2 Eylül 2026 Çarşamba

10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’  
 
     
   

YILDIRIM KAYA`DAN BAKAN YANIK`A: "ÇEŞİTLİ DERNEK, CEMAAT VE TARİKATLARCA KAÇ ÇOCUK BAŞKA İLLERE GÖTÜRÜLMÜŞTÜR"


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerde anne, baba ve yakınlarını kaybeden çocukların çeşitli cemaat ve tarikatlar tarafından başka illere götürüldüğü iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`a, "Devlet koruması altında olması gerekirken çeşitli dernek, cemaat ve tarikatlarca kaç çocuk başka illere götürülmüştür” diye sordu.

 

Tarih : 19 Şubat 2023 Pazar 18:26   Okunma : 665

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerde anne, baba ve yakınlarını kaybeden çocukların çeşitli cemaat ve tarikatlar tarafından başka illere götürüldüğü iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`a, "Devlet koruması altında olması gerekirken çeşitli dernek, cemaat ve tarikatlarca kaç çocuk başka illere götürülmüştür” diye sordu.

Yıldırım Kaya, 6 Şubat`ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, depremde anne, baba ve yakınlarını kaybeden çocukların çeşitli dernek, cemaat ve tarikatlarca alınarak başka illere götürüldüğü iddiası üzerine TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, devlet koruması altında olması gereken çocukların cemaat ve tarikatlar tarafından başka illere götürülüp götürülmediğini sordu.

Kaya`nın Bakan Yanık`a yönelttiği sorular şöyle:

“Devlet koruması altında olması gereken çocuklar, iddia edildiği gibi çeşitli dernek, cemaat ve tarikatlarca alınarak başka illere götürülmüş müdür? Hatay Antakya`dan 20 çocuğu İstanbul`a getirerek Beykoz Serkent Sitesi`ndeki evlere kim/kimler yerleştirmiştir? Hangi kurum ve kuruluşlar izin vermiştir? Beykoz Serkent Sitesi`ne götürülen kimsesiz çocuklar devlet korumasına alınmış mıdır?

Devlet koruması altında olması gerekirken çeşitli dernek, cemaat ve tarikatlarca kaç çocuk başka illere götürülmüştür? Çocukların çeşitli dernek, cemaat ve tarikatlarca alınarak başka illere götürülmesine kim/kimler ya da hangi kurum ve kuruluşlar izin vermiştir?

Çeşitli dernek, cemaat ve tarikatlar, hangi kanuna göre deprem bölgesindeki çocukları alarak başka illere götürmüştür? Deprem bölgesinde kaç çocuk anne ve babasız kalmıştır? Deprem bölgesinde kaç çocuk refakatsiz kalmıştır? Deprem bölgesinde kaç çocuk hayatını kaybetmiştir?

Deprem bölgesinde kaç çocuk yaralanmıştır? Deprem bölgesinde kaç çocuk kurum korumasına alınmıştır? Çocukların şehir dışına götürülmesine izin verenler ve götürenler hakkında bakanlığınızca bir işlem başlatılmış mıdır?”

Yıldırım Kaya, bugün deprem bölgesinde yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“Bu enkazın altında kurtarılanlar, can verenler oldu. Ancak bu enkazda annesini, babasını ya da bir yakınını kaybeden çocuklarımızın ne yazık ki şu anda nerede olduğu çok bilinmiyor. Kamuoyunda çok ciddi iddialar oluştu. İstanbul Beykoz`da bir eve 45 çocuğun, anne ve babası olmadan götürüldüğü iddiaları oldu. Tüm bunlar iddia. Umarız ki iddia olarak kalır. Bu iddiaların açığa çıkması, çocuklarımızın akıbetinin bulunması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`ın yanıtlaması üzerine bugün TBMM Başkanlığı üzerinden bir soru önergesi verdim.

“DEVLET, KENDİ GENÇLİĞİNE, ÇOCUKLARINA, AİLESİNE VE İNSANINA SAHİP ÇIKMAKLA MÜKELLEF”

Sorum çok açık ve net. Bu 11 ilimizde kaç çocuğumuzu kaybettik? Kaç çocuğumuz ailesini kaybetti? Kaç çocuğumuz devlet tarafından koruma altına alındı? Vakıflar, dernekler, cemaatler, tarikatların bu çocukları kendi bünyelerine aldığı iddiaları doğru mu? Doğruysa tespit ettiklerinizi devlet koruması altına aldınız mı, almayı düşüyor musunuz?

Bu soruları sordum. Kamuoyu, bu soruların yanıtını merakla bekliyor. Çünkü devlet, kendi gençliğine, çocuklarına, ailesine ve insanına sahip çıkmakla mükellef. Birinci görev, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın. İkinci görev MEB`in. Ama tüm 85 milyonun çocuklarımıza sahip çıkması gerekir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA