22 Haziran 2026 Pazartesi

13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR   18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”  
 
     
   

PAZARCIK ÇADIRKENTTEKİ DEPREMZEDE: “ÜÇ GÜN ARABADA KALDIK, BİR SU ŞİŞESİ ALDIM, ÇOCUKARA ÜÇ GÜN BUNU VERDİM. DEDİM ‘AZ AZ İÇİN`, BUNUNLA İDARE ETTİM”


Kahramanmaraş Pazarcık`ta kurulan çadır kentteki depremzede, “Üç gün arabada kaldık. Bir su şişesi elime aldım. Üç gün bunu verdim, dedim ‘az az için` bununla idare ettim” dedi. Bir başka depremzede ise, “‘Toz, toprak, duman olmuş bina burada yaşamak mümkün değil` dediler. Bakıp, geçip gidiyorlardı. ‘Bunu sonra kepçe çıkarır` diyordu. ‘Nasıl olsa yaşamıyorlar, kepçeyle çıkarırız` 4 gün sonra çıkardılar. Dördü de rahmetli olmuş” diye konuştu.

 

Tarih : 22 Şubat 2023 Çarşamba 16:25   Okunma : 500

Haber: TAMER ARDA ERŞİN / Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ

Kahramanmaraş Pazarcık`ta kurulan çadır kentteki depremzede, “Üç gün arabada kaldık. Bir su şişesi elime aldım. Üç gün bunu verdim, dedim ‘az az için` bununla idare ettim” dedi. Bir başka depremzede ise, “‘Toz, toprak, duman olmuş bina burada yaşamak mümkün değil` dediler. Bakıp, geçip gidiyorlardı. ‘Bunu sonra kepçe çıkarır` diyordu. ‘Nasıl olsa yaşamıyorlar, kepçeyle çıkarırız` 4 gün sonra çıkardılar. Dördü de rahmetli olmuş” diye konuştu.

Kahramanmaraş`ta 6 Şubat`ta meydana gelen ve 11 ilde yıkım ve can kayıplarına yol açan depremlerin ardından Pazarcık`ta kurulan çadır kentteki depremzedeler, depremde yaşadıklarını anlattı. Depremzedeler şöyle konuştu:

“ÇOCUKLARA ÜÇ GÜN BİR SU ŞİŞESİNDEN SU VERDİM”

“Biz zorla canımızı kurtardık. Çoluk çocuk, torun da dışarıda kaldık. Bin kere buna şükür. Allah herkesten razı olsun. Yiyecek, içecek her şeyimize yetiştiler. Allah razı olsun, kafamız şokta bize diyorsunuz ‘ne iştir` ben diyorum ‘ben bilmiyorum` çok şok olduk biz. Üç gün arabada kaldık. Bir su şişesi elime aldım. Üç gün bunu verdim, dedim ‘az az için` bununla idare ettim. Dedim ‘susuz kalmasın` üç gün arabada kaldık biz. Yemek yemedik. Üç gün yemedik, sonra geldiler. Çocuklarla arabada kaldık. Buna şükür.”

“ÇADIR EKSİĞİ VAR, ÜST ÜSTE YATIYORUZ HEPİMİZ”

Bir depremzede çadırkentte, çadır eksiğinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Yine de çadır eksiği var. Ben ablamla şu an kalıyorum. 8-10 kişi kalıyoruz. Ya konteyner lazım ya ilave çadırlar lazım. Çocuklar, üst üste yatıyoruz hepimiz. Kalacak yer sıkıntısı var. Su sıkıntısı var. Odun sıkıntısı var. Eksik çok. Biz onuncu günde, on birinci günde ancak banyo yapabildik. O da kendi imkanlarımızla dışarıda su kaynattık tencerelerle, o şekilde çocukları banyo edebildik, kendimizi banyo edebildik. Enkazda evimiz hasar gördü. Ben yedinci katta oturuyordum. İki kat da dükkân dokuz, dokuzuncu kattaydım. Çok kötüydü. Yatak dolapları üzerimize düştü. Çocukları aldım, telefon ışıklarıyla zar zor şekilde aşağı inebildik. Etrafımızdaki bütün binalar yıkılmıştı. İnsanlar yardım bekliyordu. Herkes per perişandı. Yardımlar mı? İlk iki gün yoktu. Üçüncü gün dördüncü gün artık çadır, yiyecek, içecek gelmeye başladı.”

“ANNEM AĞLADI BEN DE KORKTUM”

Bir depremzede ise depremden sonra torununun “Asker amca bize cereyan getir, karanlıkta bebeğim kaldı, ben de kaldım. Asker amca bize cereyan getir, karanlıkta kaldı asker amca. Annem ağladı ben de korktum. Ben depreme kızdım" dediğini anlattı. 

“HALA ŞOKTAYIM”

Depremzede kendi yaşadıklarına ilişkin şöyle konuştu:

“Biz bilmedik ne oldu 10 saniyede nasıl kaçacağız biz bilmedik. Akşam çocuklara dedim ‘biz kaç gündür arabada kaldık?` dedi ‘üç gün kaldık` ne yedik, nasıl yaptık hala şoktayım.”

“`BİNA ÇOK HASARLI YERLE BİR OLMUŞ, BİZ CANLILARA BAKALIM` DEDİLER”

Çadır kentteki bir başka depremzede ise şöyle konuştu:  

“Hepimiz yataktaydık, sabaha karşı yer şiddetli sallandı. Biz hepimiz uykudan kalkıp dışarı kaçtık. Yıkıldı. Zor çıktık, kendi çabalarımızla çıktık. Yeğenim vardı, bir de çocukları vardı iki tane bir de eniştemiz vardı. Devlet çıkardı, dört gün sonra, geldiler dediler, ‘Bunların işi bitmiş, bunlar yaşamıyor. Bina çok hasarlı yerle bir olmuş, biz canlılara bakalım.` Gelip, bakıp, kaçıp gidiyorlardı. Sonra çıkardılar dördü de rahmetli olmuş. Biz kurtarmaya çalıştık, koca betonu kaldıramadık. Demir, beton hep yıkıldı yere, kepçeler zor çıkardı. ‘Toz, toprak, duman olmuş bina burada yaşamak mümkün değil` dediler. Bakıp, geçip gidiyorlardı. ‘Bunu sonra kepçe çıkarır` diyordu. ‘Nasıl olsa yaşamıyorlar, kepçeyle çıkarırız` 4 gün sonra çıkardılar. Dördü de rahmetli olmuş, bir de doktor vardı, avukat vardı binayı yapan kişi onlar da hepsi rahmetli oldu. O binada 10-15 kişi hepsi rahmetli oldu. Binanın müteahhitti de rahmetli oldu.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA