22 Haziran 2026 Pazartesi

13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR   18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”  
 
     
   

VAHAP SEÇER: “ADIYAMAN`DA 670 KONTEYNERLİK BİR KENT YAPMA PLANIMIZ VAR”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adıyaman`da 670 konteynerlik bir kent kurma hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. Başkan Seçer, söz konusu konteyner kentte sahra hastanesinden sosyal alanlara kadar her şeyin planlandığını söyledi.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 11:38   Okunma : 529

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adıyaman`da 670 konteynerlik bir kent kurma hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. Başkan Seçer, söz konusu konteyner kentte sahra hastanesinden sosyal alanlara kadar her şeyin planlandığını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem sonrasında bölgede ve kentte gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında, KRT TV`de gazeteci Yavuz Oğhan`ın sunduğu ‘Bi`de Bunu İzle` programında açıklamalarda bulundu.

CHP`li Büyükşehir Belediyeleri`ne depremden etkilenen bazı illerin çalışma sahası olarak paylaştırıldığını ve Mersin`in de Adıyaman`dan sorumlu olduğunu söyleyen Başkan Seçer, aynı zamanda diğer illere de desteğin sürdüğünü belirtti. Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Bizimle beraber partimize mensup 23 belediye; Aydın Büyükşehir, il belediyeleri olarak Bolu, Burdur, bunlar da bize dahil edildi ve ilçe belediyeleri ile beraber Adıyaman`da çalışmalara başladık. Arkadaşlar bir keşif çalışması yaptı. Barınma sorunu çok öncelikli, hijyen sorunu ortaya çıkacak. Sağlık sorunu; bulaşıcı hastalıklar. Oradaki kamu kurumlarıyla, yetkililerle, yerel yönetimlerle bir ilişki halinde bu çalışmaları şu ana kadar zaten başlattık, sürdürüyoruz.”

“ADIYAMAN`DA 670 KONTEYNERLİK BİR KENT YAPMA PLANIMIZ VAR”

Başkan Seçer, barınma sorununun diğer illerde olduğu gibi Adıyaman`da da öncelikli sorun olduğunu vurgulayarak, “Orada bir barınma sorunu olduğu için ilk etapta 670 konteynerlik bir kent yapma hazırlığı başladı. Makineler çalışmaya başladı, 80 dönüm bir alanda çalışmaları sürdürüyorlar. Çok kısa zamanda etap etap yapılacak. Bu soğuk kış günlerinde vatandaşlarımıza konut yapılana kadar, bir konuta alınana kadar, bir an önce daha yaşanabilir mekanların sağlanması lazım” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkanları seferber ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Yetişiyoruz. Hiç sorun yok. Ortada çok acı bir tablo var. Deprem bölgesindeki 10 ilin burayla çok sıkı bağları var. Akrabalık ilişkileri var. Biz ilk hafta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun başkanlığında, belediye başkanlarımızla, bir heyetle o bölgeleri gezdik. Sonradan da İstanbul, Ankara, Mersin, İzmir bütün belediyelere görev alanları pay edildi. Bize de Adıyaman verildi ama hala Hatay`da çalışmalarımız sürüyor. Orada da şu anda bir çadır kent çalışmamız var” dedi.

“ADIYAMAN`DA PLANLADIĞIMIZ KONTEYNER KENTTE SAHRA HASTANESİ DE OLACAK”

Yapacakları konteyner kent alanında sahra hastanesi ve sosyal alanlar olacağının bilgisini de veren Başkan Seçer, “Bizim planladığımızda sahra hastanesi bile var. Hatta sahra hastanesini uluslararası bir kuruluş döşeyecek. Sosyal alanlar var, spor alanlarından kreşlere, okuma salonlarına, mescidine her şeyine kadar muazzam planlama yaptık. Diğer belediyelerimizle imece olarak bu işi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“10 İL KENDİ ACISINI YAŞIYOR AMA MERSİN BÜTÜN İLLERİN ACISINI YAŞIYOR”

Mersinli vatandaşların, depremi yaşayan illerdeki vatandaşlarla da akrabalık ilişkilerinin çok fazla olduğunu kaydeden Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O 10 ilden, her ilden burada insanlar yaşıyor. Onların yanında kalıyor, bizim misafirimiz, Valilik yerleştirmiş, otellerde kalıyor. Şimdi orada bir daha deprem olur endişesi ile evi sağlam dahi olsa hem zarar gören, yıkılan ya da kısmen zarar gören herkes can havliyle kendini buraya attı.”

AFET YÖNETİMİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM STRATEJİ DAİRE BAŞKANLIĞI KURULACAK

Mersin`deki binaların depreme dayanıklılığının objektif gözlemlerle ve bilimsel olarak tespit edilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Strateji Daire Başkanlığı kurulması yönünde çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Yavuz Oğhan`ın, “Merkezi yönetimle yerel yönetimin bir arada bir şey yapması lazım değil mi Başkan? Son dönemde o birlikteliği göremiyoruz” sorusu üzerine Başkan Seçer de “Bakın orada 10 il var, 10 il kendi acısını yaşıyor ama Mersin bütün illerin acısını yaşıyor. Çünkü herkes oradan buraya göç ediyor. Yani Malatya`dan da Maraş`tan da Hatay`dan da geliyor. Hal böyle olunca bunları görmek lazım. Şimdi ortalık toz duman. Bunların farkında olup susmak ya da farkında olmamak, bir gaflet ve dalgınlık içerisinde olmak da büyük bir sıkıntı. Neticede benim sorumluluğum var” diye konuştu.

“BİZ HALKIN HUKUKUNU KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Oğhan`ın “Tisan`da neler oluyor?” sorusunu da yanıtlayan Başkan Seçer, söz konusu bölgede depremin ilk gününden beri makinelerin çalıştığını söyledi. İnşaat firmasının yasaya aykırı olarak denizi doldurup, hafriyatları derelere döktüğünü aktaran Başkan Seçer, yapılan inşaatın kıyı kanununa aykırı olduğunu ve kısmi yapılaşma kararının alınması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Seçer, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“İlçe belediyesi onu almadan ruhsat veremez. Anladığım kadarıyla ruhsat vermiş ve inşaat başlamış. Deprem öncesi oraya defalarca ceza yazılmış, sanıyorum daha bugün yazılmış. Çünkü orada yasalara aykırı deniz doldurulmuş, yasalara aykırı resmen dağı yok ediyorlar, oraya makineler kurmuşlar. Bunun yasalara aykırı olduğunu söylüyoruz. Buna kim bakacak? Sadece Büyükşehir değil ki, Çevre Bakanlığı ne yapar? Gidecek kontrol edecek. Orada doğa katliamı var mı? Deniz dolgusu yasal mı? Hafriyatlar götürülüyor derelere boca ediliyor. Bunlar yasalara aykırı. Yetkiyi almışım, ceza yazıyorum, komik cezalar. Cezayı ödüyor, dönüyor yine bildiğini yapıyor. Dolayısıyla biz halkın hukukunu korumak zorundayız.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA