1 Kasım 2025 Cumartesi

01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:58   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:45   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:09   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   19:34   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:13   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:25   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:05   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:49   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı   16:45   CUMHURIYETIN RUHU MEZITLI’DE MINIKLERLE BÜYÜDÜ!   16:40   BAŞKAN SEÇER: “CUMHURIYET, HALKıN IRADESIDIR; MERSIN BU IRADENIN SESI OLMAYA DEVAM EDECEK”   23:25   102 METRELIK BAYRAKLA CUMHURIYET’E YÜRÜYEN MERSIN   19:51   CUMHURIYET, TÜRK MILLETININ ŞAHSIYETIDIR: DR. LEVENT UYSAL’DAN 29 EKIM MESAJı   14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”  
 
     
   

İSMET TOKDEMİR: HATAY`I BİLE BİLE ENKAZA ÇEVİRMENİN SORUMLUSU BAKAN. YERİNDE OTURMAYA DEVAM EDECEK MİSİN?


CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, 2020 yılında Hatay`da olası bir deprem karşısında alınan önlemlerin neler olduğunu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`a sorduğunu, ancak soru önergesine yanıt verilmediğini açıkladı. Tokdemir, Hatay`da bir enkaz önünde; “Hatay`ı bile bile enkaza çevirmenin sorumlusu bakan, bir soruya bile cevap veremeyen, tedbirleri almayan bakan yerinde oturmaya devam edecek misin” açıklamasını yaptı. 

 

Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 13:13   Okunma : 520

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, 2020 yılında Hatay`da olası bir deprem karşısında alınan önlemlerin neler olduğunu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`a sorduğunu, ancak soru önergesine yanıt verilmediğini açıkladı. Tokdemir, Hatay`da bir enkaz önünde; “Hatay`ı bile bile enkaza çevirmenin sorumlusu bakan, bir soruya bile cevap veremeyen, tedbirleri almayan bakan yerinde oturmaya devam edecek misin” açıklamasını yaptı. 

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, 4 Mart 2020`de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`un yanıtlaması istemiyle Hatay`da olası bir deprem karşısında alınan önlemleri, TBMM gündemine taşımıştı. 

Tokdemir, soru önergesine yanıt verilmediğini açıkladı. Depremin 11. gününde, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile birlikte bir enkaz önünde açıklama yapan Tokdemir, şunları söyledi:

“Hatay`daki depremin on birinci günündeyiz. İlimizde Tekirdağ Milletvekili İlhami Bey, Sinop Milletvekili Barış kardeşimle birlikteyiz. Şimdi sizlere bir belge göstereceğim. 2020`nin Mart`ında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`a bir soru önergesi vermiştik. ‘Hatay bir deprem bölgesidir. Bununla ilgili tedbirleriniz nedir` diye beş ayrı soru sormuştum. Verdiğim soru önergesine bugüne kadar üzerinden üç yıl geçmesine rağmen bir cevap alamadık. Sayın Bakan, o koltukta oturmaya devam edecek misin? Vicdanın rahat mı? Hatay`ı bile bile enkaza çevirmenin sorumlusu bakan, bir soruya bile cevap veremeyen, tedbirleri almayan bakan yerinde oturmaya devam edecek misin?”

“DEPREME KARŞI DAYANAKLILIK TESTİ BAKANLIK TARAFINDAN YAPILDI MI?”

Tokdemir, yanıt verilmediğini açıkladığı önergesinde, Bakan Kurum`a, şu soruları yöneltmişti:

"Hatay ili ve ilçelerinde olası bir depremde kaç acil toplanma alanı bulunmaktadır? Hatay ilinde bu acil toplanma alanlarının açık adresleri ve ilçelere göre dağılımı nedir? Hatay ili ve ilçelerinde depreme karşı dayanaklılık testi Bakanlık tarafından yapıldı mı? Yapıldıysa dayanaklılık testi yapılan bina sayısı kaçtır? Hatay il merkezi ve ilçelerinde toplamda depreme dayanıklı ve riskli bina sayısı kaçtır? Hatay ili ve ilçelerinde kaç adet okul, hastane ve kamu binası olası bir depremde risk kapsamındadır?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA