden asıl etkilenen şehirlere destek amacıyla seferberlik başlattıklarını söyledi.

Belediyenin imkanlarının yanında hayırseverlerin de desteğiyle topladıkları ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine gönderdikleri belirten Başkan Tarhan, şöyle konuştu:

“İlerleyen süreçte depremde evlerini, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız deprem korkusuyla büyük oranda daha güvenli gördükleri Mersin`e göç etmeye başladı. Mezitli Belediyesi olarak biz de bu göçün olumsuz etkisini azaltabilmek ve vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla belediyemizin önüne yardım çadırları kurduk. Halk Masası aracılığı ile başvuran vatandaşlarımıza kıyafet, temizlik, battaniye, bebek ürünleri, gıda yardımında bulunduk. Vatandaşlardan gelen talepleri dinleyerek ihtiyaç listelerinin güncellenmesini sağladık. Ben de geç saatlere kadar çalışan personelimize moral motivasyon vermek ve depremzedelerimizi de yaşadıkları acıyı hafifletebilmek adına Halk Masasında durdum. Çocuklarla sohbet ettim. Vatandaşlarımızın kısa sürede yaşanan bu sıkıntının atlatarak normale dönebilmeleri için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” 

 
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA