18 Ağustos 2025 Pazartesi

16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:40   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:13   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:28   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:58   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"  
 
     
   

ADIYAMAN HARMANLILI DEPREMZEDE: “HİÇ KURTARMA EKİBİ GELMEDİ. BİZ BURADA BÜTÜN KURTARMALARI KENDİMİZ YAPTIK”


Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Adıyaman`ın Gölbaşı ilçesi Harmanlı beldesindeki depremzede, “Biz burada bütün kurtarmaları kendimiz yaptık. Hiç kurtarma ekibi gelmedi. İlk gün ilk gün kurtarma çalışması olsa birçok insan sağ çıkardı. Aşırı ses geliyordu diyorlar. Hatta sesler birbirine karışmış. Ben kendi çabamla bir kişiyi sağ çıkarabildim” dedi.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 17:17   Okunma : 495

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Adıyaman`ın Gölbaşı ilçesi Harmanlı beldesindeki depremzede, “Biz burada bütün kurtarmaları kendimiz yaptık. Hiç kurtarma ekibi gelmedi. İlk gün ilk gün kurtarma çalışması olsa birçok insan sağ çıkardı. Aşırı ses geliyordu diyorlar. Hatta sesler birbirine karışmış. Ben kendi çabamla bir kişiyi sağ çıkarabildim” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Adıyaman`ın Gölbaşı ilçesinin Harmanlı beldesinde depremzedeleri ziyaret etti. Depremzede bir vatandaş, depremin ilk gününde kendi imkanlarıyla kurtarma çalışması yaptıklarını söyledi. Depremzede şöyle konuştu:

“Biz burada bütün kurtarmaları kendimiz yaptık. Benim kurtarma deneyimim yoktu. Şöyle kurtarma deneyimim vardı; herkesin, küçük köy olduğu için hangi odada yatıyor, hangi pozisyonda yatıyor, odadan çıktıysa nerede olma ihtimali var, tuvaleti nerede, banyosu nerede, biliyorsunuz burası küçük bir yer. Bayramlaşmaya gidiyorsun, tuvalet ihtiyacı oluyor, tuvaletin yerini öğreniyorsun hasta ziyaretine gidiyorsun evin iç dizaynını görüyorsun ister istemez. Benim öz teyzemin kızı yatak odasından kaçmasa yatak odasında hiçbir şey yok. Korktuğunda yatak odasından çıkmış, düşmüş. Ben o zaman iş makinesiyle geldim dedim ‘burada.` Aynen dediğim yerde çıktı sanki götürmüş elimle koymuş gibi” dedi.

Depremin ilk günlerinde bölgeye kurtarma ekiplerinin gelmediğini söyleyen depremzede şöyle konuştu:

“İLK GÜN KURTARMA ÇALIŞMASI YAPILSA ÇOK KİŞİ SAĞI ÇIKARDI”

“Hiç kurtarma ekibi gelmedi. Köyde kalan herkese sorabilirsiniz, kurtarma yapan arkadaşlarımızı da isim isim sayabiliriz. Çünkü gerçekten bu iş kendi canına düşmüştü. Biz yukarı obayı kurtarırken, buralardaki kurtarmaları da aşağı obadaki arkadaşlar yaptı. Ben bir kişiyi sağ çıkarabildim. Bütün evlere de Başkanım da çok insan yönlendirdi, biz de gittik. Ses gelmediği için ses gelen yerlere yönlendik. Aydın Özcan çıktı eşi, çocuğu, Zöhre Kuloğlu çıktı sağ. İlk gün kurtarma çalışması olsa birçok insan sağ çıkardı. Aşırı ses geliyordu diyorlar. Hatta sesler birbirine karışmış”

Harmanlı Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci de konteyner kent kurulmasını istediklerini belirterek, “Bunun için toplantı vardı. Acil olan çadırlarda kalanlar için. Bir de martta tarım için gelecekler var. Ama ne zaman gelir onu bilmiyoruz” dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA