14 Kasım 2025 Cuma

21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”   15:51   MAHMUDIYE’DEN BAŞLAYAN HIJYEN HAREKETI TÜM AKDENIZ’E YAYıLıYOR   15:47   ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ KıRSALDA KALKıNMAYı YENIDEN YAZıYOR   15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE VERGI ÖDEMELERINDE İKINCI DÖNEM BAŞLADı  
 
     
   

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ: “GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA İNSANLAR ÖLDÜLER. O GÜN DEVLET YOKTU. BİZİM O GÜN İHTİYACIMIZ VARDI ARAMA KURTARMAYA”


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Enkazdan yaralıları, vatandaş ilk başta kendisi çıkarttı. Hepimiz, kendimiz çıkarttık yaralıları. Bizler hepimiz, elimizden geldiği kadar enkazlardan ne kadar kurtarabildiysek… Gücümüz yetmedi cenazeleri çıkarttık. Gözümüzün içine baka baka insanlar öldüler. O gün devlet yoktu. Bizim o gün ihtiyacımız vardı AFAD`a. Bizim o gün arama kurtarmaya ihtiyacımız vardı. Bugün geziyorlar burada. Fosforlu arabalar, renkli arabalar, AFAD arabaları… Üstlerine başlarına yazmışlar ‘AFAD, Kızılay` diye… O gün lazımdın kardeşim. O gün lazımdın” dedi.

 

Tarih : 22 Şubat 2023 Çarşamba 16:36   Okunma : 612

Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Enkazdan yaralıları, vatandaş ilk başta kendisi çıkarttı. Hepimiz, kendimiz çıkarttık yaralıları. Bizler hepimiz, elimizden geldiği kadar enkazlardan ne kadar kurtarabildiysek… Gücümüz yetmedi cenazeleri çıkarttık. Gözümüzün içine baka baka insanlar öldüler. O gün devlet yoktu. Bizim o gün ihtiyacımız vardı AFAD`a. Bizim o gün arama kurtarmaya ihtiyacımız vardı. Bugün geziyorlar burada. Fosforlu arabalar, renkli arabalar, AFAD arabaları… Üstlerine başlarına yazmışlar ‘AFAD, Kızılay` diye… O gün lazımdın kardeşim. O gün lazımdın” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, memleketi olan Kahramanmaraş`ta ilk günden bu yana yaptığı çalışmalarla ilgili olarak deprem sonrasında yaşanılanları ANKA Haber Ajansı`na anlattı. Öztunç, yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

“Ben depremin hemen ardından buradaydım, üç beş saat sonra. Aksaklık çok fazla oldu. Önce AFAD yoktu. Günlerce yoktu. Arama kurtarma olmadı doğru düzgün. Çok ciddi ekipler yoktu. Kızılay, AFAD çok geç geldi. Beşinci, altıncı günden sonra burada oldular. Çadır bulunamadı, ekmek bulunamadı, su bulunamadı. Elbistan bölgesindeydim, yiyecek hiçbir şey yoktu. Her yer yıkılmıştı. O günden bu güne aksaklıklar sürüyor.

“EKMEKTİ, AŞEVİYDİ, ÇADIRDI HER ŞEYİ BELEDİYELER YAPTI. PARTİ AYRIMI GÖZETMEDEN SÖYLÜYORUM BUNU”

Allah`tan belediyeler vardı. Benim sahada gördüğüm şuydu: Yani, AFAD yoktu, Kızılay yoktu; belediyeler vardı. İkinci günden itibaren buraya belediyeler girdiler. Belediyeler buraya her türlü yardımı getirdiler. Belediyeler olmasaydı, ekmekti, aşeviydi, çadırdı her şeyi belediyeler yaptı. Parti ayrımı gözetmeden söylüyorum bunu.

“KUZEY BÖLGEMİZDE, ELBİSTAN`DA, AFŞİN`DE, NURHAK`TA, EKİNÖZÜ`NDE KONTEYNER EKSİKLİĞİ VAR”

Hala aksaklıklar var hala sıkıntılar var. Kuzey bölgemizde, Elbistan`da, Afşin`de, Nurhak`ta, Ekinözü`nde konteyner eksikliği var. Burası sıcak yine orası -20 derece. Her yer yıkıldı ve -20 derecede insanlar çadırda sığınmışlar. Isınmaya çalışıyorlar. Konteyner lazım oraya. Buraya da çadır lazım.

“ÇOĞU KÖYE İLK BEN GİRDİM DEVLETTEN ÖNCE. BİZDEN MİLLET ÇADIR İSTİYOR, KONTEYNER İSTİYOR, GIDA İSTİYOR”

Köylerde hala eksiklikler var. Köylere çok fazla girilmemişti. Biz girdik ilk. Çoğu köye ben girdim ilk devletten önce. Bizden millet çadır istiyor, konteyner istiyor, gıda istiyor. Devletin yapması gerekeni bizden istiyor. Biz de elimizden geldiği kadar, sivil toplum örgütleriyle, belediyelerle, parti olarak yapıyoruz; yetiştirmeye çalışıyoruz ama eksiklik devam ediyor.

“TATBİKATLAR YAPIYORLARDI. ELLERİNİ BAŞLARINA KOYUYORLAR, ŞU KADAR DEPREM OLURSA ŞÖYLE OLACAK… HEPSİ HİKAYE, BOŞ KARDEŞİM”

Sınıfta kaldılar. Enkaz altında kaldı enkaz altında. Sadece Maraşlı kalmadı; AKP de enkaz altında kaldı. Bu kadar beceriksizlik olmaz. Bu kadar kötü kriz yönetimi olmaz. Bu kadar hazırlıksızlık olmaz. Hiçbir şeye hazırlıkları yokmuş. Tatbikatlar yapıyorlardı. Ellerini başlarına koyuyorlar, şu kadar deprem olursa şöyle olacak… Hepsi hikaye, boş kardeşim. Gerçek burada. Her yer yıkıldı, devlet yok.

“O GÜN LAZIMDIN”

Enkazda yaralıları, vatandaş ilk başta kendisi çıkarttı. Hepimiz, kendimiz çıkarttık yaralıları. Yani Zonguldak milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz 15 insanı enkazdan çıkarttı. Bizler hepimiz, elimizden geldiği kadar enkazlardan ne kadar kurtarabildiysek… Gücümüz yetmedi cenazeleri çıkarttık. Gözümüzün içine baka baka insanlar öldüler. O gün devlet yoktu. Bizim o gün ihtiyacımız vardı AFAD`a. Bizim o gün arama kurtarmaya ihtiyacımız vardı. Yoktu. Bugün geziyorlar burada. Fosforlu arabalar, renkli arabalar, AFAD arabaları… Üstlerine başlarına yazmışlar ‘AFAD, Kızılay` diye… O gün lazımdın kardeşim. O gün lazımdın. Arama kurtarmada da başarısız olduk maalesef.

Bugün, Ankara Büyükşehir Belediyemizin iki duş otobüsü geldi. Mansur Yavaş Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu insanlar 20 gündür banyo yapmadılar. 20 güne yaklaştık banyo yapmadılar. Yine bir belediyemiz sayesinde getirdik burada millete duş aldıracağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA