2 Eylül 2026 Çarşamba

10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KORSAN VE KURAL TANıMAYAN TAKSILERE GEÇIT YOK! 810 TAKSI TEK TEK DENETLENDI   10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’  
 
     
   

ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN 7 İLDE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI


Enerji yatırımları için Ankara, Çankırı, Bilecik, Hatay, Kastamonu, Konya ve Mersin`de bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konya`da Cengiz Holing`e bağlı Eti Alüminyum AŞ tarafından yapılacak bir üretim tesisi için proje bazlı yatırım desteği verilirken, Mardin`in Artuklu ilçesine bağlı üç mahalledeki bazı alanlar kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

 

Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 11:01   Okunma : 532

Enerji yatırımları için Ankara, Çankırı, Bilecik, Hatay, Kastamonu, Konya ve Mersin`de bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konya`da Cengiz Holding`e bağlı Eti Alüminyum AŞ tarafından yapılacak bir üretim tesisi için proje bazlı yatırım desteği verilirken, Mardin`in Artuklu ilçesine bağlı üç mahalledeki bazı alanlar kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

Enerji yatırımları amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması ve yapılacak olan direkt soğutmalı slab döküm yöntemi ile sıcak/soğuk haddelenmiş alüminyum yassı mamul üretim tesisi yatırımına devlet desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü Resmi Gazete`de yayınlandı. Öte yandan, Karaman`da bir alan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilirken, Mardin`in Artuklu bağlı üç mahallede bazı alanlar kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

ENERJİ YLATIRIMI İÇİN KAMULAŞTIRMALAR

Enerji yatırımı gerekçesiyle yapılacak acele kamulaştırma kararları söyle:

- Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü`ne ait ‘154 kV (Çankırı-Kurşunlu) Brş.N.-Korgun OSB Enerji İletim Hattı Projesi` kapsamında proje güzergahına isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılacak.

- Ankara`da Yeni Tapduk Emre DM-Nallıhan Merkez Fideri, Bilecik`te Göksu- Çaylık, Çankırı`da Dolaşlar KÖK-Bayramören KÖK, Hatay`da Mızraklı-Eriklikuyu, Kastamonu`da Cide DM-Doğanyurt DM, Konya`da Akşehir TM-Yeni Boğadamı DM-Atakent TR1, Mersin`de Mut-Değirmenlik-Akçaalan ve Mersin`de Mut-Yeni TM-Kelceköy DM Enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla söz konusu güzergahlara isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet halinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

- Karaman`ın Merkez ilçesine bağlı bazı alanların da Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilmesine karar verildi.

KONYA`DA ETİ ALÜMİNYUM TARAFINDAN KURULACAK ÜRETİM TESİSİNE DEVLET DESTEĞİ

Öte yandan, Konya`da Cengiz Holding`e bağlı ETİ Alüminyum AŞ tarafından yapılacak olan direkt soğutmalı slab döküm yöntemi ile sıcak/soğuk haddelenmiş alüminyum yassı mamul üretim tesisi yatırımı `Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar` kapsamında desteklenecek. Tesise verilecek destekler şöyle sıralandı:

“3 milyar 10 milyon 545 bin 522 TL sabit yatırım tutarıyla, gümrük vergisi muafiyeti, Katma Değer Vergisi (KDV) istisnası, KDV iadesi, yüzde 100 oranında vergi indirimi, yüzde 85 oranında yatırıma katkı oranı, yüzde 100 oranında yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği, azami 75 milyon liralık nitelikli personel desteği ve işletmeye geçiş tarihinden itibaren 10 yıla kadar 200 milyon TL`yi aşmamak üzere enerji tüketim harcamalarının yüzde 50`si oranında enerji desteği verilecek."

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Resmi Gazete`de yayınlanan cumhurbaşkanı kararı uyarınca Mardin`in Artuklu ilçesine bağlı Acar, Nur ve Yalım mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı alanların da kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesine karar verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA