22 Haziran 2026 Pazartesi

13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR   18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”  
 
     
   

KAHRAMANMARAŞLI BESİCİ: AHIRLAR, ÇATILAR, SAMANLIKLARIMIZ UÇTU. YEMİMİZ YOK. HAYVANLAR YETERİNCE BESLENEMİYOR


Kahramanmaraş`ın Göksun ilçesinin Ericek köyünde besicilik yapan bir depremzede, “Yem sıkıntısı büyük. Yemimiz yok. Ahırlar uçtu, çatılar uçtu, samanlıklarımız uçtu. Hayvanlarımız çok mağdur durumda yani. Zayiatımız büyük. Hayvanlar yeterince beslenemiyor” dedi.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 13:26   Okunma : 421

Kahramanmaraş`ın Göksun ilçesinin Ericek köyünde besicilik yapan bir depremzede, “Yem sıkıntısı büyük. Yemimiz yok. Ahırlar uçtu, çatılar uçtu, samanlıklarımız uçtu. Hayvanlarımız çok mağdur durumda yani. Zayiatımız büyük. Hayvanlar yeterince beslenemiyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kahramanmaraş`ta 6 Şubat`ta meydana gelen, 10 ilde yıkıma ve can kayıplarına yol açan iki büyük depremin ardından Kahramanmaraş`ın Göksun ilçesinin Ericek köyünde besicilik yapan bir depremzedeyi ziyaret etti. Kahramanmaraşlı depremzede, şunları söyledi:

“HAYVANLAR YETERİNCE BESLENEMİYOR”

“Küçükbaş hayvanlar çok mağdur. Hayvanlarımız aç yani. Buraya gelen yemleri dağıtım yapıyorlar. Tam, net bir şekilde herkese vermiyorlar, organize edemiyorlar. Küçükbaş hayvanlarımız çok mağdur. Yem sıkıntısı büyük. Yemimiz yok. Ahırlar uçtu, çatılar uçtu, samanlıklarımız uçtu. Hayvanlarımız çok mağdur durumda yani. Zayiatımız büyük. Hayvanlar yeterince beslenemiyor. Su yok. Suyu da Göksun Belediyesi getiriyor buraya tankerle, onunla şu an ihtiyacımızı gideriyoruz.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise sosyal medya hesabında bugün yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ HAYVANLARIN SU, YEM İHTİYACI, BARINMA SORUNU GİDERİLMELİDİR”

“Niğde Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer`le birlikte depremin yıktığı Kahramanmaraş`ın Göksun ilçesinde aç kalan koyunların çığlığına şahit olduk. ‘Akdeniz`in Sibirya`sı` olarak bilinen karla kaplı Göksun ilçesinin Ericek köyünde çadıra konulan bu garibim koyunlara da yardım eli uzatılmalıdır. Deprem bölgesindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için acilen yem, saman, arpa ve ot gönderilmelidir. Depremden sadece insanlar değil, hayvanlar da etkilendi. Bölgede çiftçilik yapan ve bulundukları yeri terk edemeyen vatandaşlara aç ve açıkta kalan hayvanları için de destek verilmelidir. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların su, yem ihtiyacı, barınma sorunu giderilmelidir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA