2 Eylül 2026 Çarşamba

10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KORSAN VE KURAL TANıMAYAN TAKSILERE GEÇIT YOK! 810 TAKSI TEK TEK DENETLENDI   10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’  
 
     
   

İZMİR BAROSU BAŞKANI YILMAZ: "ANAYASA`NIN HÜKMÜ ÇOK AÇIK. SAVAŞ HALİ DIŞINDA SEÇİMLER ASLA VE KAT`A ERTELENEMEZ"


İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, seçimlerin ertelenmesi tartışmalarıyla ilgili “Anayasa`nın hükmü çok açık, savaş hali dışında seçimler asla ve kat`a ertelenemez, mümkün değil” dedi. Deprem bölgesinde yaptıkları incelemelerle ilgili izlenimlerini aktaran Yılmaz, “Bölgede hala ulaşılmayan enkazlar, girilemeyen sokaklar var özellikle Antakya ve Adıyaman`da. Bölgede hala can güvenliği, işkence, kötü muamele, sağlık sorunları, iletişim ve barınma sorunları var. Bu ulaşılamayan enkazlarda belki binlerce insanımız var. Bu yurttaşların yaşam haklarının ihlal edildiğini düşünüyoruz. Neden, çünkü devlet hala orada yok” diye konuştu.

 

Tarih : 14 Şubat 2023 Salı 18:13   Okunma : 490

KERİM UĞUR

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, seçimlerin ertelenmesi tartışmalarıyla ilgili “Anayasa`nın hükmü çok açık, savaş hali dışında seçimler asla ve kat`a ertelenemez, mümkün değil” dedi. Deprem bölgesinde yaptıkları incelemelerle ilgili izlenimlerini aktaran Yılmaz, “Bölgede hala ulaşılmayan enkazlar, girilemeyen sokaklar var özellikle Antakya ve Adıyaman`da. Bölgede hala can güvenliği, işkence, kötü muamele, sağlık sorunları, iletişim ve barınma sorunları var. Bu ulaşılamayan enkazlarda belki binlerce insanımız var. Bu yurttaşların yaşam haklarının ihlal edildiğini düşünüyoruz. Neden, çünkü devlet hala orada yok” diye konuştu.

İzmir Barosu Başkanı Avukat Sefa Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri, 6 Şubat depreminin büyük yıkıma yol açtığı kentlerde yaptıkları incelemelerle ilgili baro binasında basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, şunları söyledi:

"DEVLET HALA ORADA YOK VAROLAN ÇALIŞMALARDA YETERSİZ"

"Bölgede hala ulaşılmayan enkazlar, girilemeyen sokaklar var özellikle Antakya ve Adıyaman`da. Bölgede hala can güvenliği, işkence, kötü muamele, sağlık sorunları ile ilgili problemler var. Bölgede hala insanların iletişim ve barınma sorunları var. Bu ulaşılamayan enkazlarda belki binlerce insanımız var. Bu yurttaşların yaşam haklarının ihlal edildiğini düşünüyoruz. Neden, çünkü devlet hala orada yok. Var olan çalışmalarda o kadar yetersiz ki girilemeyen sokaktan bahsedilebilir mi 9`uncu 10`uncu günde. Biz bu yaşıyoruz 21.yüzyılda inanılmaz koordinasyon eksikliği var. Yardımların nasıl yapıldığı belli değil sadece belli noktalarda yetersiz yardımlar yapılırken, buralarda vatandaşların gelip alması bekleniyor. Oysa vatandaş enkaz altında annesinin babasının, evladının cenazesinin çıkarılması için enkazdan ayrılmıyor aç ve açıkta. Biz 4-5 gün içerisinde sadece çorba içebildik, başkaca yemek yiyebileceğiniz, konaklayabileceğiniz bir yer yok, insanlar sokakta. En yakın Mersin ve Antalya var. Bunun dışında gidebileceğiniz bir yer yok. Dışarda konaklamak isterseniz inanılmaz bir ayaz ve soğuktan korunabileceğiniz ekipmanınız yoksa donarak ölmekten başka şansınız yok. Her şeyden önce AFAD`ın son derece yetersiz olduğunu görüyoruz. Eğer ülkemizde STK`lar, barolar olmasaydı bu yardımlar bu denli hızlı ve etkin şekilde vatandaşa ulaştırılıp dağıtılamazdı. Bu bir gerçek. Bölgeye giden herkesin karşılaştığı manzara aynen AFAD dışında tüm STK`ların etkin şekilde yardım kampanyasına katıldığı, yaraların sarılması yönünde ne derece etkileri yönündeki tespitleridir. Her şeyden önce AFAD`ın, İçişleri Bakanlığı`nın ve Sağlık Bakanlığı`nın daha etkin, daha koordineli olması gerekirken biz buradan bu alanlarda yapılacak çalışmalarla ilgili ilgilileri daha önce uyarmıştık bir kez daha uyarıyoruz."

"VATANDAŞLARIN YAŞAM HAKLARI İHLAL EDİLİYOR"

Deprem bölgesinde tespit ettikleri insan hakları ihlalleriyle ilgili de açıklama yapan Yılmaz, “Yurttaşın yaşam hakkı ihlal ediliyor. Neden? Arama kurtarma faaliyetleri çok yetersiz, 8-9 gün olmuş hala ulaşılamayan enkazlar var. Orada binlerce yurttaş kurtarılmayı bekliyor ya da binlerce yurttaş cenazelerin çıkarılmasını bekliyor. Arama kurtarma faaliyetlerinin eksik olmasının en önemli sebeplerdin birisi ekipman ve personel yetersizliği” dedi.

“ASLA VE KAT`A ERTELENEMEZ”

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç`ın seçimlerin ertelenmesiyle ilgili açıklamalarını da değerlendiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Tamamen hukuk dışı. Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı kanununu okusun ki hukukçudur kendisi orada sonuçları bellidir. Anayasa Mahkemesi`nin 2012 yılında yayınladığı bir karar var. O kararı okusun ne olduğunu görür, cevapları orada. Bir hukukçunun böyle bir şey söylemesi kadar garip bir şey olamaz. Bu seçimlerin ertelenmesi gerektiren hiçbir fiili durumu yok. Bu seçimler açıklandığı tarihte yapılmak zorundadır, yapılmaz ise çok büyük bir yanlış olur hukuki anlamda. Çünkü vatandaşların başka beklentisi yok artık demokratik bir sürecin başlaması gerekir. İktidar sadece şunu yapabilir, gördüğü tepkiler karşısında, yetersizliği karşısında vatandaşların artık kendisine git diyeceğinden korktuğu için bu seçimleri erteleme yönünde şimdi bir isim üzerinden yürütülüyor. Yakın zamanda yandaş medyada bunun çok yoğun şekilde tartıştıklarını görürsünüz. Anayasa`nın hükmü çok açık savaş hali dışında seçimler asla ve kat`a ertelenemez, mümkün değil" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA