2 Eylül 2026 Çarşamba

10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KORSAN VE KURAL TANıMAYAN TAKSILERE GEÇIT YOK! 810 TAKSI TEK TEK DENETLENDI   10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’  
 
     
   

CHP NİĞDE İL BAŞKANI ERHAN ADEM: NİĞDE ŞEHİR MERKEZİNİN AFET BÖLGESİNE ALINMASINI VE VATANDAŞIMIZIN MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ


CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Niğde`deki birçok binanın da hasar aldığını belirterek, “Boşaltılan binalar var ve birçok bina mühürlendi, acil yıkım kararı alındı. Binlerce kişi Niğde`de mağdur oldu. Niğde`nin şehir merkezinin özellikle afet bölgesine alınması ve vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 19 Şubat 2023 Pazar 18:06   Okunma : 703

ENES CAN ÖZMEN

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Niğde`deki birçok binanın da hasar aldığını belirterek, “Boşaltılan binalar var ve birçok bina mühürlendi, acil yıkım kararı alındı. Binlerce kişi Niğde`de mağdur oldu. Niğde`nin şehir merkezinin özellikle afet bölgesine alınması ve vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Erhan Adem ve CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, 6 Şubat`ta meydana gelen depremlerde Niğde`de evleri ve iş yerleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

``ELAZIĞ DEPREMİNDEN SONRA ‘29 BİNA HASARLI` DENİLDİ AMA BİR ÖNLEM ALINMADI``

İl Başkanı Adem, şöyle konuştu:

“6 Şubat`ta meydana gelen depremde Niğde`de birçok etkilenen binalar var. Boşaltılan binalar var ve birçok bina mühürlendi, acil yıkım kararı alındı. Bugün de bu binaların önündeyiz. Bunun gibi birçok bina var. Binlerce kişi Niğde`de mağdur oldu. Niğde`nin şehir merkezinin özellikle afet bölgesine alınması ve vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Biz, Elazığ depreminden sonra bir soru önergesi vermiştik, şubat ayı içerisinde, 2020`de. ‘Burada depreme dayanaksız bina var mı, kamu binaları var mı` diye. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nden bize gelen yazıda, 29 binanın hasarlı olduğu ve depreme dayanıksız olduğu, önlemlerin alınacağı söylendi. Bu binalar da o binalardan birisi ama hiçbir önlem alınmadı. Bugün bu binalar boşaltıldı. Vatandaş eşyasını zor kurtardı, mühürlendi ve yıkılacak binalar. Biz, Niğde`deki vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini ve Niğde`nin de afet bölgesine alınmasını istiyoruz.”

“EV SAHİPLERİ VE İŞ YERLERİ SAHİBİ OLARAK MAĞDURUZ. GEREKLİ BİR AÇIKLAMA YAPILMIYOR”

Niğde`de depremde evi hasar gören bir vatandaş, “Mağdur olduk, ev bulamıyoruz, kira pahalı. O yüzden mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Kiralık ev bulamıyoruz, şu anda huzurevinde kalıyoruz`` dedi.

Niğde`de depremde iş yeri hasar gören bir vatandaş ise “Şu anda ağır hasarlı görünüyor, askıya çıkmadı. Askıya çıktıktan sonra itiraz edilecek. İtiraz sonunda gerekli incelemelerin yapılmasını bekliyoruz. Gerçekten esnaf olarak, ev sahipleri olarak mağduruz şu anda. Gerekli bir açıklama yapılmıyor. Bekleyeceğiz, başka çaresi yok`` diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA