2 Eylül 2026 Çarşamba

18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR  
 
     
   

DEFACTO, DEPREM BÖLGESİNDE KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLARIN BİR YIL BOYUNCA GİYİM İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK ÜZERE PROTOKOL İMZALADI


DeFacto giyim firması, deprem bölgesinde koruma altına alınan çocukların bir yıl boyunca tüm giyim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile protokol imzaladı.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 14:35   Okunma : 432

DeFacto giyim firması, deprem bölgesinde koruma altına alınan çocukların bir yıl boyunca tüm giyim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile protokol imzaladı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde ağır yıkıma uğrayan bölgelerde, ailelerini kaybeden çok sayıda çocuk Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Bu çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile DeFacto arasında bir protokol imzalandı. Söz konusu protokol, Bakanlık toplantı salonunda Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Musa Şahin ve DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Ahmet Barış Sönmez tarafından imzalandı. 

Protokole dair bugün yapılan yazılı açıklamada Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Musa Şahin ve DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Ahmet Barış Sönmez`in beyanlarına yer verildi. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Musa Şahin`in açıklamaları şöyle:  

“ÜLKEDEKİ BÜTÜN KURUM VE KURULUŞLAR YARDIM ETMEK İÇİN SEFERBER OLDU: Devletimizin bütün kurumları gibi, Bakanlığımız da bütün imkânlarıyla depremin meydana geldiği 11 ilimizde çocuklarımızın tedavisi, güvenliği, kimlik ve ailelerinin tespiti gibi çok yönlü çalışmaları büyük bir titizlikle yerine getirdi. Bu süreçte gerek depremden etkilenen çocuklar için gerekse depremin yarattığı zararların telafisi için hem vatandaşlar hem de ülkedeki bütün kurum ve kuruluşlar yardım etmek için seferber oldu.

ÇOCUKLARIMIZIN YAŞADIĞI TRAVMAYI AZALTABİLMEK İÇİN BÜTÜN GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ: Bugün de aynı duyarlılıkla hareket eden DeFacto ile çocuklarımız için bir protokol imzaladık. Biz, çocuklarımızın yaşadığı travmayı azaltabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bu yarayı sarmak için katkı sunan herkese ve DeFacto`ya teşekkürlerimi sunuyorum.”

İlk aşamada çevik operasyonlarıyla hızlı hareket edip bölgelere destek sağladıklarını daha sonra da uzun soluklu ve sürdürülebilir bir projeyi hayata geçirmek için aksiyon aldıklarını aktaran DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Ahmet Barış Sönmez de şunları aktardı:

“DEPREMİN EN YIKICI ETKİSİ ELBETTE Kİ ÇOCUKLARIMIZ ÜZERİNDE OLDU: Ülkece yıkıldık ama birbirimize daha sıkı sarılacak ve hep birlikte yeniden ayağa kalkacağız. Depremin oluşturduğu hasar ne yazık ki oldukça ağır, uzun dönem etkisi de ağır olacak. Devletimiz, vatandaşlarımız, özel şirketler ve sivil toplum kuruluşları, hepimiz bu hasarı onarmak için gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz. Depremin en yıkıcı etkisi elbette ki çocuklarımız üzerinde oldu. Belki bir ömür sürecek onlar için onarım. Deprem nedeniyle ailelerini, evlerini kaybeden çocuklarımız için harekete geçtik.  

DEPREM BÖLGESİNDE KORUMA ALTINA ALINAN ÇOCUKLARIN TÜM GİYİM İHTİYAÇLARI BİR YIL BOYUNCA KARŞILANACAK: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, deprem bölgesinde koruma altına alınan çocuklarımızın bir yıl boyunca tüm giyim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek kurma ve umutlarını yeniden inşa etme sorumluluğunu hep birlikte taşıyoruz.

DEFACTO, BÖLGEDEKİ ÇALIŞABİLİR MAĞAZALARINI AÇTI: DeFacto, depremin ilk günü itibarıyla afet bölgelerine mont, parka, bot, bere, şapka, eldiven, hırka ve kazak gibi kışlık giysilerden oluşan 200 bin adet ürün ulaştırdı. Ayrıca 100 bin adet battaniye ve medikal maskeyi ilgili kurumların koordinasyonunda bölgeye yönlendirdi. DeFacto, bölgedeki çalışabilir mağazalarını da açarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ürün desteği sağladı. Deprem bölgelerinden diğer illere tahliye edilen vatandaşlar için kışlık giysilerden oluşan paketler hazırlayıp bakanlık koordinasyonuyla bölgedeki depo ve mağazalarından vatandaşların misafir edildikleri otellere ulaştırdı. Arama ve kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere 50 gönüllü çalışma arkadaşımızın yanı sıra kendi otobüslerimizle Kızılay gönüllülerini bölgelere ulaştırdık. DeFacto, bu otobüslerin dönüş yolculuğunda vatandaşların Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda güvenli bölgelere tahliye edilmesine de yardımcı oldu. 

SİPARİŞ VERİLEN İHTİYAÇ MALZEMELERİ KARGO ÜCRETSİZ OLARAK DEPREM BÖLGELERİNE YÖNLENDİRİLDİ: Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Deprem Yardımlaşma Seferberliği` kapsamında, başta Türkiye olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde müşteriler tarafından sipariş verilen ihtiyaç malzemeleri AFAD koordinasyonunda kargo ücretsiz olarak deprem bölgelerine yönlendirildi.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA