2 Eylül 2026 Çarşamba

18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR  
 
     
   

İYİ PARTİLİ KABUKCUOĞLU`NDAN UZAKTAN EĞİTİME TEPKİ: "HÜKÜMET EĞİTİME BALTA VURMAKTADIR"


İYİ Parti Eskişehir Milletvekilli Arslan Kabukcuoğlu, üniversitelerde uzaktan eğitim kararına ilişkin “Eğitim, gencin sosyal sermayesini tamamlamasıdır. Hükümet ise basit bir yatak hesabıyla gençlerin geleceğini yok etmektedir. Hükümetin bu kararına şaşırdık mı? Hayır şaşırmadık. Hükümet her defasında eğitime balta vurmaktadır. Her defasında cehaleti yüceltmeye çalışmaktadır. Dünyada cehalet sayesinde kalkınmış bir ülke yoktur” dedi.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 18:19   Okunma : 464

İYİ Parti Eskişehir Milletvekilli Arslan Kabukcuoğlu, üniversitelerde uzaktan eğitim kararına ilişkin “Eğitim, gencin sosyal sermayesini tamamlamasıdır. Hükümet ise basit bir yatak hesabıyla gençlerin geleceğini yok etmektedir. Hükümetin bu kararına şaşırdık mı? Hayır şaşırmadık. Hükümet her defasında eğitime balta vurmaktadır. Her defasında cehaleti yüceltmeye çalışmaktadır. Dünyada cehalet sayesinde kalkınmış bir ülke yoktur” dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekilli Arslan Kabukcuoğlu, üniversitelerde uzaktan eğitim kararıyla ilgili TBMM`de basın toplantısı düzenledi.

YÖK`ün 11 Şubat 2023 tarihinde örgün eğitimin uzaktan eğitim olarak devam etmesi yönünde karar aldığını hatırlatan Kabukcuoğlu, böylece tüm Türkiye`de, yükseköğrenim yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesinin düşünüldüğünü belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Türk ordusu Sakarya`ya çekilirken dahi Maarif Kongresi`ni topladığını kaydeden Kabukcuoğlu, "AK Parti ise depremi bahane ederek tüm ülkede gençleri cahil bırakmaya çalışmaktadır" değerlendirmesini yaptı.

JAPONYA ÖRNEĞİ VERDİ

"Türkiye`de durum atom bombası atılmasından daha mı kötü" diye soran Kabukcuoğlu, 2. Dünya Savaşı`nda Hiroşima`ya atılan atom bombasından 1 ay sonra Japonya hükümetinin eğitime devam etme kararı aldığını vurguladı. Kabukcuoğlu, "Ülkemizi yönetenler 100 yıl önceki dünyadan maalesef daha geri bir görüşe sahipler" dedi.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZ BİR YANA…”

Deprem bölgesindeki vatandaşların memleketlerine yakın olan öğrenci yurtlarını tercih edeceğini ifade eden Kabukcuoğlu, "Deprem yöresinde okuyan 337 bin öğrencimiz bir yana, deprem yöresinden olup da başka şehirlerde okuyan 300 bin gencimizin ne yapacağı düşünülmemiştir. Deprem bölgesindeki imkanların sınırlılığı ortadayken, deprem bölgesine gelmek zorunda kalan 300 bin gencimizin durumu dikkate alınmalıdır" diye ekledi. 

Alternatifi olmayan durumlarda uzaktan eğitimin gerekli olduğunu pandemi örneğini vererek anlatan Kabukcuoğlu, "Deprem nedeniyle uzaktan eğitim tercihi hükümetin eğitime ne kadar şaşı baktığının belirtisidir" değerlendirmesini yaptı.

“HÜKÜMET YATAK HESABIYLA GENÇLERİN GELECEĞİNİ YOK EDİYOR”

Kabukcuoğlu, "Konunun uzmanları, ‘eğitim sadece mesleki yeterliliğin gelişmesi için değil, aynı zamanda gençlerin gelecekteki kimlik, kişilik ve duygusal ihtiyaçlarını karşılama alanıdır` demektedirler. Eğitim, gencin sosyal sermayesini tamamlamasıdır. Hükümet ise basit bir yatak hesabıyla gençlerin geleceğini yok etmektedir. Hükümetin bu kararına şaşırdık mı? Hayır şaşırmadık. Hükümet her defasında eğitime balta vurmaktadır. Her defasında cehaleti yüceltmeye çalışmaktadır. Dünyada cehalet sayesinde kalkınmış bir ülke yoktur" diye konuştu.

“TEK ADAM SİSTEMİNİN ÜLKEMİZİ GETİRDİĞİ NOKTA”

850 bin kişilik kapasitesi bulunan yurtlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıklamasına göre 250 bin depremzede yerleştirildiğine dikkat çeken Kabukcuoğlu, "AK Parti hükümetinin, tek adam rejiminin ülkemizi getirdiği nokta budur. Attığı taş, ürküttüğü kurbağaya değmemektedir" dedi.

“HÜKÜMET ÜNİVERSİTELERE ENGEL OLUYOR”

Kabukcoğlu, "Hükümet tek düze cahillik konusunda kararlıdır. Bazı vakıf üniversiteleri yüz yüze eğitime hazır olduklarını söyledikleri halde, öğrenciler yüz yüze eğitim almak istediklerini söyledikleri halde hükümet bunlara engel olmaktadır. Hükümet, imkanları olan üniversitelerin çalışmasını durdurmaktadır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA