25 Aralık 2025 Perşembe

19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI  
 
     
   

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: “BİRBİRİMİZE SARILIP, EL ELE VERİP BU ENKAZIN ALTINDAN BERABERCE ÇIKACAĞIZ”


Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bunca tarifsiz acının içinde içimi ısıtan bir şey var ki kimin kim olduğuna bakmadan herkesin birbirini insan olarak görüp milyonlarca kişinin yardım için seferber olmasıdır. Umut tam da buradadır işte. Birbirimize sarılıp, el ele verip bu enkazın altından beraberce çıkacağız” mesajını paylaştı.

 

Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 11:15   Okunma : 500

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bunca tarifsiz acının içinde içimi ısıtan bir şey var ki kimin kim olduğuna bakmadan herkesin birbirini insan olarak görüp milyonlarca kişinin yardım için seferber olmasıdır. Umut tam da buradadır işte. Birbirimize sarılıp, el ele verip bu enkazın altından beraberce çıkacağız” mesajını paylaştı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat`ta meydana gelen iki büyük depremde; bugün saat 09.00 itibarıyla yapılan resmi açıklamaya göre 36 bin 187 yurttaş yaşamını yitirdi. Depremin 11`inci gününe girilirken bazı illerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor; bazı kentlerde ise enkaz kaldırma çalışmaları başladı.

Edirne F Tipi Cezaevi`nde 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın eşi Başak Demirtaş; Demirtaş`ın depremlere ilişkin yaptığı açıklamanın ses kaydını, “Selahattin`den mesaj var” diyerek paylaştı. Demirtaş`ın mesajı şöyle:

“SÖZLERİME DİKKAT EDEREK KONUŞUYORUM: Depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır; yaralılara acil şifalar diliyorum. Herkese, hepimize büyük geçmişler olsun diyeceğim ama bu acıların öyle kolay geçmesi mümkün değil. Enkaz altında insanlarımız canlı ya da cansız halen çıkarılmaya beklerken sözlerime dikkat ederek konuşuyorum.

UMUT TAM DA BURADADIR İŞTE: Doğrusu kendimi zor tutuyorum. Deprem öncesinde ve sonrasında yaşanan yönetim rezaletini günlerce konuşsak yine de eksik kalır. Fakat şu anda acilen sürdürmemiz gereken bir şey var. O da dayanışmayı ve yardımlaşmayı kesmemek, sürekli büyütmek. Bunca tarifsiz acının içinde içimi ısıtan bir şey var ki kimin kim olduğuna bakmadan herkesin birbirini insan olarak görüp milyonlarca kişinin yardım için seferber olmasıdır. Umut tam da buradadır işte.

BU ENKAZIN ALTINDA BERABERCE ÇIKACAĞIZ: Birbirimize sarılıp, el ele verip bu enkazın altından beraberce çıkacağız. Hatay, Maraş, Adıyaman, Malatya, Antep, Diyarbakır, Urfa, Kilis, Osmaniye, Adana`ya kadar ağır travma ve büyük yıkım yaşayan halkımıza tüm kalbimle selam, sevgi, saygılarımı iletiyorum. Günlerdir acılar içinde onların mücadelesini izliyor ve dua ediyorum. Kalbim deprem bölgesindeki halkımızla, elinden geleni yapanlarla birlikte atıyor.

DAYANIŞMA GÖSTEREN AYRIMSIZ HERKESE MİNNET DUYMAMIZ GEREKİR: Bu arada sessizce köy köy dolaşıp yardım organize eden, malzeme dağıtan bütün gönüllülere, özellikle HDP`li partili arkadaşlarıma, sanatçılara, belediyelere, meslek odalarına, sendikalara da selam gönderiyorum. Hepsini yürekten kutluyorum. Büyük bir dayanışma gösteren ayrımsız herkese minnet duymamız gerekir.

HİÇ KİMSEDEN DE KORKMAYIN: Türkiye`nin ve dünyanın dört bir yanından yardıma koşan kurtarma ekipleri başta olmak üzere tüm gönüllülere, karşısındakinin siyasi görüşüne bakmadan elini uzatan ülkemizin güzel insanlarına, umutlarımızı diri tuttukları için teşekkür ediyorum. Kimse merak etmesin. Devran hiç durmadı, halen dönüyor. Hiç kimseden de korkmayın. Özgürlük hepimiz için her zamankinden yakındır. Yılmadan, yorulmadan, dayanışmaya, kötülüğe karşı mücadele etmeye devam edelim. Elbet, refaha, düze çıkacağımız günler de gelecek. Allah büyüktür.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA