2 Eylül 2026 Çarşamba

10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KORSAN VE KURAL TANıMAYAN TAKSILERE GEÇIT YOK! 810 TAKSI TEK TEK DENETLENDI   10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’  
 
     
   

SİNOP BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ KASIM AY: “DEPREM BÖLGESİNE 1-2 GÜNE KADAR KURTARMA EKİPLERİ GELMEDİ"


Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılan Sinop İtfaiyesi personelinden Kasım Ay, “Gittiğimizde sadece Sinop AFAD ekibi ve Sinop İtfaiye ekibi vardı. Başka, hiçbir şekilde kurtarma ekibi yoktu. Hatta 1- 2 güne kadar kurtarma ekipleri gelmedi" dedi.

 

Tarih : 17 Şubat 2023 Cuma 17:57   Okunma : 515

MUSTAFA USTA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılan Sinop İtfaiyesi personelinden Kasım Ay, “Gittiğimizde sadece Sinop AFAD ekibi ve Sinop İtfaiye ekibi vardı. Başka, hiçbir şekilde kurtarma ekibi yoktu. Hatta 1- 2 güne kadar kurtarma ekipleri gelmedi" dedi.

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılan Sinop İtfaiye ekibi, Sultan Apartmanı enkazından 7 vatandaşı kurtardı. Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, kente dönen personeli, tebrik etti.

"BAŞARILI ÇALIŞMALARDA BİZİ TEMSİL EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Burada açıklama yapan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan şunları söyledi:

"Personelimiz çok süratli ve seri bir şekilde deprem bölgesine intikal ettiler. Acımız büyük, çok büyük sıkıntılar yaşanıyor ama bunun yanında da oraya göreve göndermiş arkadaşlarımızı hem kazasız belasız hem de orada bizim yüzümüzü kara çıkarmadan Sinop`u en güzel şekilde temsil ederek bölgedeki ekiplerle koordine olup başarılı çalışmalara imza attılar. Kendilerini yürekten kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Hem bu işten alacağımız çok dersler var. Her ne kadar Sinop deprem bölgesi olmamasına rağmen böyle afetlerin çok çeşitleri var. Depremin yanında farklı farklı afetler, farklı farklı sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Onun için Sinop İtfaiye teşkilatının bundan sonra da böyle başarılı çalışmalarda bizi temsil edeceğini düşünüyorum."

"7 CANLIYI KURTARDILAR MAALESEF 36 TANE CANSIZ BEDENE ULAŞTILAR"

Sinop İtfaiye Müdürü Ayhan Özbek, "Sinop Belediyesi olarak itfaiye müdürlüğünün bünyesinde Sayın Belediye Başkanımız Barış Ayhan`ın talimatları doğrultusunda 5 personelimiz 6 Şubat saat 15.30`da itfaiye istasyonumuzdan hareket ederek gece 02.39`da Kahramanmaraş`a ulaştılar. Burada Sinop AFAD ekibiyle buluşarak hiç zaman kaybetmeden Sultan apartmanındaki arama çalışma ve kurtarma faaliyetlerinde bulundular. 7 canlıyı kurtardılar maalesef 36 tane cansız bedene ulaştılar. Sinop AFAD ekibiyle birlikte müşterek çalışma yaptılar. Çalışmalarını 13 Şubat`ta tamamlayarak Sinop İtfaiye istasyonuna dönüş yaptılar" dedi.

"1- 2 GÜNE KADAR KURTARMA EKİPLERİ GELMEDİ"

Sinop İtfaiyesi Personeli Kasım Ay ise şunları söyledi:

"Gittiğimizde sadece Sinop AFAD ekibi ve Sinop İtfaiye ekibi vardı. Başka hiçbir şekilde kurtarma ekibi yoktu. Hatta 1- 2 güne kadar kurtarma ekipleri gelmedi. Biz enkazda çalışırken halk çok üzerimize geldi. Yanımızdaki enkazların çoğundan inlemeler geldiği için halk üzerimize geldi. Bize saldırmaya kalktılar. Aslında haklılar. Halkı da anlayabiliyoruz. Onların acısı olduğu için bize saldırmaya kalktılar. Orada AFAD koordine merkezi bizi Sultan apartmanına görevlendirdi ama sahada ekipleri yönlendirebilecek bir koordine yoktu. Sultan apartmanının bütün vakalarının hepsini çıkarmayı başardık. Daha önceden giden ekiplerin çoğu merkezde bulunmamış, merkeze uğramamış. Hiçbir şekilde koordine yoktu. 50 yıllık binada çalıştık. Bina 8 katlıydı. 8 katlı binayı 36 ex ve 7 yaralıyla tamamladık ve binadan ayrıldık. Bundan önceki depremlerde hiçbir şekilde önlem almamışız. İnşallah bundan sonraki süreçte alırız. İnşallah dersimize daha iyi çalışıp böyle kötü günleri yaşamayız. Enkaz üzerindeyken depreme yakalandık. Gerçekten çok büyük bir panik yaşadık. Binanın çökme riski vardı. Çünkü bizim çalıştığımız bina ortadan ikiye ayrılmıştı. Apartman boşluğu 8 katlı binayı ikiye bölmüş. Onun için bize panik halinde enkazı boşaltmamızı söylediler. Biz de enkazı boşalttık. Depremin bittiği anda tekrardan çalışmalara devam ettik. Bizim gördüğümüz kadarıyla Kahramanmaraş diye bir il yok. Dümdüz olmuş. Haritadan silinmiş diyebilirim. Açıklanan ölü rakamı 36 bin, 40 bin gösteriliyor ama bunun daha üstü bir rakam çıkabilir. Kimse korkmasın. Ben kendi fikrimce bunun çok üstünde bir rakam bekliyorum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA