16 Haziran 2025 Pazartesi

12:30   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:20   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:10    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:20   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:55   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   13:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:01   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:40   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET   10:28   TOROSLAR’DA İKINCI SOSYETE PAZARı AÇıLDı   09:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ‘MINIKBÜS’ PROJESI BÜYÜYOR    23:25   BAŞKAN HASAN TÜZÜN’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı   21:05   BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERI’NI ZIYARET ETTI   20:01   BAŞKAN SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKILATı’NıN 186. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMı’NA KATıLDı   
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: KİMİN İHMALİ VARSA HALK İKTİDARINDA HESAP VERECEK


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili “Binlerce can kaybının yaşanmasında kimin, hangi kurumun ihmali var ise halkın iktidarında kanunlar önünde hesap vereceğini, kimsenin yanına ‘kar` kalmayacağını bir kez daha kamuoyuna bildirmek isterim” dedi.

 

Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 10:04   Okunma : 379

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili “Binlerce can kaybının yaşanmasında kimin, hangi kurumun ihmali var ise halkın iktidarında kanunlar önünde hesap vereceğini, kimsenin yanına ‘kar` kalmayacağını bir kez daha kamuoyuna bildirmek isterim” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında yaptığı yazılı açıklamada, şunları belirtti:

“Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi olarak deprem gerçeğine dikkat çekmemize, TBMM gündemine defalarca getirmemize rağmen bugün yaşanan bu deprem, iktidarın herhangi bir hazırlığının ve önleminin olmadığını bize çok acı bir şekilde gösterdi. Yaşanan felaketten önce uyardık, ülkemizin böylesi büyük bir depremi kaldıramayacağını defalarca gündeme getirdik. Cumhur İttifakı ne yaptı; sayısal çoğunluklarına sığınarak defalarca sunduğumuz tekliflere ‘ret` oyu verdi.

“DÜNYADA YAŞANAN DEPREMLERDE EN ÇOK CAN KAYBI TÜRKİYE`DE”

Verdiğimiz onca teklife incelemeden ret oyu verenler, yaşanan felaketin mimarıdır. Yıllardır uyarıyoruz, ‘deprem gerçeğini unutmayalım`, ‘bütçe ayıralım`, ‘araştırma komisyonu kuralım` maalesef bu uyarılara kulaklarını tıkadılar. ‘Şahsım isterse olur, şahsım istemezse olmaz` diyenler bugün bu yaşananların tek sorumlusu olarak, vatandaşlarımızın yaşadıkları bunca zorluğa yeni bir acı daha eklediler.

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ ADI ALTINA TOPLANAN DEPREM VERGİLERİ NEREDE?”

Defalarca sorduk, tekrar soracağız. Cevabını alana kadar da sormaya devam edeceğiz. 2002 ve 2023 yılları arasında toplanan deprem vergileri ne kadardır? Hangi Bakanlıklar, hangi kurumlar tarafından hangi amaçla kullandıklarını vatandaşlarımıza açıklamalılardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bugün tekrar TBMM Başkanlığına yazılı olarak deprem vergilerini, toplanan vergilerin bugüne kadar hangi çalışmalarda kullanıldığını, deprem risk çalışmasını, kaç AFAD ve AKUT personeli, gönüllüsü olduğunu, hangi eğitimlerden geçtiklerini soracağım. Gelecek cevabı kamuoyu ile tekrar paylaşacağım.

“İMAR AFFI DİYEREK ENKAZ YARATTILAR”

10.2 milyon vatandaşın başvuru yaptığı imar affında 7 milyon 85 bin 969 adet Yapı Kayıt Belgesi verildi. Peki, bir kez daha sormak istiyorum, 7 milyonu geçkin bu yapıların kaç tanesine belge verilirken deprem risk kontrolü yapıldı? İmar affından toplanan 26 milyar liralık bütçeyi nerede kullandılar? Hangi riskli yapının güçlendirilmesi veya yeniden inşası için kullandılar? Bunlar birer hata değil, bunlar kabul etmemiz mümkün olmayan tercihlerdir. Yapılacak ilk seçimden sonra bu tercihlerin sorumluları, adalet karşısında tek tek hesap vereceklerini bilmelidirler.”

“DEPREM ANALİZİ YAPILMASI GEREKİYORDU”

İktidarın her İlimizde, tüm konut ve işyerleri için olası bir depreme karşın risk haritasını çıkması, tedbir alması gerekirdi. Bugün, üzülerek ifade etmek gerekirse 11 İlimiz için geç kalmış olabiliriz ama bugünden tezi yok tüm İllerimizde, tüm yapılar için risk haritası yapılmalı, riskli yapıların tespiti yapılmalıdır. Gerekli tedbirler bugünden itibaren almalılardır.

“GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÇABA HARCIYORLAR”

Bugün bunları söylüyoruz diye trol ordularını üzerlerimize salıyorlar, bant daraltmaları yaparak vatandaşlarımıza ulaşmamızı kısıtlıyorlar. Gerçek bilgileri ulaştırmamızı engelliyor, yandaş televizyon ve gazeteleri tarafından gündemi değiştirmek için çaba harcıyorlar. Bütün bu çabaları beyhudedir. Biz iktidarın bütün engellemelerine rağmen tüm yönetim kadrolarımız ile birlikte, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde vatandaşlarımızın yaralarını sarabilmek adına yanlarında olmaya, dertlerini dinlemeye, çözüm üretmeye devam edeceğiz. Biran olsun vatandaşlarımızı yalnız bırakmaya da niyetimiz yok. Ülkemizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün de dediği gibi Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.

“KİMSENİN YANINA `KAR` KALMAYACAK”

Deprem felaketinden canlarını kurtarmış vatandaşlarımızın, hayata tekrar tutunabilmeleri adına, barınma, eğitim, sağlık ve birçok sorunun acilen TBMM çatısı altında konuşulması ve alınan kararların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerekmektedir. Binlerce can kaybının yaşanmasında kimin, hangi kurumun ihmali var ise halkın iktidarında kanunlar önünde hesap vereceğini, kimsenin yanına ‘kar` kalmayacağını bir kez daha kamuoyuna bildirmek isterim.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA